قريب 20 سال نمايندگي مردم در مجلس شوراي اسلامي و چندين سال فعاليت بهعنوان يك نيروي امنيتي از جمله مهمترين سوابق سلمان خدادادي است. او كه حالا در مظان يك اتهام اخلاقي قرار دارد، توانسته براي پنج دوره از مردم ملكان آذربايجان شرقي رأي كسب كند. همزماني طرح اتهام او در افكار عمومي و مرور سوابقش، سوالات زيادي را بهوجود آورده است. از جمله اينكه چگونه فردي با حواشي زياد در دورههاي پياپي از سوي مردم انتخاب ميشود؟ ملكان با جمعيتي نزديك به چهل هزار نفر هرچند كوچك است، اما اين سؤال جدي مطرح ميشود كه چگونه هربار مردم نام فردي را به صندوق انداختهاند كه حواشي زيادي داشته است؟ جداي از اين، چگونه نهادهاي نظارتي از جمله شوراي نگهبان و خود مجلس شوراي اسلامي نيز با وجود طولاني بودن سابقه اتهامات به او، مانع حضور ممتد او در خانه ملت نشدند؟
مرور زندگي سياسي خدادادي شايد كمكي به روشن شدن پاسخ اين سؤالات داشته باشد. خدادادي سال 41 در ملكان متولد شد. او قبل از پوشيدن رداي نمايندگي مجلس، فرمانده سپاه ملكان و معاون مديركل اطلاعات استان آذربايجان شرقي و استان اردبيل بود. براي اولين بار در دور چهارم مجلس، نامزد انتخابات از حوزه انتخابيه بناب و ملكان شد كه نتوانست راي مردم را كسب كند و از راهيابي به مجلس بازماند. اما نااميد نشد و چهار سال بعد بار ديگر شانس خود را براي نمايندگي امتحان كرد.
حضور او در مجلس از همان ابتدا با حاشيه همراه بود. مردم بناب به نتيجه انتخابات معترض بودند و خدادادي را بهعنوان نماينده خود قبول نداشتند. با اين حال، نتيجه انتخابات تأييد شد و خدادادي چهار سال در مجلس پنجم حضور داشت.
**آغاز دردسرهاي خدادادي
او در انتخابات مجلس ششم هم شركت كرد، اما اين دور از انتخابات با دور پنجم تفاوت داشت و خدادادي ديگر دردسر دور قبل را نداشت. حوزه انتخابيه ملكان از بناب جدا و يك حوزه مستقل شده بود. از اين رو، خدادادي بدون حاشيه وارد مجلس اصلاحطلب ششم شد. هرچند خدادادي در انتخابات مجلس هفتم نيز آراي مردم حوزه انتخابيه خود را كسب كرد، اما در انتهاي دوره نمايندگياش با مشكل مواجه شد.
در حالي كه انتخابات مجلس هشتم برگزار شده و عمر مجلس هفتم رو به پايان بود، بازداشت نماينده ملكان خبرساز شد. روايتهاي متفاوتي براي بازداشت خدادادي در همان زمان مطرح شد. برخي آن را اتهام اخلاقي ميگفتند و عدهاي هم ماجراي تحقيقوتفحص از قوه قضاييه را دليل بازداشت خدادادي اعلام ميكردند كه البته همان زمان، غلامعلي حدادعادل، رئيس مجلس هفتم چنين ارتباطي را رد كرده بود.
**تصويب اعتبارنامه با لابي پزشكيان
زمان بررسي اعتبارنامههاي نمايندگان مجلس هشتم كه رسيد، پشت پرده ماجراي بازداشت كوتاهمدت نماينده ملكان تا حدي افشا شد. شعبه 13 بررسي اعتبارنامههاي نمايندگان مجلس هشتم به رياست روحالله حسينيان با اعتراض فاطمه آليا، اعتبارنامه خدادادي را رد كرده بود. به گزارش روزنامه دنياي اقتصاد در تاريخ 24 مرداد 87 ، رد اعتبارنامه او به دليل مسائل اخلاقي بود.
