به گزارش خبرگزاری 'سبأ' یمن، نماینده سازمان ملل در امور یمن در این دیدار با اشاره به ادامه پیگیری ها و تلاش های خود برای برقراری صلح در یمن تاكید كرد: جامعه بین الملل از نزدیك اوضاع الحدیده و روند اجرای مفاد توافق سوئد را بررسی می كند، هر چند كه از زمان تعیین شده برای اجرای مرحله اول مفاد توافق صلح استكهلم گذشته است.
در مقابل رییس دولت مستعفی و فراری یمن نیز ضمن اعلام آمادگی برای بازگشایی پروازهای داخلی در تمام استان های این كشور از جمله صنعا، ادعا كرد كه از تلاش های گریفیتس برای تحقق اهداف صلح یمن حمایت می كند.
منصور هادی با ادعای عقب نشینی مزدوران سعودی - اماراتی از استان الحدیده مدعی شد كه جبهه انصار الله مانند گذشته با كارشكنی در تمام توافق های صلح از جمله بندر الحدیده و عدم پایبندی به توافق تبادل اسرا و زندانیان و سنگ اندازی در ورود كمك های بشر دوستانه به یمن به سركشی خود ادامه می دهد.
گریفیتس روز شنبه برای پیگیری و گفت وگو درباره اجرای توافق صلح سوئد وارد صنعا شد و پس از آن برای دیدار با رییس دولت فراری و مستعفی یمن، كه در ریاض به سر می برد، عازم عربستان شد.
پس از گذشت نزدیك به چهار سال از آغاز جنگ یمن، چهارمین دور مذاكرات صلح این كشور، 15 آذر ماه با میانجیگری نماینده ویژه سازمان ملل متحد در استكهلم سوئد برگزار شد.
نمایندگان جنبش انصار الله و دولت فراری یمن پس از یك هفته مذاكره، به توافق های مهمی از جمله عقب نشینی نیروهای نظامی دو طرف از شهر و بندر الحدیده ظرف 14 روز دست یافتند.
بازگشایی فرودگاه صنعا، پرداخت حقوق كارمندان و ارسال كمكها از دیگر محورهای اصلی مذاكرات بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز پس از امضای توافقنامه صلح استكهلم با اجماع، قطعنامه ای برای استقرار ناظران بین المللی در استان و بندر الحدیده یمن را تصویب كرد.
ائتلاف متجاوز عربی - آمریكایی به سركردگی عربستان به دنبال این توافق با تداوم حملات خود به بندر الحدیده بارها آتش بس در این منطقه را نقض كرده است.
** شهادت یك نفر از نیروهای انصارالله در درگیری با مزدوران سعودی - اماراتی
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری 'اسكای نیوز'عربی، منابع نظامی در دولت فراری و مستعفی یمن امروز (چهارشنبه) ادعا كردند كه طی درگیری هایی شدید میان نیروهای انصار الله و مزدوران سعودی - اماراتی یك نیروی انصار الله كشته و 9 نفر دیگر نیز زخمی شدند.
این منابع نظامی همچنین مدعی شدند كه نیروهای منصور هادی (مزدوران سعودی - اماراتی) با حمله از سه جناح به نیروهای جبهه انصار الله، راه های كمك رسانی به آن ها را مسدود و آنها را وادار به عقب نشینی كردند؛
بنا بر این ادعا، پس از این درگیری ها نیروهای دولت مستعفی مناطقی استراتژیك در استان 'جوف' و كوه های استراتژیك در منطقه 'سلبة' مشرف بر 'وادی خب' و 'منطقه الشعف' را از كنترل نیروهای انصار الله خارج كردند.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند كشور عربی و با كمك و چراغ سبز آمریكا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین كشور عربی آغاز كردند تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری فراری و مستعفی این كشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
خاورم**3224*1275
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰
تهران – ایرنا- 'مارتین گریفتس' نماینده سازمان ملل در امور یمن دیشب (سه شنبه) در دیدار با 'عبدربه منصور هادی' رییس دولت مستعفی یمن تاكید كرد كه جامعه بین الملل از نزدیك بر اوضاع الحدیده و اجرای مفاد توافق صلح استكهلم نظارت می كند.