حسینعلی ابراهیمی كارنامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فاضلاب بیشتر پلاژهای دستگاههای دولتی در حاشیه خزر بدون رعایت مسایل زیست محیطی دفع می شود و این معضل را قبلا به اطلاع نهاد ریاست جمهوری رساندیم و بر اساس دستور معاون اول رئیس جمهوری ضرب الاجل 6 ماهه برای جمع آوری فاضلاب ها تعیین كردیم كه از 2 ماه پیش سررسید شده است.
وی با اعلام این كه تاكنون اقدام عملی از سوی مالكان این پلاژها انجام نشده است، گفت: محیط زیست مازندران برای حفاظت از دریای خزر بخصوص شناگاهها، بزودی وظیفه خود را برای برخورد با این پلاژها انجام می دهد.
ابراهیمی اضافه كرد: وجود این فاضلاب ها در حاشیه دریای خزر تهدید جدی برای سلامت شناگران است و محیط زیست در اجرای قانون با هیچ كس و دستگاهی ملاحظه ای نخواهد داشت.
مازندران 338 كیلومتر از ساحل خزر را در اختیار دارد. طبق آمار رسمی 85 درصد از این ساحل در اختیار دستگاهها و سازمان های دولتی و غیر دولتی است و بقیه در اختیار مردم قرار دارد.
دستكم 40 دستگاه دولتی در سواحل مازندرانی دریای خزر دارای پلاژ هستند كه تنها در اختیار كاركنان و كارمندان خودشان قرار می دهند. تصمیم گیری و نوبت بندی برای استفاده از این پلاژها و اداره آنها هم بر عهده سازمان مركزی دستگاههای متولی در پایتخت است.
آلودگی شناگاههای ساحلی دریای خزر در مازندران سبب شد تا از دو سال پیش محیط زیست به همراه دستگاههای متولی طرح سلامت سنجی این مناطق را به اجرا بگذارد. بر این اساس این طرح برای شناگاهها پرچم هایی با سه رنگ آبی، زرد و قرمز تعریف شده كه باید از آغاز فصل شنا نصب شود.
پرچم آبی به معنای تضمین سلامت شناگاه بر اساس معیارهای 17 گانه، پرچم زرد به معنای ایده آل نبودن محیط برای شنا و پرچم قرمز هم بیانگر وضعیت بحرانی است.
تابستان امسال از 47 شناگاه فعال تنها سه شناگاه دارای پرچم آبی بودند در حالی كه 40 شناگاه پرچم زرد داشتند و چهار شناگاه هم به خاطر بحرانی بودن وضعیت آلودگی با دریافت پرچم قرمز تعطیل شده بودند.
6982/1654
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۹
ساری- ایرنا- مدیركل محیط زیست مازندران گفت كه ضرب الاجل شش ماهه معاونت رئیس جمهوری برای جمع آوری فاضلاب پلاژهای دستگاههای دولتی در سواحل دریای خزر بدون هرگونه اقدام مثبتی به اتمام رسیده است.