شیراز-ایرنا- استاندار فارس گفت: راه اندازی مراكز بین المللی دانشگاهی در این استان افزون بر حل مشكلات ناشی از كمبود دانشجو، موجب ارز آوری و حضور دانشجویان خارجی در فارس و همچنین تبادلات فرهنگی و اجتماعی خواهد شد.

به گزارش ایرنا عنایت الله رحیمی، چهارشنبه در دیدار با مدیران دانشگاه پیام نور استان فارس اظهار داشت: وجود بیش از 183مركز آموزش عالی در استان فارس، بازوانی قوی برای تدوین برنامه های راهبردی و برنامه ریزی برای توسعه استان است و باید هرچه سریع تر شرایط لازم برای حضور دانشگاهیان در همه حوزه ها فراهم آید.
وی، با تاكید بر ضرورت توجه به كارآفرینی در دانشگاه‌ها بیان كرد: متاسفانه تا كنون نتوانسته ایم فرصت های شغلی مناسبی برای دانش آموختگان جامعه فراهم كنیم و اگر چه وظیفه دانشگاه ها كارآفرینی نیست، می توانند با تدوین راهبردهای بلند مدت، پایه های كارآفرینی و هدف گیری به سمت بازار كار را با خلاقیت در آموزش ایجاد كنند.
رحیمی ادامه داد: توسعه واقعی زمانی صورت می گیرد كه بتوانیم از توان فكری و مهارت نیروهای آموزش دیده در جامعه بهره برداری كنیم.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دانشگاه پیام نور با برخورداری از زیرساخت های مختلف فیزیكی و نیروی انسانی، نقش مهمی در توسعه آموزش عالی استان ایفا می كند.
وی، دانشگاه پیام نور را مركزی ضابطه مند و منضبط خواند كه اهداف توسعه علمی كشور را در كنار سایر دانشگاه های كشور به خوبی دنبال می كند.
رحیمی، همچنین نشاط و سرزندگی را یكی از نیازهای امروز جامعه دانست و گفت: متاسفانه برخی به دنبال تزریق روحیه یاس و ناامیدی در جامعه هستند، اما دانشگاهیان می توانند با ارایه راهكار و برنامه، روحیه نشاط و امید به آینده را در بین آحاد مردم جامعه بهبود بخشند.
** ظرفیت های دانشگاه پیام نور فارس بدون استفاده مانده است
سرپرست دانشگاه پیام نور استان فارس نیز در این نشست اظهارداشت: دانشگاه پیام نور، بزرگترین دانشگاه دولتی ایران است كه با 44 مركز و واحد در همه نقاط این استان فعالیت می كند و 250عضو هیات علمی در كنار 2 هزار مدرس مدعو، به علم آموزی به 30هزار دانشجو اشتغال دارند.
محمدحسن صیف افزود: دانشگاه پیام نور در سطح اداری استان فارس به درستی شناخته نشده و ظرفیت ها و قابلیت های آن بدون استفاده مانده است.
وی اضافه كرد: دانشگاهیان پیام نور برای حضور در كارگروه های تخصصی و ارایه راهكاری علمی برای حل مشكلات استان و توسعه و آبادانی فارس آمادگی كامل دارند.

