تهران- ایرنا- دادستان كل كشور گفت: بخشی از پرونده حادثه دانشگاه آزاد اسلامی منوط به نظر پزشكی قانونی است و پرونده تا آن زمان در مرحله دادسرا باقی خواهد ماند اما مشخص است كه برخی در این پرونده قصور یا تقصیر دارند.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری روز چهارشنبه در نشست بررسی مسائل فرهنگی در دادستانی كل كشور در پاسخ به خبرنگاران گفت: بعد از دیداری كه از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد داشتیم جلساتی با حضور مسئولان دانشگاه و برخی از دیگر مسئولان برگزار شد كه پرونده بخشی از این حادثه با توجه به كارهای تحقیقاتی و مقدماتی آماده برای ارائه به دادگاه است .
وی افزود: اقداماتی نیز در این زمینه در دانشگاه باید انجام می‌شد و تكالیفی متوجه دانشگاه آزاد است كه به آنها ابلاغ شده تا این مسائل را برطرف كنند تا در آینده شاهد چنین حوادثی نباشیم.
دادستان كل كشور افزود: برخی در این پرونده قصور یا تقصیر داشتند كه پرونده آنها نیز در حال تكمیل است و برخورد قضایی با توجه به میزان قصور یا تقصیر این افراد صورت خواهد گرفت.

* قوه قضاییه مدافع هنرمندان است
دادستان كل كشور همچنین درباره مسائل فرهنگی گفت: اگر هنرمندان و دست اندركاران مسائل هنری حدود را رعایت كنند كسی متعرض آنان نخواهد شد و ما نیز مدافع آنان خواهیم بود.
منتظری افزود: ما مخالف هنر نیستیم كه هنرمندان هنرهای جذاب را ارائه كنند و مردم را شاد كنند ولی خطوط قرمز و حدودی را كه خدا تعیین كرده رعایت كنند.
وی افزود: اگر كسی در این زمینه نقض قانون كند در مرحله اول با ارشاد و تذكر می خواهیم كه حدود قوانین و مقررات را رعایت كنند ولی اگر كسی بخواهد لجبازی كند و مقدسات اسلام را به بازیچه بگیرد وظیفه دستگاه قضاست كه در چارچوب قانون با آنان برخورد كند.

* فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام یك بحث انحرافی است
منتظری همچنین در حاشیه نشست بررسی مسائل فرهنگی در دادستانی كل كشور در پاسخ به خبرنگاران درباره موضوع فیلترینگ نیز گفت: مسئله فیلتر كردن اینستاگرام و تلگرام یك بحث انحرافی است و بحث اصلی در این زمینه سالم كردن فضای مجازی و مدیریت آسیب‌های آن است.
دادستان كل كشور افزود: بحث فیلتر كردن برخی شبكه ها و كانال ها بحث مهم و حساسی است و مسئولان به دنبال آن هستند.
وی افزود: در ابتدا باید معنای فیلترینگ را مشخص كنیم. چون بعضی رسانه‌ها تیتر می‌زنند یا وزیر حرفی می زند ولی حرف ما روشن است. بایستی این شبكه ها مدیریت شود.
وی خطاب به مسئولان حوزه فضای مجازی گفت: اگر می توانید از نظر فنی كاری كنید كه اینستاگرام یا تلگرام بدون آسیب رساندن به اخلاق مردم قابل استفاده باشد.
منتطری افزود: چرا روزی كه رهبر معظم انقلاب به شدت و با تاكید فرمود كه كشور احتیاج به یك فضای مجازی سالم و شبكه اطلاع رسانی ملی دارد در آن زمان به صورت جدی و با تمام توان به دنبال آن نرفتید؟
وی افزود: وقتی می‌بینیم در كشور ما جوانان به قدری توانمند هستند كه در عرصه های مختلف دنیا را خیره می كنند و چه در ورزش یا در فناوری و مسائل علمی كارهایی شبیه معجزه انجام می‌دهند آنان می‌توانند در فضای مجازی نیز چه در حوزه سخت افزاری و چه در حوزه نرم افزاری فضای مناسب ایجاد كنند و به طور موازی با دنیا پیشرفت كنند مشروط بر اینكه ابزار لازم و شرایط را در اختیار آنان قرار دهیم.
دادستان كل كشور اضافه كرد: شورای عالی فضای مجازی مصوباتی داشت كه این مصوبات باید اجرا شود. این شورا به ریاست رئیس‌جمهور و كارشناسان خبره برگزار می شود و اشكال ما به وزارت ارتباطات و دستگاههای دیگر این است كه چرا مصوبات را اجرا نكردید و نمی كنید.
وی اضافه كرد: برخی رسانه‌ها و افراد به جامعه نشانی غلط می‌دهند در حالی كه دستگاه قضایی به دنبال آن نیست كه مردم را از فضای مجازی محروم كند.


