تهران - ایرنا - معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای شفاف سازی این وزارتخانه لیست و جدول كامل رسانه های دارای مجوز را منتشر كرد.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ،روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام كرد: فهرست رسانه های دارای مجوز منتشره حدود 10 هزار و 524 رسانه شامل رسانه هایی است كه تا تاریخ ١٥ دی ماه ١٣٩٧ منتشر و مجوز فعالیت از هیات نظارت بر مطبوعات دریافت و در سامانه جامع رسانه های كشور ثبت هستند.

** رسانه های كشور در یك نگاه
براین اساس لیست و جدول منتشره تمامی رسانه ها اعم از مجازی و مكتوب را در بر می گیرد كه شامل : روزنامه ها، خبرگزاریها ، هفته نامه ها، انواع مجلات ، دوهفته نامه ها، فصلنامه ها ، پایگاه های خبری و اطلاع رسانی، سایت ها ، ماهنامه ها ، سه ماه نامه ها ، دوفصلنامه ، سالنامه ها ، خبرگزاریها می شود.
تمامی رسانه های دارای مجوز هركدام با توجه به حوزه فعالیت در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی ، عمومی ، اجتماعی ، سیاسی ، شهری ، تخصصی ، دانشجویی و دانشگاهی ، استانی ، دینی و مذهبی ، معارف وقرآنی ، روستایی ، تحقیقاتی ، پژوهشی ، علمی ، كودك و نوجوان ، زیست محیطی ، كاریكاتور و.... است.
این رسانه ها علاوه بر زبان فارسی به زبان های انگلیسی ، عربی و بعضا برخی از خبرگزاریها به چندین زبان فرانسوی، تركیه ای ، اسپانیایی ، آلمانی و دیگر زبانه ها اخبار و مطالب و اطلاعات خود را روی سایت و رسانه های خود منتشر می كنند.
فهرست رسانه های دارای مجوز هم اكنون در سایت سامانه جامع رسانه های كشور معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی https://www.farhang.gov.ir قابل مشاهده است.

** شفاف سازی آئینه تمام نمای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
به گزارش ایرنا ، دولت تدبیر و امید با عنایت به سیاست‌ها و برنامه‌های اعلامی این دولت درخصوص شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی كامل مجموعه فعالیت‌ها و عملكرد خود و دیگر دستگاه‌های وابسته این مسیر را با درایت پیموده و درنتیجه به آنچه وعده كرده بود به طور تقریبی جامه عمل پوشاند.
در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان یكی از دستگاه‌های زیر مجموعه دولت جمهوری اسلامی ایران در این راستا همگام با این دولت اقدامات لازم و بایسته را به عمل آورد تا از این طریق بتواند علاوه بر عمل به وعده سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم به نوعی شفاف سازی خود را به عنوان آئینه تمام نمای وزارتخانه متبوع در اختیار همگان قرار دهد.

** دسترسی آزاد به اطلاعات گامی دیگر در شفاف سازی
اینك و در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سید عباس صالحی، «شفاف‌سازی» و اطلاع‌رسانی سیر صعودی به خود گرفته تا جایی كه می‌توان گفت به نقطه اوج خود رسیده و این مهم را در اولویت امور خود قرار داده و ضمن ابلاغ آن به زیر مجموعه‌های این وزارتخانه تا حد زیادی نیز نسبت به دیگر جاهای گوی سبقت را در همراهی و همگامی با قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را پیش گرفته است.
صالحی كه از دوره معاونت فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان داد همواره به اصل شفافیت اعتقادی راسخ دارد و در جلسه رای اعتماد مجلس شورای اسلامی نیز شفاف‌سازی را یكی از برنامه‌های اصلی خود برشمرد كه طی مدت كوتاهی كه سكان هدایت این وزارتخانه را در اختیار گرفت، تاكید ویژه‌ای بر این مهم داشته و دارد.
این وزارتخانه همچنین از طرف دیگر تلاش كرده در موضوع مجوزها و جشنواره‌ها با نزدیك شدن به اتاق شیشه‌ای اقدامات انجام گرفته این حوزه نیز به صورت شفاف در اختیار آحاد مردم به ویژه اهالی فرهنگ و هنر قرار ‌بگیرد تا جامعه به سوی اعتمادسازی پیش ‌رود.

** تاكید وزیر بر اجرایی شدن دستورالعمل شفاف‌سازی اطلاعات
عضو كابینه دولت تدبیر و امید همچنین به منظور حمایت و تقویت آفرینش‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، بهبود و ارتقای بهره‌وری نظام‌های حمایتی و نظارتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد سیاست‌های كلی نظام اداری كشور، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و رویكرد دولت دوازدهم، با تصویب «دستورالعمل شفاف‌سازی اطلاعات» با حضور اعضای شورای معاونان در نشست خرداد ماه امسال دیگر بار ثابت كرد شفافیت به عنوان یكی از دغدغه‌هایش به شمار می‌رود كه باید با جدیت هرچه تمام‌تر پیگیری و در اولویت امور قرار گیرد.
این در حالی است كه سیدعباس صالحی همچنین تاكید ویژه‌ای بر شفافیت مالی از میزان هزینه‌ها، حمایت‌ها و درآمدهای معاونت‌های این وزراتخانه داشته و دارد و تاكید داشته كه پس از اتمام هر رویداد فرهنگی و هنری به ویژه جشنواره‌ها‌، نمایشگاه‌‌ها و دیگر موارد مشابه، در اسرع وقت گزارش تمامی هزینه‌كردها حداكثر تا چند روز پس از پایان آنها مشخص و شفاف از طریق سایت وزارتخانه اطلاع‌رسانی شود تا نقطه ابهامی برای افراد باقی نماند.
این وزارتخانه همچنین در این دوره با تقویت ابعاد فرهنگی و هنری، اهتمام و توجه به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در پرتو شفاف‌سازی و تعامل همه جانبه مجموعه‌های تابعه خود و مشاركت همه جانبه اقدام به انتشار تمامی فعالیت‌ها وعملكرد خود كرده است.

** نمونه ای از شفاف سازی
در ادامه روند شفاف سازی سالهای گذشته این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سید عباس صالحی نیز بلافاصله پس از اتمام نمایشگاههای مطبوعات و خبرگزاری‌ها، همچنین جشنواره‌های فیلم، تجسمی، تئاتر، موسیقی و دیگر رویدادهای فجر، جداول و فهرست كامل تمامی هزینه‌كردها و مخارج انجام شده ، انتشار تمامی قراردهای با رقم های مختلف به ویژه بالا ،ارائه مجوز به موسسات و... از طریق سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اطلاع‌رسانی و در اختیار افكار عمومی قرار داده شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1418 **