نوشهر- ايرنا - جاده كوهستاني مرزن آباد - كلاردشت يكي از راه هاي پرتردد و غيرايمن غرب مازندران است كه به دليل عرض كم و سخت گذر عده زيادي از مسافران و گردشگران را به كام مرگ كشانده و ساكنان شهر ييلاقي كلاردشت بارها خواستار تعريض آن شدند.

به گزارش ايرنا، اين مسير 20 كيلومتري سخت گذر و داراي گردنه هاي برفگير و پيچ هاي تند است كه شهر كلاردشت را به عباس آباد در غرب مازندران وصل مي كند در واقع شمار انبوهي از مسافران، گردشگران و حتي گردشگران خارجي به قصد بهره مندي از ظرفيت هاي طبيعي، گردشگري و آثار تاريخي از اين مسير آمد و شد مي كنند و به همين خاطر اين جاده بيشترين سهم ترافيك را در برخي از ماه هاي بويژه نيمه نخست سال را به خود اختصاص داده است.
اين جاده كه شهر مرزن آباد در جاده كندوان را به كلاردشت يكي از مناطق خوش و آب و هواي خطه شمال كشور را وصل مي كند در افكارعمومي به جاده مرگ شهرت يافته است.
شهرستان كلاردشت با توجه به جاذبه هاي منحصر بفرد همچون رودخانه پرآب سردآبرود كه از قله هاي مرتفع علم كوه و تخت سليمان سرچشمه مي گيرد و چشم انداز زيباي مناطق كوهستاني و جنگلي عنوان پايتخت اكوتوريسم ايران سالانه به ويژه در ايام نوروز، تعطيلات آخر و فصل هاي بهار و تابستان پذيراي گردشگران و مسافران زيادي از نقاط مختلف كشور و ساير كشورها است.
هرچند امسال آمار دقيقي از تلفات انساني در اين جاده غيرايمن از سوي مسئولان ذيربط گزارش نشده است، اما به تازگي جمعيت هلال احمر چالوس گزارش داد كه يك دستگاه خودروي پژو سواري به علت انحراف از مسير به داخل دره در منطقه پردنگون سقوط و پنج نفر از سرنشينان اين خودرو بشدت مصدوم شدند.
ساكنان، رانندگان و مسافران اين مسير با ابراز نگراني از غيرايمن و حادثه خيز بودن اين جاده خواستار توجه جدي تر مسئولان ذيربط براي ايمن سازي اين مسير ارتباطي پرتردد در اين منطقه شده اند.
انان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، عرض كم، نداشتن گاردريل و روشنايي و نصب نبودن علائم هشداردهنده به اندازه كافي را علت هاي اصلي وقوع حوادث مرگبار رانندگي در اين مسير ارتباطي برشمردند.
يكي از رانندگان مسافربري در مسير مرزن آباد - كلاردشت گفت: اين جاده جزو پرتردد ترين مسيرهاي ارتباطي در غرب مازندران است به دليل آنكه در مبادي ورودي و خروجي جاده چالوس - كرج قرار دارد و بيشتر مسافران براي رهايي از معضل ترافيك در شهرهاي ساحلي غرب مازندران براي عزيمت به شهرهاي تنكابن، رامسر و عباس آباد اين جاده را برمي گزينند.
علي پولادي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:‌ اغلب حوادثي كه در اين جاده رخ مي دهد از سوي افراد غير بومي و يا همان مسافران و گردشگراني هستند كه آشنايي كامل از موقعيت اين جاده ندارند و متاسفانه بيشتر در شب ها به علت پائين بودن افق ديد آن ها ناشي از مه غليظ از مسير اصلي جاده منحرف شده و در نتيجه دچار حادثه رانندگي مي شوند.
وي اظهار داشت: اين جاده از امكاناتي مانند روشنايي، علائم هشدار دهنده و خط كشي بي بهره است و با توجه به سردسيري منطقه و ريزش برف در ماههاي زمستان سطح اين جاده يخ مي زند به نحوي كه خيلي از خودروها در سر پيچ هاي تند يا سراشيبي به علت لغزندگي سطح جاده از مسير اصلي خارج مي شوند.
علي زندي ديگر راننده مسافربر اين مسير كه ساكن كلاردشت است، هم گفت: حدود 20 سال در اين مسير فعاليت دارم منتهي بارها موارد غيرايمن اين جاده به اطلاع مسئولان ذيربط رسانده شد معضلي كه براي متوليان امر تازگي ندارد و حتي پي گيري هاي مسئولان محلي نيز نتيجه نداده است.
