تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸

تهران - ایرنا - 'نیكلاس مادورو' در حالی فردا (پنجشنبه) دومین دوره ریاست جمهوری در ونزوئلا را آغاز خواهد كرد كه این كشور همچنان با شدیدترین بحران های اقتصادی و اجتماعی چند دهه اخیر روبرو است و تداوم این بحران ها می تواند این دوره ریاست جمهوری وی را در خطر جدی قرار دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مادورو در حالی قرار است برای بار دوم به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا سوگند یاد كند كه دولت وی همچنان با چالش های جدی دست و پنجه نرم می كند و فشارهای داخلی و خارجی در حال افزایش است.
كشورهای مخالف دولت كاراكاس از جمله آمریكا و برزیل اعلام كرده اند دوره جدید ریاست جمهوری مادورو را به رسمیت نمی شناسند زیرا معتقدند وی در یك انتخابات غیرمنصفانه در ونزوئلا و نیز حضور نداشتن مخالفان دولت پیروز شده است.

** تداوم چالش ها خطری جدی
تشدید كمبود مواد غذایی و دارو، تورم بسیار بالا و موج مهاجرت ونزوئلایی ها به كشورهای همسایه شرایط را برای مادورو به شدت سخت كرده است.
رئیس جمهوری ونزوئلا می گوید، كشور درگیر یك جنگ اقتصادی تحت هدایت آمریكا با هدف براندازی دولت كاراكاس بوده اما مخالفان مادورو سوءمدیریت وی و دولت او را عامل بروز بحران های كنونی می دانند.
مادورو كه تلاش كرده با كمك هم پیمانان، در برابر فشارهای آمریكا و متحدان واشنگن مقاومت كند، همچنان بدنبال حمایت ها از سوی روسیه و چین برای بقا دولت خود است.
چشم اندار مبهم آینده ونزوئلا پیش بینی ها را سخت كرده و مشخص نیست كه آیا دولت مادورو در برابر این شرایط سخت جان سالم به در خواهد برد؟

** افزای فشارها علیه مادورو
دولت ترامپ از زمان به قدرت رسیدن همچنان بر اعمال فشار حداكثری به دولت ونزوئلا تاكید كرده و در مسیر جلب حمایت های بیشتر بر افزایش فشارها است.
مقامات آمریكایی در ماه های گذشته بارها به آمریكای لاتین سفر كرده اند تا كشورهای بیشتری را از این منطقه برای فشار به ونزوئلا همراه خود كنند.
ترامپ در این مسیر حمایت كامل برزیل و كلمبیا و حمایت نسبی آرژانتین را برای تشدید فشارها علیه دولت مادورو بدست آورده است.
با توجه به جایگاه این سه كشور در آمریكای لاتین به نظر می رسد مادورو شرایط سخت تری را در ماه های آینده تجربه كند.

** تقابل جدید ونزوئلا با دولت برزیل
روی كار آمدن 'ژایر بولسونارو' در سمت ریاست جمهوری برزیل خبر خوبی برای مادورو نیست.
این نامزد راست افراطی در برزیل از همان روزهای اول رقابت های انتخاباتی بارها از دولت كاراكاس انتقاد و بر مقابله با مادورو تاكید كرده بود.
با حضور بولسونارو احتمالا روابط برزیل - ونزوئلا رو به وخامت و تقابل حركت خواهد كرد و این در حالی است كه روابط برازیلیا - كاراكاس در دوران دو رئیس جمهوری قبلی برزیل بدون هیچ تنشی در مسیر خوبی حركت می كرد.
انتظار می رود با رویكرد كنونی دولت بولسونارو علیه ونزوئلا، آمریكای لاتین شاهد تحولات جدید باشد.

** مخالفت با گزینه نظامی مدنظر آمریكا
در اوت سال 2017 و اندكی پس از آنكه امریكا تحریم های اقتصادی علیه دولت مادورو اعمال كرد، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا اعلام كرد كه واشنگتن در حال بررسی گزینه نظامی علیه ونزوئلا است.
ترامپ اعلام كرد كه واشنگتن گزینه های زیادی از جمله گزینه احتمالی نظامی را در صورت لزوم علیه ونزوئلا بررسی می كند.
این اظهارنظر رئیس جمهوری امریكا موجی از انتفادها را بدنبال داشت.
اكثر مقامات آمریكای لاتین تاكید كردند كه ترامپ با اعمال گزینه نظامی علیه ونزوئلا، این منطقه را دچار آشوب خواهد كرد و واشنگتن باید گزینه نظامی را كنار بگذارد.
بطور قطع مخالفان دولت كاراكاس نیز اعتقادی به گزینه نظامی ندارند چون می دانند كه اقدام نظامی وضعیت ونزوئلا را به شدت وخیم تر خواهد كرد.

** شك و تردیدهای شهروندان ونزوئلا
با توجه به شرایط دشوار زندگی در ونزوئلا، عده ای تصمیم به مهاجرت به كشورهای همسایه كرده اند كه سختی های خاص خود را بدنبال دارد و عده دیگری نیز به ناچار با شرایط سخت كنونی دست به گریبان هستند.
با توجه به تورم شدید و كمبود مواد غذایی و دارو شهروندان ونزوئلایی با آینده ای نامشخص روبرو هستند و همچنان چشم به روزهای آتی دوخته اند. سازمان ملل اعلام كرده كه بیش از سه میلیون نفر از سال 2014 میلادی ونزوئلا را ترك كرده اند كه حدود 10 درصد از كل جمعیت این كشور است.
تداوم خروج ونزوئلایی ها از كشور می تواند بدترین بحران مهاجرتی تاریخ ونزوئلا و آمریكای لاتین را رقم بزند.
اروپام ** 9234 ** 1071