تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸

تهران- ایرنا- عملیات كربلای 5 در منطقه شلمچه منجر به شهادت تعداد زیادی از رزمندگان و فرماندهان سپاه مانند سردار حاج حسین خرازی فرمانده لشگر اصفهان، سردار حاج اسماعیل دقایقی فرمانده لشگر بدر و شهید میثمی نماینده امام در قرارگاه خاتم الانبیا سپاه شد.

عملیات پیروزمندانه كربلای پنج به دست رزمندگان اسلام دراوج بالندگی دشمن صورت گرفت به طوری كه دشمن سازمان نظامی خود را به چندین برابر افزایش داده بود و از نظر توان نظامی رشد فزاینده ای داشت.
عملیات «كربلای پنج» كه یكی از بزرگترین عملیات‌های رزمندگان در طول «جنگ تحمیلی» بود، این عملیات 19 دی‌ سال 1365 با رمز «یازهرا (س)» در منطقه «شلمچه» و شرق «بصره» با وجود وضعیت سخت آن روزها و كمبود تجهیزات آغاز شد.

* شهید حاج حسین خرازی
شهید خرازی در سال ۱۳۳۶ در یكی از محله‌های اصفهان در خانواده‌ای با ایمان متولد شد. در سال ۱۳۵۵ پس از اخذ دیپلم طبیعی به سربازی اعزام شد و در مشهد ضمن گذراندن دوران سربازی، فعالانه به تحصیل علوم قرآنی در مجامع مذهبی مبادرت ورزید. خرازی از همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، درگیر فعالیت در كمیته انقلاب اسلامی، مبارزه با ضد انقلاب داخلی و جنگهای كردستان بود و لحظه‌ای آرام نداشت.
در عملیات والفجر ۸ لشكر امام حسین(ع) تحت فرماندهی او به عنوان یكی از بهترین یگانهای عمل كننده، لشكر گارد جمهوری عراق را به تسلیم واداشت و پیروزی های چشمگیری را در منطقه فاو و كارخانه نمك كه جزو پیچیده‌ترین مناطق جنگی بود، به دست آورد.
شهید خرازی در عملیات كربلای ۵ در جلسه‌ای با حضور فرماندهان گردان ها و یگان ها از آنان بیعت گرفت.

* سردار شهید اسماعیل دقایقی
سردار شهید اسماعیل دقایقی در سال 1333 در بهبهان در خانواده‌ای كه به پاكدامنی و التزام به اصول و مبانی اسلام اشتهار داشت به دنیا آمد. در سال 1353 دوبار به زندان ستمشاهی افتاد و هربار پس از چند ماه كه همراه با شكنجه بدنی و عذاب روحی بود، از زندان آزاد شد. در سال 1357 ازدواج كرد و با اوج‌گیری نهضت خروشان و توفنده مردم مسلمان ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) همچنان به مبارزه ادامه داد و در اعتصابات كارگران شركت نفت نقش موثر و ارزنده‌ای را عهده‌دار بود .
دقایقی پس از راه اندازی لشكر 9 بدر در عملیات كربلای پنج به شهادت رسید.

* شهید عبدالله میثمی نماینده امام در قرارگاه خاتم الانبیا
حجت الاسلام عبدالله میثمی سال 1334 در خانواده‌ای مومن در شهر اصفهان متولد شد وی از سال 1353 كه در كنار درس به مبارزه با رژیم نیز مشغول بود، از سوی عمال رژیم شاه تحت تعقیب قرار گرفت و به همراه چند طلبه دیگر بازداشت و روانه زندان شد. با پیروزی انقلاب اسلامی برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و از محضر اساتید بزرگ كسب علم كرد.
سرانجام همان‌طور كه میثمی در شب دوم عملیات كربلای 5 به دوستان گفته بود كه «من در این عملیات اجر خودم را از خدا می‌گیرم» در سال 1365 وعده‌ الهی تحقق یافت و در كربلای شلمچه به شهادت رسید.

* عملیات در مقابل تجهیزات نظامی پیشرفته دنیا
در این عملیات حجم نیروهای مسلح عراق افزایش یافته بود و این در حالی بود كه عراق از نظر تجهیزات نظامی و امكانات پس از عملیات خیبر مقدار عظیمی از تجهیزات بسیار مهم دنیا را در اختیار گرفت كه آمار تانك های دشمن به 5 هزار دستگاه و نفربرها بالغ بر 4 هزار دستگاه می رسید.
در جنگ هوایی دشمن بعثی همه ابزارهای روز دنیا را در اختیار داشت. بنابراین امكانات دشمن یك حركت و یك رشد فزاینده ای پیدا كرده بود و از طرفی رزمندگان ایرانی امكاناتشان بسیار محدود بود.
دشمن از نظر اطلاعاتی نیز تقویت شده بود، دارا بودن هواپیماهای آواكس، رادارها و «رازیت ها» كه در مقابل تنفس و دمای بدن انسان حساسیت داشتند، كشف عملیات نیروهای ایرانی برای دشمن را بسیار آسان كرده بود و رزمندگان برای مخفی كردن عملیات خود، مستلزم هزینه های سنگینی بودند.
طی این عملیات فقط در 15 شبانه روز توپخانه نیروی زمینی سپاه و ارتش، 385 هزار و 875 گلوله بر سر نیروهای عراقی ریختند. هر چند كه حجم آتش دشمن نیز بیش از این میزان بود. در این عملیات بیش از 2 هزار و 650 عراقی اسیر شدند كه صدها نفر از آنان از افسران و فرماندهان نظامی عراقی بودند.
از: رضا رضایی مجد
اجتمام / 1095