به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری رویترز از برلین، هدف از این پیمان كه به پیمان الیزه معروف است، مستحكم نگه داشتن محور اصلی اتحادیه اروپا و مقابله با برخی كشورهای عضو است كه در جهت ملی گرایی ضد اروپایی گام بر می دارند.
پیمان الیزه كه پیشتر به امضای كابینه های فرانسه و آلمان رسیده، قرار است 22 ژانویه (2 بهمن) مورد تائید «امانوئل مكرون» رئیس جمهوری فرانسه و «آنگلا مركل» صدراعظم آلمان قرار گیرد.
بخشی از متن این پیمان بدین شرح است: دو كشور به سطح همكاری شان در امور خارجی، دفاعی، امنیت داخلی و خارجی و توسعه عمق می بخشند و در عین حال، در جهت تقویت توان اروپا برای اقدام به طور مستقل عمل می كنند.
دفتر مكرون در پاریس با صدور بیانیه ای در مورد تمدید پیمان الیزه اعلام كرد كه این اقدام به دو قدرت اروپایی كمك می كند با چالش های پیش رو در سده 21 مقابله كنند.
در این بیانیه آمده است: تعمیق تعامل به نفع امنیت و نیكبختی مردم دو كشور را در چارچوب اروپایی مستقل تر، متحدتر و دمكراتیك تر، پیش بینی می كنیم.
پیمان الیزه كه روند مذاكراتی اش در طول سال گذشته میلادی طی شد، تصریح می كند كه دیپلماسی آلمان - فرانسه برای برلین به منظور پذیرفته شدن به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، از اولویت های دو كشور است.
آلمان از سال ها قبل درصدد برخورداری از نفوذ بیشتری در این نهاد ملل متحد بوده، نهادی كه نزدیكترین متحدان برلین یعنی آلمان، انگلیس و فرانسه عضو دائم آن هستند.
پیمان الیزه ضمن تائید بر تعهد آلمان و فرانسه به ائتلاف های دفاعی سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا، همچنین سیگنال می دهد كه برلین و پاریس با اقدامات فرسایشی اتحادیه اروپا از سوی برخی سیاستمداران ملی گرای اروپایی، مقابله می كند.
«متیو سالوینی» معاون راستگرای نخست وزیر ایتالیا از خواست خود برای پیوستن كشورش و لهستان به نیروهایی خبر داده است كه به اروپا شكل تازه ای می بخشند.
این درخواست، در ادامه مطالبات وی مبنی بر تشكیل ائتلافی انتقادگر از اتحاد اروپا، در آستانه انتخابات پارلمان اروپا در ماه می (اردیبهشت 1398) مطرح شده است.
«هایكو ماس» وزیر امور خارجه آلمان در مورد پیمان الیزه گفت: آلمان و فرانسه بر این مساله تاكید دارند كه برای حل موضوعات در آینده، به همكاری بیشتری نیاز است.
مركل و مكرون كه با چالش های جدیدی از سوی آمریكا و همچنین دولت های اروپایی در ایتالیا، لهستان و مجارستان مواجهند، تمایل زیادی دارند از احزاب منتقد اتحادیه اروپا در جریان انتخابات پارلمانی اروپا جلو زنند و این احزاب را متوقف كنند.
پیمان الیزه همچنین موید همكاری نزدیكتر بین سرویس های اطلاعات ملی و پلیس برای مبارزه با تروریسم و جرایم سازمان یافته و همچنین تعهد به همگرایی اقتصادی است.
به موجب این پیمان، قرار است گروهی از كارشناسان برای ارائه توصیه های اقتصادی به تك تك دولت ها تشكیل شوند. بعلاوه، موضوعات فرهنگی، بهداشتی، نوآوری و حمل و نقل از دیگر حیطه های همكاری میان دو كشور طبق این پیمان است.
اروپام**9109**1908
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۹
تهران - ایرنا - فرانسه و آلمان در زمینه تعمیق پیمانی برای تقویت جایگاه اتحادیه اروپا و مقابله با ملی گرایی منتقدانه از این اتحادیه، به توافق دست یافتند.