وي افزود: ‌اين جاده بيشترين سهم ترافيك به علت عبور مسافران و گردشگران به شهرهاي غربي مازندران به خود اختصاص داده است و مسئولان بايد براي ايمن سازي كامل اين مسير ارتباطي براي پيشگيري از وقوع سوانح مرگبار رانندگي تدابير ويژه اي انديشه كنند.
وي اظهارداشت : نكته ديگر آنكه خيلي از مسافران و گردشگران براي ديدن جاده پرجاذبه و پرطرفدار جنگلي كلاردشت - عباس آباد كه پيوند دهنده راههاي ارتباطي غرب مازندران است از اين مسير آمد و شد دارند و علاوه بر چنين وضعيتي حتي گاهي اوقات پيش آمده كه ساعات زيادي مسافران و گردشگران به علت حجم انبوه خودروها در پشت ترافيك معطل مي شوند.
يكي از كارشناسان پليس راهورهم اظهار داشت: مشكلات مسير مرزن آباد به كلاردشت علاوه بر كم عرض بودن معبر، نيازمند خط كشي با كيفيت رنگ مناسب و نصب چشم گربه اي و علائم جاده اي است.
وي كه خواست نامش در گزارش ذكر نشود به خبرنگار ايرنا گفت: افزايش روز افزون تردد خودروهاي گردشگران و اهالي كلاردشت خصوصا تردد خودروها از شهرهاي عباس آباد، تنكابن و رامسر از اين مسير سبب بروز حوادث زيادي در اين منطقه شده است.
رئيس اداره راه و شهرسازي شهرستان هاي چالوس و كلاردشت در اين باره گفت:‌ طرح تعريض جاده مرزن آباد - كلاردشت و ايمن سازي اين مسير جزو طرح هاي مصوب سفرهاي استاني دولت نهم بود منتهي به علت اختصاص ندادن اعتبار براي اجراي آن تاكنون اقدامي انجام نگرفته است.
مجتبي شهسواري در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: البته به تازگي نماينده مردم شهرستان هاي نوشهر ، چالوس و كلاردشت در مجلس شوراي اسلامي در ديداري كه با وزير راه و شهرسازي داشت اين موضوع را مطرح و محمد اسلامي گزارشي كامل از اداره كل راه و شهرسازي استان مازندران در مورد مشخصات فني اين جاده تقاضا كرده است.
وي اظهارداشت:‌ ضمن آنكه طبق اسناد موجود از سال ها پيش فرمانداران چالوس و كلاردشت نيز با توجه به اهميت اين جاده و مخاطرات ناشي از آن پي گيري هاي فراواني با مسئولان كشوري داشته اند و حتي به رهبري نيز نامه نگاري كرده اند.
رئيس اداره راه و شهرسازي شهرستان هاي چالوس و كلاردشت ابراز اميدواري كرد كه با پي گيري مسئولان ذيربط روند عمليات اجرايي اين طرح از سر گيرد تا ديگر شاهد حوادث مرگبار رانندگي در اين مسير پرتردد منطقه غرب مازندران نباشيم.
مديركل راه و شهرسازي مازندران نيز با تاييد اين موارد به خبرنگار ايرنا گفت: طبق دستور وزير راه و شهرسازي موضوع تعريض و تكميل مسير ارتباطي مرزن آباد - كلاردشت در دستور كار اين نهاد قرار گرفته است.
سيد محمد نظري افزود: ميزان اعتبار برآورد شده طبق نرخ تورم كنوني براي اجراي اين طرح حدود 24 ميليارد تومان اعلام شده منتهي در گام نخست آنچه در نامه نگاري به وزير راه و شهرسازي گزارش شده حدود 5 ميليارد تومان مي باشد.
وي اظهارداشت: ‌اميدوارم با تخصيص اين ميزان اعتبار و به كارگيري پيمانكار بتوان عمليات اجرايي اين طرح را تا پيش از سال در اين منطقه آغاز كرد تا بخشي از نگراني مسافران، مسئولان و اهالي بومي غرب مازندران از غيرايمن بودن اين مسير برطرف شود.
شهرستان چالوس و كلاردشت با برخورداري از 500 كيلومتر راه اصلي و فرعي در غرب مازندران قرار دارد.
شهرستان كلاردشت داراي جمعيت ثابت 24 هزار و شناور 50 هزار نفري در ايام تعطيلات است.
7078 /1602/1899