وی كه برای شركت در جشنواره به بنگلادش سفر كرده روز پنجشنبه در مصاحبه تلفنی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 27 فیلم ایرانی در این دوره از جشنواره از روز 10 تا 18 ژانویه ( 19 تا 27 دی ماه ) 19 تا 27 دی ماه حضور دارند.
وی افزود: این جشنواره توسط بنیاد سینمایی رنگین كمان ، قدیمی ترین و فعالترین نهاد سینمایی كشور بنگلادش برگزار می شود.
به گفته وی در این دوره 220 فیلم از 58 كشور جهان در بخش های مختلف نمایش داده می شود.
وی خاطرنشان كرد: به دلیل علاقمندی مخاطبان بومی و آشنایی جامعه ی هنری، دانشجویان سینما و منتقدان بنگلادش به سینمای ایران همه ساله تعداد قابل ملاحظه ای فیلم ایرانی در این جشنواره پذیرفته می شود وامسال نیز سینمای ایران حضور چشمگیری در جشنواره دارد.
وی خاطرنشان كرد: در بخش فیلمهای ایرانی بخش اصلی مسابقه آسیا- استرالیا فیلمهای انزوا به كارگردانی مرتضی علی عباس میرزایی ، درساژ ساخته پویا بادكوبه ، آپاندیس از حسین نمازی ، گرگ بازی از عباس نظام دوست نمایش داده می شود.
این فیلم ها در این بخش با فیلم هایی از كشورهایی چون كانادا، انگلستان، فرانسه ، قطر، هلند، عراق، كره ، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان، فیلیپین، كره جنوبی ، تركیه ، اردن ، امارات و ازبكستان رقابت خواهند كرد.
در بخش سینمای جهان نیز فیلم های گل نسا از ستار چمن گل ، فصل شكار از داریوش یاری ، آذر از محمد حمزه ای ، لینا از رامین رسولی ، در وجه حامل ساخته بهمن كامیار ، hat trick از رامین لوافی حضور دارند.
به گفته وی در بخش رقابتی فیلمسازان زن : نبات از پگاه عرضی، جاده قدیم از منیژه حكمت و ' من اما در خواب می بینمش ' از نیلوفر موسوی و نقاشی روی دیوار اثر محبوب مولایی نمایش داده می شود.
وی افزود: همچنین در بخش معناگرا فیلمهای بازگشت از شهریار پور سیدیان، ویدئوچك ساخته مهیار صیفوری و مسعود محمدی تكامی ،همیشه اول تو سلام بگو از سعید نجاتی ، برگ جان از ابراهیم مختاری ، سهیلا شماره 17 ساخته محمود غفاری ، زونا ساخته طوفان نهان قدرتی حضور دارند.
وی یاداور شد: كشورهایی چون ارمنستان، بلژیك ، چین ، آلمان ، انگلیس، استرالیا، هند ، اوكراین ، ایتالیا، مكزیك ، امریكا ، قرقیزستان ، پاكستان، كانادا، صربستان ، تركیه و بنگلادش شركت می كنند.
به گفته وی در بخش كودك و نوجوان نیز سه فیلم از ایران با عنوان هندی و هرمز ساخته عباس امینی ، كتی و ستاره ساخته رضا مجلسی ، چهل كچل ساخته صادق دهقانی نمایش داده می شوند.
زمانی ادامه داد: در بخش كوتاه و مستقل فیلم های اختلاف ساخته ی علی اسدالهی ، یك كیلو بال مگس ساخته رضا سبحانی، آك كنت از داوود رجبی ، شرم بودا ساخته مرتضی آتش زمان حضور دارند.
این بانوی فیلمساز خاطرنشان كرد:85 مهمان خارجی متشكل از فیلمسازان تهیه كنندگان و دبیران جشنواره های متعدد در این جشنواره شركت دارند.
وی با اشاره به حضور محمد رضا نفر سفیر ایران در بنگلادش در آیین افتتاحیه این جشنواره یاداور شد: پوستر این دوره جشنواره نیز توسط مرتضی شمیسا گرافیست ایرانی طراحی شده است.
زمانی گفت : یكی از برنامه های ویژه ی این جشنواره كه توانسته توجه دست اندركاران سینما و ادبیات جهان را به خود معطوف كند برگزاری پنجمین دوره كنفرانس زنان و سینما می باشد .
وی تصریح كرد: در این سمینار زنان فعال در رشته های مختلف سینما، ادبیات ، تئاتر و فعالان اجتماعی گرد هم آمده و مقالات و سخنرانی هایی مرتبط با عنوان كنفرانس توسط زنان فعال و پیشرو در این عرصه ارائه می شود .
زمانی با اشاره به بزرگداشت هنرمند فیلمسازی در هر دوره و مروری بر آثار هنرمندان اظهار داشت: امسال هم بزرگداشت و مروری بر آثار گوران پاسكالیویچ كارگردان صرب و نمایش هفت فیلم این كارگردان در برنامه است.
*زمانی فیلمساز داور و برنامه ریز
زهره زمانی زاده ی سال 1348 است . او از سال 79 فعالیت خود را با شركت در كلاسهای فیلمسازی انجمن سینمای جوانان انزلی و كار ساخت فیلم آغاز كرد.
وی تاكنون حدود 10 فیلم ساخته (دو فیلم مشترك) كه اغلب در بخشهای مختلف جشنواره های داخلی و خارجی مورد تقدیر قرار گرفته است.
از جمله این فیلمها می توان به پاسور ،نامه ای برای اندره ، مثل شب، پا برهنه آقا، قصه قدیمی اشاره كرد.
زمانی ، سال2010 از داوران بخش بین الملل جشنواره فیلم مذهب امروز، سال 2012 از داوران بخش آسیا-استرالیا (بخش اصلی مسابقه)جشنواره بین المللی فیلم داكا ، سال 2014 رییس هیات داوران بخش فیلمهای كوتاه و مستقل جشنواره فیلم داكا بود.
وی سال 2014 برای داوری جشنواره جیپو فیلیپین و همچنین جشنواره فیلم هند دعوت شد كه با توجه به مسئولیت به عنوان مدیر انجمن سینمای جوانان انزلی از این كار انصراف داد.
زمانی همچنین از سال 2012 جزء برنامه ریزان جشنواره بین المللی فیلم داكا بود و سال گذشته رییس برنامه ریزان فیلمهای خارجی شد و با حضور در جشنواره های مختلف برای این جشنواره فیلم انتخاب می كند. این بانوی فیلمساز اهل انزلی همچنین برنامه ریز جشنواره مذهب امروز و رنگین كمان لندن نیز هست .
زهره زمانی هم اكنون ریاست انجمن سینمای جوانان انزلی را به عهده دارد .
6030
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۶
رشت-ایرنا- زهره زمانی بانوی فیلمساز ایرانی به عنوان رییس برنامه ریزان در هفدهمین دوره جشنواره فیلم داكا حضور دارد.