تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۶

تهران- ايرنا- سردار شهيد حسين علم الهدي از دانشجوياني است كه در مكتب امام خميني (ره) بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي ايران درس شجاعت و ايثار را آموخت و هويتي ماندگار براي دانشگاه ها ايجاد كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سيد حسين علم الهدي مهر سال 1338 شمسي در خانواده مذهبي مرحوم آيت الله سيد مرتضي علم الهدي يكي از علماي مبارز خوزستان در شهر اهواز متولد شد و از اوان كودكي به يادگيري قرآن رو آورد و در سنين نوجواني در ايجاد كتابخانه هاي مذهبي تلاش كرد و جلسات سخنراني و تدريس قرآن را در مساجد اهواز آغاز كرد.
حسين، دانشگاه را سال 56 با رشته تاريخ دانشگاه فردوسي مشهد آغاز كرد. در آن دوران گروه هاي غير مذهبي و هواداران انديشه ماركسيست در دانشگاه خيلي فعاليت داشتند، شهيد علم الهدي در آن دوران با اين افراد مبارزه فكري مي كرد و آن قدر مسلط به مباني اسلامي بود و مطالعه داشت كه اساتيد طرفدار انديشه ماركسيست در حضور وي جرات حرف زدن نداشتند.

* غيرت و تعصب ديني علم الهدي
غيرت و تعصب ديني حسين به گونه‌اي بود كه هيچ رفتار غير اسلامي را برنمي‌ تابيد. او با نصب اعلاميه‌ ضد رژيم ستمشاهي و برگزاري تجمع اعتراضي در دانشگاه فردوسي مشهد نقش مهمي ايفا كرد.
حسين سال 56 پس از زلزله طبس در كمك به آسيب‌ديدگان و بسيج كمك‌هاي عمومي نقش فعالي داشت و از آنجا كه با هوش سرشار خود از هر موقعيتي، فرصتي براي مبارزه مي‌ساخت، به هنگام ورود شاه معدوم و همسرش به طبس، تجمع اعتراض آميزي عليه آنان به راه انداخت.
حسين در حوزه مسائل سياسي هم خيلي فعال بود و در دانشگاه يكي از نيروهاي فعال مذهبي بود. آن زمان در دانشگاه ها فقط انجمن اسلامي دانشجويان به عنوان پايگاهي براي فعاليت دانشجويان مسلمان وجود داشت و حسين هم يك عضو ثابت و فعال انجمن هاي اسلامي بود و در اين تشكل ها حضوري چشمگير داشت.

* ولايتمداري علم الهدي
شهيد علم الهدي قبل از پيروزي انقلاب دوره هاي حفاظتي را ديده بود و در روز 12 بهمن 57 كه حضرت امام خميني (ره) وارد كشور شدند، جزو حلقه اصلي محافظان امام بود.
يكي از مباحث مهمي كه شهيد علم الهدي در همان اوايل پس از انقلاب و در دوران تصويب قانون اساسي كشور، پيگيري مي كرد طرح ولايت فقيه بود.
در اوايل انقلاب اسلامي و همان دوراني كه قانون اساسي جمهوري اسلامي در حال تصويب بود شهيد علم الهدي هر روز در مسجد آيت الله جزايري اهواز مردم و جوانان را جمع مي كرد و درباره مباني اصول قانون اساسي توضيح مي داد و مردم را روشن و قانع مي كرد.

* علم الهدي در جنگ
حسين دانشجوي سال دوم دانشگاه مشهد در رشته تاريخ با شروع جنگ تحميلي همراه با گروهي از دانشجويان و نيروهاي بسيجي، به سوي جبهه‌هاي دفاع حق عليه باطل شتافت.
در روزهاي ابتدايي دوران دفاع مقدس، شرايط جنگ در منطقه هويزه خيلي سخت بود. بني صدر اعتقادي به نيروهاي مردمي نداشت و براي همين نه سلاح و نه آذوقه به آنها نمي رسيد، شهيد علم الهدي به عنوان فرمانده سپاه هويزه همواره تعدادي از دانشجويان و دانش آموزان و مردم مسلمان منطقه، سلاح و نيرو تهيه كرد و به جنگ دشمن بعثي تا دندان مسلح رفت.
حسين در هويزه با يارانش و با دست خالي در برابر لشگرهاي مجهز عراقي محاصره شده بود در همان روز اول بيش از 800 عراقي را اسير كرد و به نيروهاي خودي تحويل داد ؛اما در روز دوم، محاصره عراقي با شدت تمام تنگ تر شد و حسين و يارانش به شهادت رسيدند.

* شهادت حسين و سقوط هويزه
حسين در 16 دي 1359 به همراه جمعي از يارانش در دفاع از اين مرز و بوم با شليك گلوله توپ مستقيم تانك عراقي ها به شهادت رسيد. بعد از شهادت حسين و ياران او منطقه هويزه سقوط كرد و تا 18 ماه از پيكر شهدا خبري نبود. بعد از اينكه منطقه آزاد شد مردم و رزمندگان به هويزه وارد شدند اما پيكرهاي شهدا تشخيص داده نمي شدند. پيكر مطهر شهيد علم الهدي از قرآني كه به همراه داشت شناسايي شد.
مراسم تشيع پيكر پاك شهيد علم الهدي با وجود موشك باران عراقي ها با شكوه تمام برگزار شد و سپس در گلزار شهداي هويزه تدفين شد.
كتاب سه روايت از يك مرد به ‌نوشته محمدرضا بايرامي از زندگي شهيد حسين علم‌الهدي، فرمانده عمليات «نصر» است كه در روايت اول از زبان شكنجه‌گر ساواك حسين پيش از انقلاب، روايت دوم از دوست و همرزم او تا لحظه شهادت و روايت سوم، از ملاقات يك قاچاقچي با علم‌الهدي است.
از : رضا رضائي مجد
اجتمام * 1095 * 3063