گناوه- ايرنا- فرماندار گناوه گفت: 30 درصد از اعتبارات دستگاه هاي اجرايي خدمات رسان بايد به بافت هاي فرسوده اختصاص يابد و براساس برنامه هاي پيش بيني شده در كميته برنامه ريزي براي سال هاي 98 و 99 تصويب خواهدشد.

به گزارش ايرنا، سيدعلي پاك نژاد روز يكشنبه در جلسه ستاد بازآفريني محلات هدف اين شهرستان افزود: در زمينه بافت‌هاي فرسوده اتفاق‌هاي خوبي در اين شهرستان رخ داده كه در برنامه هاي سال آينده نيز بايد تداوم يابد.
وي اظهارداشت: سه محله عبدالامام، امامزاده و سرخور در شهر گناوه در برنامه بازآفريني محلات هدف در نظر گرفته شده است.
رئيس ستاد بازآفريني شهري پايدار گناوه گفت: سكونتگاه غير رسمي در شهر گناوه وجود ندارد اما در شهرستان اين اتفاق در حال رخ دادن است كه بايد ساماندهي شوند.
فرماندار گناوه بيان كرد: شناسايي مكان‌هاي تاريخي و ميراث فرهنگي در محلات هدف ضروري است و بايد بازديد و اعتباراتي نيز براي بازسازي آنها اختصاص يابد.
وي افزود: جلسات بازآفريني محلات هدف تا پايان سال بطور مرتب هر هفته برگزار و نتايج آن به فرمانداري گزارش تا تصميم هاي لازم اتخاذ شود.
پاك نژاد گفت: باتوجه به در نظر گرفتن اعتبارات براي شهرهاي بالاي 50 هزار نفر در زمينه بازآفريني بافت هاي فرسوده دراستان بوشهر، لازم است شهرداري براي بازسازي بافت‌هاي فرسوده شهر برنامه ريزي لازم داشته باشد و حداكثر اعتبارات را در اين زمينه جذب كند.
فرماندار گناوه اظهار داشت: در بازآفريني و بازسازي محلات هدف، رعايت مبلمان شهري حايز اهميت است و بطور حتم بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي به بخشي از فعاليت هاي شهرداري در آسفالت كوچه و معابر اين شهر اشاره كرد و گفت: حدود 72 هزار و 290 متر مربع در سطح شهر گناوه آسفالت و زيرسازي معابر و كوچه‌ها انجام شده و 150 هزار متر مربع ديگر آماده آسفالت است كه اميدواريم در اين محلات انجام شود.
فرماندارگناوه گفت: 17 پروانه ساختماني در شهر گناوه كه نياز به بازسازي، نوسازي و بهسازي داشتند صادر شده است.
وي ادامه داد: گازرساني در كل شهرستان بويژه در محلات امامزاده و عبدامام كامل انجام شده اما محله سرخور به دليل برخي مشكلات زيست محيطي هنوز كامل نشده و در دستور كار اداره گاز است كه تا پايان سال 97 يا اوايل 98 تكميل مي شود.
وي خواستار همكاري اداره اوقاف و امور خيريه براي تامين زمين طرح بازآفريني محلات و بافت هاي فرسوده شد و گفت: حضور اورژانس اجتماعي و آموزش هاي لازم از طريق سازمان هاي مردم نهاد در اين محلات صورت گرفته و مي توان از محلات همجوار به اين نقاط خدمات ورزشي و بهداشتي ارايه كرد.
فرماندارگناوه اظهارداشت: شهرداري و شوراي اسلامي شهر موارد تشويقي را براي بازسازي بافت هاي فرسوده در نظر بگيرند و كميته انطباق نيز در اين زمينه همكاري خواهد كرد.
معاون بازآفريني شهري و مسكن اداره كل راه‌وشهرسازي استان بوشهر گفت: برنامه كامل و جامعي براي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد اين استان تدوين شده است.
سيد محمود دستغيبي افزود: با توجه به اهميت بحث بازسازي بافت‌هاي ناركارآمد و فرسوده در كشور از سال گذشته چارت وزارت مسكن و امور شهرسازي متناسب با اين خدمات اصلاح و معاونت بازآفريني شهري و مسكن جايگزين مسكن و ساختمان در ادارات كل استان‌ها شد.
وي گفت: بيشترين و مهم ترين بخش معاونت بازآفريني اجتماعي و فرهنگي است كه يك پروژه غير عمراني و داراي اهميت زيادي است و از مهمترين بخش هاي بازآفريني است.
وي اظهارداشت: در كنار بخش اجتماعي وفرهنگي در بازآفريني شهري به بالابردن توان اقتصادي و مالي ساكنان بافت ها نيز پرداخته مي شود.
معاون بازآفريني شهري و مسكن اداره كل راه‌وشهرسازي استان بوشهر گفت: تامين خدمات زيربنايي، روبنايي، مقاوم سازي و نوسازي مسكن در بافت ها نيز در بخش عمراني مدنظر است.
وي ادامه داد: در مكاتبه‌اي با فرمانداران از آنان خواسته شده كه برنامه كامل و جامعي براي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد در يك فضاي كارشناسي شده براساس نياز تعريف كنند.
دستغيبي گفت: با توجه به اينكه اداره اوقاف و امور خيريه در شهرها داراي ظرفيت‌هاي مختلف است، شهرداري و ساير دستگاه‌هاي مرتبط با توافق مي‌توانند براي تامين زمين‌ روبنايي بافت‌ها، فضاي سبز و مسائل فرهنگي، كاربري ورزشي و مدرسه استفاده كرد.
دستغيبي افزود: ثبت و شناسايي املاك دولتي در محدوده بافت‌هاي فرسوده و همجوار اين بافت‌ها در دستور كار جدي توسط دستگاه هاي مرتبط قرار گرفته و پس از تصويب در شهرستان به استان اعلام تا در راستاي توانمندسازي اين مناطق لحاظ شود.
معاون بازآفريني شهري و مسكن اداره كل راه و شهرسازي استان بوشهر گفت: آسفالت معابر شهري در محدوده بافت هاي فرسوده زماني انجام شود كه شبكه هاي آب، برق، گاز و فاضلاب انجام و اصلاح شده باشد.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر 103 هزارنفر جميعت دارد كه حدود 70 هزار نفر آن در مركز شهر سكونت دارند.
6043/6164