تهران- ایرنا- گمرك جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، 18 هزار و 871 كانتینر كالا از مجموع 42 هزار كانتینر كالای رسوب شده در گمرك،‌ متروكه اعلام شده است.

به گزارش دوشنبه تارنمای گمرك جمهوری اسلامی ایران،‌ بیش از 90 درصد كالاهایی كه به دلایل مشكل ترخیص و گذشت زمان قانونی متروكه اعلام شده اند، دارای ثبت سفارش بودند.
تا یك هفته پیش صاحبان بیش از هشت هزار و 500 كانتینر كالا كه اظهارنامه داشتند به گمرك مراجعه كردند.
بر پایه این گزارش، «مقام های گمركی می گویند بررسی ها نشان می دهد بیش از 90 درصد كالاهایی كه به دلایل مشكل ترخیص و گذشت زمان قانونی متروكه اعلام شده اند، ثبت سفارش دارند.»
رئیس كل گمرك جمهوری اسلامی ایران دستور داده است مشكل انباشت كالاها در گمرك ها و بنادر باید بزودی حل شود.
بررسی طرح اورژانسی گمرك ایران در كاهش دپو كالا در بندر شهید رجایی و همچنین ترخیص سریع كالاهای وارداتی به كشور نشان می دهد در قالب این برنامه بزودی با بررسی پرونده هایی كه مدتی در انتظار تعیین تكلیف بوده اند، میزان پرونده های در انتظار به صفر می رسد.

** تعیین تكلیف بیشتر كالاهای رسوبی و انبار شده در بندر شهید رجایی در یك هفته
در 2 روز گذشته و از زمان آغاز این طرح در گمرك شهید رجایی، بیش از یكصد پرونده در روز نخست و دستكم 60 پرونده در روز دوم در حضور مهرداد جمال ارونقی معاون فنی گمرك ایران بررسی و برای آنها ارائه راهكار شد.
بنا به اعلام گمرك، برخی كالاها از سال 80 در گمرك باقی مانده است كه به گفته مسوولان گمركی، ترخیص برخی از آنها به اخذ مجوزهایی از سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر نهادها نیاز دارد و توسط واردكنندگان و صاحبان كالاها تعیین تكلیف نشده اند.
موضوع دسترسی برخی دستگاه های مرتبط با واردات كالا نیز مطرح شد كه مسوولان گمركی معتقدند باید نوع نیاز و سطح دسترسی دستگاه هایی كه در رسوب كالا نقش دارند مشخص شود.
مدیران ارشد گمرك اعلام كرده اند قرار است در طرح اورژانسی تا یك هفته تكلیف بیشتر كالاهای رسوبی و انبار شده در بندر شهید رجایی تعیین شود.

** پیگیری پیشنهاد گمرك برای امكان ثبت سفارش بدون انتقال ارز
برخی مشكلات اساسی مطرح شده از سوی واردكنندگان مربوط به ثبت سفارش ها، پایان مهلت قانونی انجام روند واردات و ضرورت دریافت دوباره مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاه ها، مسائل مربوط به تخصیص ارز، ‌مباحثی در زمینه انتقال بدون ارز، اتمام مهلت كارت بازرگانی حین عملیات ورود كالا به گمرك و سپری شدن مراحل ترخیص كالاست.
مسائل بانكی، ‌اعتبارات اسنادی، تخصیص و تامین ارز و ناتوانی واردكننده برای دریافت كد از بانك ها از دیگر مشكلات آنان به شمار می رود.
علاوه بر شناسایی موارد و مشكلات یاد شده در طرح اورژانسی ترخیص كالا از گمرك، مقام های گمركی درباره كالاهایی با علامت اغفال كننده اعلام كردند باید طبق مقررات امحا شود.
گفته شده 46 هزار كانتینر كالا در گمرك شهید رجایی رسوب كرده است اما زمانی می توان به طور واقعی این میزان كالا را رسوب شده تلقی كرد كه امكان ترخیص آن وجود نداشته باشد.
‌گمرك امكان ثبت سفارش بدون انتقال ارز و پیگیری آن در وزارت صمت از سوی وزارت اقتصاد را پیشنهاد و پیگیری می كند.
گمرك جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد: در سال 96 بیش از 10 هزار كانتینر كالای موجود در گمرك به عنوان متروكه اعلام شده بود كه پس از آن، چهار هزار و 800 مورد تعیین تكلیف شد.
«تبصره های ذیل ماده 24 قانون گمركی می گوید اگر كالایی در حال انجام تشریفات گمركی است،‌ نمی تواند به عنوان متروكه اعلام شود.»
بررسی میدانی از آخرین اقدامات اورژانسی گمرك ایران نشان می دهد واردكنندگان برخی كالاها از جمله مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خودروسازان، ملزومات مورد نیاز پتروشیمی ها، پارچه، تجهیزات پزشكی، ژنراتور، تجهیزات مربوط به مترو و كارخانه های لوازم خانگی در روزهای اخیر برای تعیین تكلیف كالاهای دپو شده در گمرك و همچنین حل و فصل مشكلات مراجعه داشته اند.

**صدور حكم پرونده توقیف 35 كیلوگرم شمش طلای قاچاق
گمرك در خبر دیگری اعلام كرد: حكم پرونده توقیف 35 كیلو گرم شمش طلای قاچاق كه توسط ماموران گمرك شناسایی و كشف شده بود، صادر شد.
به گزارش ایرنا، سی ام شهریور امسال اعلام شد ماموران گمرك جمهوری اسلامی 35 كیلوگرم شمش طلای آب شده قاچاق را هنگام خروج از كشور توقیف كردند.
این مقدار طلای قاچاق در گمرك رازی و هنگام خروج یك تویوتا لندكروز، هنگام خروج از كشور به سمت تركیه توقیف شد.
هم اكنون خروج طلا و زیورآلات از كشور به مقدار بیش از 150 گرم ممنوع شده اما ورود اسكناس ارز، طلای ساخته و خام بدون محدودیت امكان پذیر است‌.

اقتصام**6984*1961*