* شبیخون فرهنگی هر روز ابعاد گسترده تری پیدا می كند
منتظری گفت: دشمن در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران از حربه ها و روش های مختلفی استفاده كرده و یكی از این روش ها ورود به مسائل فرهنگی جامعه است و رهبر معظم انقلاب در این زمینه به شبیخون فرهنگی دشمن اشاره كردند و ما در طول سال های متمادی شاهد هستیم كه این شبیخون انجام شده و روز به روز هم ابعاد گسترده‌تری پیدا می‌كند.
وی افزود: وظیفه دستگاه‌های فرهنگی و نهادهایی كه مسئولیت هدایت مسائل فرهنگی جامعه را عهده دار هستند، از جمله دستگاه قضا در این زمینه سنگین است، به ویژه دادستانی كه عهده ‌دار و مسئول مسائلی است كه در حوزه فرهنگی با آن مواجه است و ما از دو جهت با مسائل فرهنگی روبرو هستیم.
به گفته منتظری دستگاه قضا از یك طرف با جرائمی روبرو است كه در حوزه فرهنگی صورت می‌گیرد كه این جرائم در چارچوب قوانین و مقررات قضایی به تشكیل پرونده‌هایی می انجامد. مانند جرائمی كه در رسانه‌های مكتوب یا فضای مجازی یا دیگر حوزه‌های فرهنگی همچون سینما، تئاتر و كنسرت هایی است كه از منظر قانونی جرم تلقی می شود و وظیفه قوه قضاییه رسیدگی به پرونده‌هایی است كه جنبه فرهنگی دارد.
دادستان كل كشور افزود: جهت دوم در این زمینه با توجه به قانون اساسی و قوانین عادی به عنوان پیشگیری از وقوع جرم قابل توجه است و ما وظیفه داریم تا ضمن تعامل با سایر دستگاه‌ها اقداماتی را انجام دهیم كه می تواند در جلوگیری از وقوع جرم موثر باشد.
وی افزود: البته این مساله از منظر حقوق عامه نیز مدنظر است كه مردم در ارتباط با مسائل فرهنگی حقوقی دارند و دادستان‌ها وظیفه دارند از این نظر ورود پیدا كنند و لازم است نوعی تعامل، همفكری و راه های تكمیل اقدامات قضایی با دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

* هدف دشمن از شبیخون فرهنگی
منتظری گفت: شبیخون فرهنگی عبارت از هجوم دشمن بر فكر اعتقادی و اخلاقی جامعه كه به صورت غافلگیرانه صورت می گیرد و با هدف متلاشی كردن باورها و اعتقادات جامعه و اخلاق شهروندان یا سلب كردن كارایی لازم از این اعتقادات و اخلاق است.
وی افزود: معارف دینی، احكام قرآن، گرایش‌های مردم و ایمان و اعتقاد آنها به احكام اسلام به عنوان خاستگاه اصلی انقلاب اسلامی است. 40 سال پیش كه نظام حاكم بر این كشور یك نظام سكولار و سرسپرده و یك نظام بی‌قید نسبت به اعتقادات مردم بود، توسط مردم و با رهبری امام خمینی(ره) سرنگون شد و نظام جمهوری اسلامی با رأی قاطع بالای 98 درصد تشكیل شد.
دادستان كل كشور اضافه كرد: محورهای اصلی نظام جمهوری اسلامی در قانون اساسی تعریف شده و از روز اول تشكیل این نظام دشمنان داخلی و همچنین عناصر منطقه ای و بین المللی به مقابله با آن برخاستند. خاستگاه جمهوری اسلامی فكر و اندیشه و گرایش‌های دینی مردم بوده و هست. دشمن از راه های مختلف تلاش دارد تا ورود پیدا كند كه از جمله در هشت سال دفاع مقدس دیدیم كه چگونه دشمن با توطئه های مختلف تلاش كرد تا این انقلاب را از بین ببرد.

