اصفهان - ایرنا - مدیركل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: فساد و تقلب در نوشتن پایان نامه، مقاله و كتاب در گستره بین المللی آسیب های زیادی به نظام آموزش عالی كشور وارد می كند.

به گزارش ایرنا، حسین آقابابایی روز پنجشنبه در پنجمین همایش مدیران حقوقی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی سراسر كشور در اصفهان افزود: انتشار یك یا دو مورد از این پایان نامه ها و مقاله های تقلبی در ژورنال های بین المللی شرایط نامناسبی را برای ما در حوزه بین المللی ایجاد می كند.
وی گفت: دروغ و غصب از مهمترین مولفه های تقلب علمی و جرایم این حوزه به شمار می رود و تقلب علمی از نظر تحلیل جرم شناختی نوعی فساد در آموزش عالی محسوب می شود كه دروغ شاه كلید آن است.
آقا بابایی افزود: دروغ به معنی عوض كردن و تغییر دادن میدان بازی است و از نظر اخلاقی هم شایسته نیست.
مدیركل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این كه مدرك دانشگاهی، شاخص توانایی افراد است اظهار كرد: تهیه مدارك دانشگاهی با دروغ و نیرنگ نوعی غصب است و فقط به كشور ما هم اختصاص ندارد.
وی تصریح كرد: می توان با امكانات موجود با متقلبان علمی برخورد كرد اما مقابله به تنهایی پاسخگو نیست و باید با پیشگیری و ترویج فرهنگ احترام به حقوق مالكیت فكری با این پدیده برخورد كنیم.
مدیركل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نشست امروز با هدف ایجاد حساسیت مدیران حقوقی دانشگاه های سراسر كشور و اهتمام و توجه بیشتر آنها به این موضوع برگزار شد.
وی با بیان این كه منشاء بسیاری از تقلب های علمی در پایتخت كشور است تصریح كرد: بسیاری از این مسائل و مشكلات در تهران و میدان انقلاب رخ می دهد.
آقابابایی با بیان این كه پیامك های تهیه پایان نامه و مقاله علمی با نرخ های متفاوت برای وزیر علوم و دیگر مسوولان هم ارسال می شود گفت: مذاكره هایی با مدیران اپراتورهای تلفن های همراه برای مسدود كردن پیامك های انبوه شده است.
مدیركل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: نباید اجازه دهیم كه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب علمی به یك قانون مسكوت و مطرود تبدیل شود.
پنجمین همایش حقوقی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی به منظور تبیین و همفكری درباره اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی با حضور مدیران و كارشناسان حقوقی وزارت علوم و دانشگاه های كشور روز پنجشنبه در شهرك علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
قانون ' پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی 'در اجرای اصل 123 قانون اساسی در سال گذشته در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسید.
بر اساس این قانون، تهیه، عرضه و یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان ‌نامه، مقاله، طرح پژوهشی، كتاب، گزارش یا سایر آثار مكتوب و یا ضبط شده پژوهشی- علمی و یا هنری اعم از الكترونیكی و یا غیر الكترونیكی توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل با هدف ارائه كل اثر و یا بخشی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود، جرم بوده و مرتكب یا مرتكبان علاوه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت مشمول مجازات می شوند.
7150 / 6022