تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۰

تهران- ایرنا- باستان شناسان در مكزیك در كشفی فوق العاده، اولین معبد معروف «خدای دباغ» را پیدا كردند.

به گزارش روز یكشنبه گروه فرهنگی ایرنا به نقل از فاكس نیوز، موبدان باستانی، «خدای دباغ» را با كندن پوست انسان های قربانی شده و بر تن كردن پوست آنها، پرستش می كردند.
موسسه ملی مردم شناسی و تاریخ مكزیك اعلام كرد كه این یافته در جریان حفاری های اخیر در یك محوطه باستانی در ایالت «پوئبلا» در مركز مكزیك به دست آمد.
دو تخته سنگ شبیه جمجمه انسان و تخته سنگی كه یادآور خدای دباغ یا «اكسیپ توتك» است، در جریان این عملیات حفاری كشف شد.
تمجید و تكریم این خدا به عنوان راهی برای تضمین باروری و باز رویش در نظر گرفته می شد.
تخته سنگ معرف اكسیپ توتك، یك دست اضافی آویزان در زیر بازو دارد كه نشان می دهد این خدا، پوست یك انسان قربانی شده را بر تن داشته است.
تاثیر خدای دباغ بر باروری، احیای چرخه كشاورزی و جنگ، از سوی فرهنگ های متعددی در غرب، مركز و خلیج مكزیك به رسمیت شناخته شده است.
این معبد بین سال های یكهزار تا 1260 قبل از میلاد مسیح ساخته شد و محاسبات باستان شناسی حاكی است كه طی آیین و رسومی، قربانیان در نبردهایی از نوع جنگ های گلادیاتورها كشته می شدند و پوستشان كنده می شد.
براساس این گزارش، علاوه بر كشف مجسمه سنگی از خدای اكسیپ توتك، دو قربانگاه نیز در این محوطه باستانی كشف شده است.
این كشف، جدیدترین یافته چشمگیر باستان شناسان در كشور مكزیك به شمار می رود.
سال گذشته نیز باستان شناسان یك تونل پر رمز و راز و تالاری را در زیر «هرم ماه» در شهر باستانی تئوتیهوآكان مكزیك پیدا كردند.
در كشفی دیگر، ماسكی باستانی متعلق به پادشاه تمدن مایا در سده هفتم در جنوب مكزیك پیدا شد.
در این میان، ردیفی گسترده از جمجمه های دفن شده در زیر خیابان های مكزیكوسیتی امروزی نیز یادآور جزئیات هولناك از قربانی كردن انسان ها در تمدن آزتك ها است.
فراهنگ**9109** 1055