يزد - ايرنا - نماينده انجمن جامعه ايمن كشور مستقر در يزد با اشاره به اينكه 31 راكب موتورسيكلت در هشت‌ماهه سال 1397 در استان جان خود را از دست دادند، گفت : در اين مدت هر هشت روز يك موتورسوار در حوادث ترافيكي جان خود را از دست داد.

به گزارش ايرنا ، دكتر محمدحسن جانفدا روز سه‌شنبه در نشست شوراي سلامت شهرستان ميبد بدون اشاره به تعدا زخمي ها، افزود: مرگ هر انسان تبعات اجتماعي و اقتصادي را به دنبال دارد و متأسفانه ما از حوادث ترافيكي كه اتفاق مي‌افتد درك درستي به‌عنوان « درك خطر» نداريم .
وي گفت : بر اساس آمارهاي ارائه‌شده تعداد فوتي‌هاي ميبد در هشت‌ماهه امسال 14 نفر است و اين شهرستان ازنظر حوادث ترافيكي دومين شهر بعد از يزد مركز استان است.
نماينده انجمن جامعه ايمن كشور مستقر در يزد تصريح كرد: پرداختن به حوادث ترافيكي در اولويت كار قرار نگرفت، تبعات اقتصادي آن نيز مورد توجه واقع نشد ، همچنين به جان انسان‌ها بهاي لامز داده نمي شود.
مدير گروه مديريت كاهش خطر در حوادث، بلايا و پدافند غيرعامل دانشگاه علوم پزشكي يزد در ادامه گفت : كانون‌هاي مذهبي و كساني كه تريبون‌هاي عمومي را در اختيار دارند با اطلاع رساني خود در ايمني محل كار ، منزل و اوقات فراغت و سالمندان نقش مهمي مي‌توانند ايفا كنند.
اين مسئول خاطرنشان كرد: هر نهاد و سازماني با تعريفي از ايمني و تعيين شاخص‌ها همراه با آموزش مي‌تواند اتفاق افتادن حوادث را به صفر برساند.
وي موتورسواري را معضلي جهاني عنوان كرد و گفت: 23 درصد مرگ‌وميرها مربوط به موتورسواران است.
جانفدا در ادامه آموزش به دانش آموزان در مدرسه ترافيك ، استفاده از كلاه ايمني و اعمال قانون را از جمله راهكارهاي كاهش حوادث ترافيكي برشمرد.
رئيس شبكه بهداشت و درمان ميبد نيز گفت : متأسفانه علت‌هاي حوادث به آن صورت مشخص نيست، بايد دبيرخانه كميته جامعه ايمن بر اساس فرمت تعيين‌شده اطلاعات حوادث را از راهنمايي رانندگي ، اورژانس ، بيمارستان ، آتش‌نشاني و... دريافت كند و در كارگروه‌هاي حوادث ترافيكي آن‌ها را موردبررسي و تجزيه ‌و تحليل قرار دهد و بعد از آن طي مصوباتي علت حوادث رفع و موارد آموزشي آن را تعيين كند.
دكتر مهدي حفيظي با اشاره به اينكه به‌صورت مردمي هم مي‌توان اطلاعات را دريافت كرد ، افزود : كارگروه‌هاي آموزشي را مي‌توان درجاهاي مختلف برگزار كرد.
همچنين در ادامه نشست كارشناس مسئول شبكه بهداشت توضيحاتي در ارتباط با كميته جامعه ايمن كه مانند شوراي سلامت جايگاه حفظ سلامت جامعه را برعهده‌ دارد و ادارات و سازمان‌هاي مردم‌نهاد هر شهرستان مرتبط با حوزه سلامت و ترافيك ، نقش جامعه ايمن به‌عنوان اعضاي آن هستند ، ارائه كرد.
به گفته محمدرضا جانب اللهي اين كميته داراي هفت كارگروه تحت عنوان آموزش و توانمندسازي شهروندان در مقابل حوادث و بلايا ، محيط‌هاي ورزشي ، اوقات فراغت و آسيب‌هاي اجتماعي ، ايمني كارگري و محيط‌هاي كارگري و صنعتي ترافيك و آموزش فرهنگ ترافيك ، كارگروه منزل و محيط‌هاي مسكوني و كارگروه مدرسه و محيط‌هاي آموزشي است.
استان يزد بر پايه سرشماري آبان سال 1395، يك ميليون و 138 هزار نفر جمعيت دارد كه 85 درصد در 21 شهر و بقيه در روستاها ،آبادي ها و مناطق عشايري زندگي مي كنند.
تعداد موتورسيكلت هاي موجود استان يزد حدود 400 هزار دستگاه تخمين زده مي شود كه علت مرگ اغلب راكبان اين وسيله نقليه اسفتاده نكردن از كلاه ايمني و رعايت نكردن اصول راهنمايي و رانندگي است.
مركز شهرستان 104 هزارنفري ميبد در 50 كيلومتري شمال غرب شهر يزد مركز اين استان قرار دارد.
9934/ 2047