به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، طاهره زاهدصفت، روز شنبه در مراسم روز پرستار كه در سالن همایشهای صدا و سیما و با حضور پرستاران برگزار شد، افزود: در سیاستهای كلی برنامه پنجم و ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری، روحیه جهادی برای پیشرفت در برنامهها ابلاغ شده بود و پرستاران این روحیه جهادی را دارند و هر جا كه جامعه نیاز داشته، پرستاران خود را نشان دادند.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری بیان كرد: مهمترین مطالبه جامعه پرستاری، برطرف كردن كمبود نیروی پرستاری است كه مصوب شده در تیر ۹۸ حدود ۱۰ هزار پرستار جذب شوند.
وی ادامه داد: موضوع تعرفه گذاری پرستاری به مرز ۱۲ سال رسیده و كمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این زمینه استقبال كرده و موضوع در این كمیسیون دوباره مطرح شده تا پرستاران به این حق خود برسند.
اصغر دالوندی، رئیس سازمان نظام پرستاری نیز در این مراسم گفت: رهبر معظم انقلاب بارها به مجلس تاكید كردند كه اگر قانونی تصویب میشود باید بر اجرای آن نظارت شود. این در حالی است كه قانون تعرفه گذاری پرستاری كشور ۱۲ سال است كه خاك میخورد و همچنان به دنبال اجرای این قانون هستیم.
وی افزود: جامعه پرستاری كشور شامل نیم به اضافه یك نظام سلامت را تشكیل میدهد. بحث جذب، حفظ، نگهداری و ارزشیابی مهمترین اصول درباره نیروی انسانی است. امروزه پرستاران با بیش از ۱۹۰ دانشكده پرستاری و نزدیك به ۲ هزار عضو هیئت علمی و بیش از ۲۰۰ هزار كادر پرستاری و نزدیك به ۱۱۸ هیئت مدیره نظام پرستاری در سراسر كشور، بزرگترین جامعه در نظام سلامت را تشكیل میدهند.
وی بیان كرد: باید از رویكرد بیمار محوری و بیمارستان محوری دست برداریم. اگر همه سرمایه كشور برای این موارد هزینه شود، پاسخگو نخواهد بود.
دالوندی اظهار داشت: طرح تحول سلامت با همه عظمت خود به خدمات القایی دامن زد و شاید مقصر اصلی مردم بودند. هر چند تا پیش از این مردم نمیتوانستند به بیمارستانها مراجعه كنند. باید به ۱۰ تا ۲۰ سال قبل برگردیم. زمانی كه بر بهورزان با دو سال سابقه تمركز كرده و موفقیتهایی كسب كردیم. این نشان میدهد كه باید به خدمات پایه برگردیم و باید به كارشناسان پرستاری و پزشكان عمومی بیشتر از همیشه توجه كنیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: چرا نگاه تمام دنیا ضریب پرستار به جمعیت است، اما نگاه كشور ما، ضریب پرستار به تخت است. تا چه زمانی قرار است به سمت ساخت بیمارستان برویم.
* برخی پزشكان متخصص تا 2 صبح مریض می بینند
وی ادامه داد: باید توجه كنیم كه برای سالمندان چه كاری انجام دادیم. پرستاران آماده هستند تا با مدیریت، سالمندی را درون جامعه نهادینه كنند. از طرف دیگر بیماریهای نوپدید نیز وجود دارد و جامعه با آنها مواجه است و مدیریت این موارد به كمك پرستاران نیاز دارد.
وی اظهار داشت: از طرفی پدیده همراه بیمار برای پرستاران و روند درمانی ایجاد مشكل و معضل و درگیری میكند.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: حقوق پرستاری در كشور ماهانه حدود ۳۰۰ دلار است، اما این حقوق در كشورهای همسایه هزار و ۳۰۰ دلار و در برخی كشورها حقوق پرستار و پزشك متخصص با هم یكسان است بنابراین نیازمند توسعه افقی و عمودی در حوزه پرستاری هستیم.
دالوندی بیان كرد: بهترین نیرویی كه میتواند در این مقطع كشور را در حوزه سلامت نجات بدهد، جامعه پرستاری است. باید از تخصص و تخصص گرایی دست بر داریم و به كمك پرستاران و پزشكان عمومی، نظام ارجاع را ایجاد كنیم. چرا متخصص باید در ساعت ۲ صبح در مطب باشد.
وی افزود: باید منشی گری از پرستاری برداشته شود. پرستاران با طرحهای اعتباربخشی و غیره تبدیل به منشی شدند. چرا پرستاران حرفهای خانه نشین و میزنشین میشوند و بیمار از خدمات اصیل پرستاری محروم میشود. این بروكراسی در بیمارستانهای كشور حاكم شده است. برای حل این مشكل میتوان از تكنولوژی استفاده كرد تا پرستار بتواند بر بالین بیمار حضور داشته باشد.
دالوندی گفت: معوقات پرستاران باید پرداخت شود. پاداش بازنشستگان از سال ۹۴ داده نشده و باید این كار انجام شود. جامعه پرستاری مثل سرباز در خدمت نظام سلامت است و اگر به پرستار بها داده شود، به نظام سلامت كمك میكند.
اجتمام*۹۴۸۲ * 3063
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
تهران- ایرنا- رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: مهمترین مشكل جامعه پرستاری كمبود نیرو است و البته 80 درصد پرستاران كشور از نظام پرداخت ناراضی هستند.