* در مقابله با شبیخون فرهنگی قصور یا تقصیر داریم
وی افزود: دشمن همه ابزارهای فرهنگی را برای مقابله با جمهوری اسلامی به كار گرفته اما متاسفانه در درون كشور می‌بینیم كه ابزار لازم و امكاناتی كه می توانیم در جنگ فرهنگی علیه شبیخون دشمن به كار بگیریم، آن گونه كه شایسته نظام است به كار نمی گیریم و در این زمینه قصور یا تقصیر داریم.
منتظری گفت: البته مقابله با تهاجم فرهنگی كار بسیار سخت و از طرف دیگر ظریف است و باید متناسب با ابزار دشمن، مقابله كنیم ولی آن انتظاری كه برای مقابله با شبیخون دشمن از حوزه های فرهنگی داریم، ضعیف است و باید این ضعف‌ها برطرف شود.
وی از رسانه ها، نشریات، دانشگاه ها، سینما، تئاتر، آموزش و پرورش، حوزه های علمیه، مساجد، صدا و سیما و تمام هنرمندانی كه در ساختن فرهنگ جامعه نقش آفرین هستند، به عنوان متولیان فرهنگ جامعه یاد كرد.

* مدیریت فضای مجازی ضروری است
دادستان كل كشور گفت: در فضای مجازی شاهد تولید نرم‌افزارهای جدید و پیشرفت‌های این عرصه در جهان هستیم. شبكه های اجتماعی به صورت غیرقابل انكاری در ساختن فرهنگ جامعه تاثیرگذار است ولی با توجه به انحرافات موجود در فضای مجازی مانند حادثه سیرجان كه یك دختر و پسر از طریق فضای مجازی گرفتار انحرافات و مرتكب كارهای غیر قابل قبولی شدند، باید این فضا را مدیریت كرد.
وی از خبرنگاران خواست تا گزارش هایی درباره پرونده های موجود در دادسرای تهران با موضوع فضای مجازی تهیه ‌كنند تا مردم بدانند در فضای مجازی چه جرایمی واقع می شود.

* هیچ كشوری فضای مجازی بی در و پیكر ندارد
منتظری گفت: اگر فضای مجازی را مدیریت نكنیم، وضعیت بدتری خواهیم داشت و هرچند باید از این فناوری ارزشمند استفاده كرد ولی باید مدیریت صحیح شود و باید در فضای مجازی با فیلتر كردن برخی كانال ها و شبكه ها كه جز ضرر و زیان برای جامعه چیزی ندارد، از این وضعیت جلوگیری كرد.
وی افزود: برخی رسانه‌ها ما را متهم می‌كنند كه ما نمی‌خواهیم از این فضا استفاده شود در حالی كه این گونه نیست. هیچ كشوری در دنیا اجازه نمی دهد كه فضای مجازی بی در و پیكری داشته باشد. فیلتر كردن برخی شبكه ها و كانال ها به معنای آن نیست كه بخواهیم از امكانات فضای مجازی چشم‌پوشی كنیم.
دادستان كل كشور اضافه كرد: ما این اتهام را نمی‌پذیریم و قبول نداریم كه از اینترنت و فضای مجازی كه می تواند در خدمت كسب و كار، اطلاع رسانی و ارتباط صحیح و سالم مردم باشد، سوء استفاده شود و قانون هم چنین اجازه ای نمی دهد.

