به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سعید نمكی در حكم خود خطاب به رئیسی نوشت: همكاری درون بخشی با دیگر معاونتهای وزارتخانه و به ویژه معاونت درمان در پیاده سازی سیستم ارجاع، پزشكی خانواده و پرونده الكترونیك سلامت، از تكالیف به جا مانده قانونی برنامه پنجم و ششم و از اولویتهای اصلی آن معاونت است.
سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت بیماریهای غیرواگیر آورده است: انتظار میرود با هماهنگی معاونتهای آموزشی، پژوهشی و درمان در ادغام پیشگیری و كنترل بیماریهای غیرواگیر در نظام ارائه خدمت طبق برنامه زمانبندی اقدام شود. در غیر این صورت سالهای آتی زیر آوار عوارض اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی، درمانی آن مدفون خواهیم شد.
نمكی درباره بیماریهای واگیر نیز تاكید كرده است: در عرصه بیماریهای واگیردار نیز بیماریهایی همچون ایدز، بروسلوز، هپاتیت، سالك، سل مقاوم به درمان و غیره كه در نقاطی به شكل اندمیك و هیپراندمیك بروز میكند و به خصوص بیماریهای مشترك انسان و دام باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی در حكم ابقای رئیسی آورده است: گرچه در كنترل و ریشهكنی بیماریهای واگیردار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نقش آفرینی اصلی داشت، اما در پیشگیری و كنترل بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، حوادث جادهای و غیره كمترین نقش متوجه وزارت بهداشت و بیشترین نقش آفرینی برعهده دیگر دستگاهها در تغییر شیوه زندگی مردم است. بنابراین جلب مشاركت بین بخشی، بهرهگیری از ظرفیت ارزشمند انجمنهای علمی مرتبط و سازمانهای مردم نهاد از اهم مسئولیتهای ما در شرایط كنونی است.
نمكی در این حكم نوشته است: سلامت مردمان حاشیه شهرها، بهداشت سالمندان، بهداشت روان، بهداشت مردان در كنار دو گروه آسیب پذیر دیگر یعنی كودكان و زنان از اولویتهای اجتناب ناپذیر است كه باید به آنها بپردازیم.
سرپرست وزارت بهداشت بر استفاده از ظرفیت تمام كارشناسان تاكید كرده و آورده است: برای پرداختن به U.H.C با استفاده از ظرفیت كلیه كارشناسان، دانشگاههای علوم پزشكی كشور، تجارب افسران عالی رتبه بهداشت كه دوران بازنشستگی را طی میكنند و گنجینهای از تجارب ارزشمند هستند و سربازان خط مقدم بهداشت كشور در خانههای بهداشت و دیگر مراكز ضروری است.
وی تاكید كرده است: ساختار نظام ارائه خدمت در نظام بهداشتی كشور سالها است كه بازنگری نشده، بنابراین ضروری است با استفاده از دیدگاه كلیه صاحبنظران به مقولههایی همچون قابلیتها و مهارتهای پرسنل، سطح بندی خدمات، میزان خدمات قابل ادغام در شبكه، فرآیندهای ارجاع، دسترسیها در سیستم الكترونیك و شیوههای پایش فعالیتها پرداخته و این ساختار را مورد بازنگری قرار دهیم.
نمكی در این حكم آورده است: گرچه در دوران تصدی برادر ارجمندمان جناب آقای دكتر هاشمی و با همراهی جناب عالی گامهای موثری در اعتلای بهداشت كشور برداشته شده، اما بعضی از همكاران كه در عرصه بهداشت فعال هستند نوعی گلایه از مهمتر شمردن مقوله درمان و توسعه زیرساختهای آن را در سیاستهای كلان اعلام میدارند. با گذر از قضاوت در مورد این گلایهها، انتظار میرود جناب عالی در توجیه كلیه دست اندركاران عرصه بهداشت كشور كه در سیاستها، پیشگیری مقدم بر درمان است، همگان را به نقش آفرینی موثرتر در عرصه سلامت دعوت و ترغیب كنید.
به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی در دوره دوم وزارت سید حسن هاشمی به عنوان معاون بهداشت وزارت بهداشت منصوب شد و با حكم سعید نمكی به كار خود در این معاونت ادامه میدهد.
اجتمام*9482*1834
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۰
تهران- ایرنا- علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با حكم سرپرست این وزارتخانه در سمت خود ابقا شد.