**بهره گیری از توانمندی دانشگاه، ثروت اقتصادی ایجاد می كند
همچنین بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، رحیمی همچنین در دیدار با رئیس و هیات رئیسه دانشگاه شیراز، تكیه گاه جهان پیشرفته امروز را خلاقیت، تفكر، اندیشه و علم دانست و گفت: بهره گیری از این توانمندی ها می تواند به ایجاد، خلق ثروت و ارزش اقتصادی منتهی شود.
استاندار فارس افزود: مقایسه درآمد حاصل از یك بشكه نفت با آنچه از ایجاد محصول علمی و فناوری به دست می آید به خوبی نشان دهنده اهمیت جایگاه علم در امور اقتصادی است.
وی، دانشگاه شیراز را یكی از توانمندی های مهم فارس برشمرد و اظهار داشت: این جایگاه برجسته علمی با تلاش و كوشش استادان و جامعه دانشگاهی از گذشته تا امروز محقق شده كه قابل تقدیر است.
استاندار فارس، خواستار تقویت نقش آفرینی دانشگاه شیراز در عرصه های مختلف شد و بیان كرد: امروز جهان به سمت بهره گیری از نیروهای آموزش دیده و دانش آموخته حركت كرده و توجه به این مهم در كشورمان می تواند زمینه ساز ایجاد رفاه و توسعه شود.
استاندار فارس گفت: آموزش های دانشگاهی باید هدفمند بوده و زمینه ایجاد جایگاه مناسب برای دانش آموختگان را در جامعه فراهم كند و دانشگاه نیز باید به سمت تقویت و توسعه ظرفیت های آشكار و برنامه ریزی برای ظرفیت های پنهان حركت كند.
رحیمی، پیوند بخش های مختلف صنعتی، معدنی، كشاورزی، نفت و گاز را با دانشگاه ضروری دانست و اظهار داشت: این هم افزایی سبب تقویت بنیه اقتصادی دانشگاه و همچنین تربیت دانش آموختگانی كه آموزش های عملی دیده اند خواهد شد.
وی، اضافه كرد: گستردگی كمی واحدهای دانشگاهی بدون توجه به كیفیت، یك آسیب است و در پیش گرفتن چنین رویه ای، سطح علمی دانشگاهیان و دانشجویان را كاهش داده و استادان را از پرداختن به تحقیق و پژوهش باز می‌دارد.
رحیمی گفت: دانشگاه نیاز به سرزندگی و نشاط دارد و باید بتواند دانشجویانی، نقاد، شجاع و ظلم ستیز پرورش دهد كه حاضرند برای دفاع از عقاید خود تلاش كنند.
استاندار فارس ادامه داد: این شاخص ها باید در یك چارچوب قانونی مشخص شكل گیرد و همه گروه ها و تشكل های دانشگاهی در آن چارچوب فعالیت كنند.
وی افزود: دانشگاه محیطی برای بیان عقاید، انتقادها و تضارب آراست و این امر می تواند موجب پویایی فضای دانشگاه ها و جامعه شود.

** جایگاه برتر فارس دركشاورزی با حفظ منابع تجدید ناپذیر حفظ شود
استاندار فارس همچنین در دیدار رئیس و مدیران سازمان جهاد كشاورزی استان گفت: جایگاه برتر این استان در تولید محصولات كشاورزی با حفظ منابع تجدید ناپذیر و توسعه كشاورزی دانش بنیان حفظ شود.
رحیمی افزود: یكی از شاخص های برتری و پیشرفت فارس كشاورزی است كه بخشی از آن مربوط به اقلیم چهار فصل و زمین مناسب و بخش دیگر مربوط به مردمان پُر تلاش و سختكوش است كه تولید را در شرایط مختلف اقلیمی حفظ كرده اند.
وی ادامه داد: هم اینك هیچ یك از روش های قدیمی در حوزه های مختلف پاسخگوی نیازها نیست و به همین دلیل باید با ارزیابی تجربه های گذشته، اقدام به اصلاح مشكلات و حذف روش های ناكارآمد كنیم.
او اظهار داشت: انجام امور در هر یك از حوزه ها از جمله كشاورزی باید به سازمان های مردم نهاد، گروه ها و تشكل های مردمی سپرده شود و دستگاه های اجرایی سیاست گذاری، كنترل، نظارت و هدایت را بر عهده داشته باشند.
استاندار فارس افزود: باید با ایجاد اعتماد میان دست اندركاران جهاد كشاورزی و كشاورزان، زمینه پذیرش توصیه های علمی از سوی آنها فراهم شود.
رحیمی، با تاكید بر لزوم توجه به برنامه سازگاری با كم آبی گفت: توسعه روش های جدیدی همچون كشت گلخانه ای، احداث شهرك های كشاورزی و آبیاری قطره ای از راهكارهای حفظ و ارتقای جایگاه كشاورزی استان است.
وی، حفظ اشتغال كشاورزی در فارس را بسیار مهم توصیف و بیان كرد: شأن و آزادگی كشاورزان همواره حفظ شده و بنابراین باید این شأن و كرامت را پاس بداریم و زمینه بیان انتقادها و مطالبه ها را برای بهره برداران فراهم كنیم و پاسخ های قانع كننده برای آنها داشته باشیم.
7375/ 6122 / 6118