تهران- ایرنا- دبیر انجمن صنفی صنعت تایر گفت: امسال با وجود شرایط تحریم مجموع تولید تایر در مدت هشت ماهه منتهی به آبان برابر با رقم 162 هزار تن شد، و رشد حدود 4.5 درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال 1395 كه تولید به میزان 154 هزار و 800 تن بود، رقم زد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «خسرو محمودیان» امروز (چهارشنبه) در چهاردهمین همایش ملی لاستیك ایران و نمایشگاه جانبی زنجیره تامین صنایع لاستیك كه در هتل المپیك برگزار شد، گفت: وقایع امسال در صنعت تایر بیش از سال های گذشته بر نحوه حیات این صنعت اثر گذاشت و تولید تایر نسبت به پارسال شرایط مشابه داشت و نسبت به 1395 به میزان 2 میلیون حلقه افزایش تولید انجام شد.
وی پیرامون چالش های این صنعت هم گفت: اردیبهشت ماه امسال ارز 2 و سه نرخی و این مساله موجب سردرگمی صنعتگران شد.
این فعال صنفی افزود: دریافت نكردن به موقع مواد و تجهیزات سفارش شده، كاهش مواد اولیه در انبارها، آغاز دور جدید تحریم های ظالمانه و سرباز زدن بسیاری از بانك های خارجی برای همكاری با ایران در مواقعی باعث توقف تولید شد.
محمودیان درباره افزایش قیمت تایر گفت: لاستیك به عنوان یك كالای راهبردی است كه مواد اولیه آن ازقبیل نخ تایر، پلی استر و دوده به ترتیب در طی هفت ماه امسال 152، 69 و 130 درصد رشد قیمت داشت، اما دستگاه های نظارت كننده حاضر به افزایش قیمت نشدند.
وی افزود: انجمن صنفی تایر پس از ماه ها موفق شد، دستگاه های نظارتی را متقاعد به افزایش قیمت سازد كه در نتیجه تایر رادیال 20 درصد و بایاس 32 درصد رشد نرخ پیدا كرد.
دبیر انجمن یادشده گفت: اعتصاب كامیون داران در اواخر بهار، خروج آمریكا از برجام و ناپایداری نرخ ارز باعث شد طرح ساماندهی واردات و دستاوردهای آن از بین برود.
این مقام صنفی ضمن اعلام اینكه انجمن صنعت تایر ایران مخالفتی با واردات ضابطه مند ندارد، خواستار برقراری ضوابط پیشین، بازگرداندن تعرفه، كاهش بوروكراسی اداری، تحقق طرح های توسعه ای تایر شد.

** تداوم تولید و كسب رتبه 51 در بین تایرسازان
یكی از تولیدكنندگان لاستیك در این همایش گفت: تحریم های ظالمانه آمریكا مسائلی برای صنایع به ویژه تایر به وجود آورد و روند تولید را با مشكل روبرو كرد، اما چرخه آن تداوم دارد.
«پرویز اخوان» افزود: تاكنون اجازه ندادیم خللی در روند تولید ایجاد شود و توانستیم در بین تایرسازان جهان رتبه 51 را كسب نماییم.
وی اظهارداشت: دست اندركاران این صنعت دورنمایی برای خود تعریف كرده اند كه تا سال 1401 تولیدات خود را به 140 هزار تن در سال و تعداد 220 نوع محصول مختلف برسانند.
وی گفت: اكنون صادرات محدودی به كشورهای همسایه وجود دارد به گونه ای كه در 6 ماهه امسال صادرات نسبت به مدت مشابه پارسال 7.4 درصد رشد داشت.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین همایش ملی لاستیك ایران و نمایشگاه جانبی زنجیره تامین صنایع لاستیك امروز و فردا (پنجشنبه) در هتل المپیك برگزار می شود.
اقتصام** 9132** 1559