* شورای عالی فضای مجازی مسئول است
وی افزود: آنچه ما را وادار می كند كه این فریادها را بكشیم و به صدور حكم قضایی متوسل شویم، آسیب هایی است كه در جامعه می‌بینیم و شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات در قبال این حوادث مسئولیت دارند و اگر قصور ما زمینه‌ساز این جرائم شود، باید در پیشگاه الهی جوابگو باشیم.
منتظری افزود: ما اعتقاد نداریم كه باید فضای مجازی را به گونه‌ای بست كه مردم نتوانند از آن استفاده صحیحبكنند و فكر نمی‌كنم در كشور كسی به اندازه رهبر معظم انقلاب نسبت به مسائل فضای مجازی آگاهی و دغدغه داشته باشند و من شاهد مطالبی بودم كه نمی توانم در فضای عمومی بیان كنم.

* فضای مجازی قتلگاهی برای جوانان
وی اضافه كرد: مقام معظم رهبری دغدغه هایی نسبت به مدیریت فضای مجازی دارند. ما حتی گاهی اخبار فضای مجازی را در مجامع عمومی بیان نمی‌كنیم. چون پرونده‌هایی در این زمینه وجود دارد كه منشا آن ارتباطات اینترنتی بین خانواده هاست كه قابل انتشار نیست ولی باید مسئولان فضای مجازی وظیفه خود بدانند كه این فضا را مدیریت كنند.
منتظری گفت: این وظایف از دولت گرفته تا شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و دیگر دستگاه‌ها و فریاد ما از این زاویه است.

* در كشور لائیك زندگی نمی كنیم
دادستان كل كشور گفت: در نشریات نیز گاهی شاهد انتشار مطالبی هستیم كه در جامعه بد اخلاقی هایی را تزریق می كنند. در زمینه فیلم، تئاتر و كنسرت باید در نظام اسلامی محدودیت‌های شرعی و قانونی رعایت شود. چون كشور ما یك كشور لائیك نیست كه آن را رها كنیم و هر كسی تحت عنوان آزادی هر كاری انجام دهد.

* چه كسی گفته ما با شادی مردم مخالفیم؟
منتظری گفت: هنرمندان با رعایت قوانین و مقررات، هنر خود را ارائه دهند. ما نمی‌گوییم مردم از فضای شاد استفاده نكنند بلكه مردم با امید و شادمانی باید زندگی كنند ولی كسی القاء نكند كه ما با شادی مردم مخالفیم.
وی افزود: برنامه هایی كه تحت عنوان سینما و تئاتر یا مراكز ایجاد شادی برگزار می شود، باید خطوط قرمز را رعایت كنند تا نه نیروی انتظامی متعرض آنان شود و نه قوه قضاییه و اگر قرار باشد قانون نقض شود و حدود الهی شكسته شود و عبور از خطوط قرمز صورت گیرد، مسئولان وظیفه دارند كه برخورد كنند.

* مسائل فرهنگی با بگیر و ببند حل نمی شود
دادستان كل كشور گفت: در مباحث فرهنگی نباید با گرفتن و زندانی كردن و شلاق زدن به فكر حل مسائل باشیم. در مقاطعی قانون تعیین كرده اما انتظار ما از دستگاه‌های فرهنگی این است كه با این تهاجم های فرهنگی به صورت فرهنگی عمل شود و نباید اجازه دهیم زمینه جرایم در دستگاه‌های فرهنگی ایجاد شود كه بعد بخواهیم برخورد قضایی كنیم.

* پرونده های فرهنگی را با تعامل حل كنیم
منتظری گفت: در مقابله با شبیخون فرهنگی نیازمند تعامل و همكاری و هم‌افزایی بین دستگاه‌ها هستیم. در جلسه امروز صاحبنظران و مسئولانی كه دغدغه های سلامت نظام و جامعه را دارند، به این مراسم دعوت شده اند تا با همفكری درباره نحوه تعامل در این زمینه به نتیجه برسیم.
وی تاكید كرد: دستگاه قضا به دنبال آن نیست كه برخورد فیزیكی و پرونده های قضایی و محكومیت های آنچنانی داشته باشد و باید تلاش كنیم پرونده های فرهنگی را با تعامل و مسالمت حل كنیم.
اجتمام * 1003 * 3063