بر اساس گزارش اين روزنامه، اعتبارنامه خدادادي در حالي در مجلس هشتم به تصويب رسيد كه لابي نمايندگان تركزبان بهويژه مسعود پزشكيان در مقام دفاع از او در جلسه غيرعلني باعث شد نمايندگان اعتبارنامه نماينده ملكان را مورد تاييد قرار دهند.
**ردصلاحيت در انتخابات مجلس نهم و ورود به وزارت خارجه
در طول چهار سال تكيه خدادادي بر صندلي سبز رنگ بهارستان در قامت نماينده مردم ملكان، خبري از نتيجه بررسي پروندهاي كه به خاطر آن بازداشت شده بود نشد، اما با پايان عمر مجلس هشتم، او ديگر نتوانست در رقابتهاي انتخابات مجلس نهم شركت كند، چرا كه شوراي نگهبان اين بار صلاحيت او را تأييد نكرد. با روي كار آمدن دولت حسن روحاني، خدادادي در 26 فروردين سال 93 با حكم محمدجواد ظريف به سمت مشاور وزير امور خارجه منصوب شد.
**تأييد صلاحيت در دقيقه 90 براي انتخابات مجلس دهم
ردصلاحيت در انتخابات مجلس نهم اما باعث نشد خدادادي براي انتخابات مجلس دهم ثبتنام نكند. او به وزارت كشور رفت و از حوزه انتخابيه ملكان داوطلب نمايندگي مجلس شد، اين بار هم صلاحيتش از سوي شوراي نگهبان مورد تاييد واقع نشد. با اين حال، نظر شوراي نگهبان در دقيقه 90 تغيير كرد و صلاحيت خدادادي براي انتخابات مجلس دهم تأييد و به موجب آن، او با راي حوزه انتخابيهاش راهي بهارستان شد.
**حضور پرحاشيه در مجلس دهم
حضور خدادادي در پارلمان دهم از همان ابتدا پرحاشيه بود. در حالي كه اتهاماتي متوجه او بود، رئيس كميسيون اجتماعي مجلس شد كه اعتراضهايي از سوي افكار عمومي به همراه داشت. اما حضور او زماني در مجلس حاشيهسازتر شد كه در ويديويي فردي با نام زهرا نويدپور ادعا ميكرد از سوي نماينده ملكان مورد آزار و اذيت قرار گرفته است.
بعد از اين ويديو نيز فايل صوتي گفتوگوي منتسب به زهرا نويدپور و سلمان خدادادي منتشر شد كه در آن اين گونه مطرح ميشود كه نماينده مجلس با زبان آذري نويدپور را تهديد ميكند. نماينده ملكان همان زمان يعني در تير ماه سال 97 انتساب اين فايل صوتي به خود را تكذيب كرد و مدعي شد دفتر خيابان وليعصر كه در فايل صوتي به آن استناد شده، متعلق به او نيست.
**مرگ مشكوك زهرا نويدپور
6 ماه بعد از انتشار اين فايل صوتي، اكبر اعلمي، نماينده مجلس ششم در خبري اعلام كرد جسد زهرا نويدپور در منزلش پيدا شده است. دادستاني شهرستان ملكان دو روز بعد از انتشار خبر مرگ زهرا نويدپور بيانيه داد و اعلام كرد علت مرگ او «در ظاهر» خودكشي بوده است.
با انتشار اين خبر، بار ديگر پاي سلمان خدادادي به ميان آمد و پرونده بسته نشده و قديمي نماينده مردم ملكان دوباره باز شد. سايت رويداد24 هم اعلام كرد طبق بررسيهاي ميداني خبرنگارش مشخص شد دفتر مورد ادعاي مرحوم نويدپور در خيابان وليعصر وجود دارد و به اسم سلمان خدادادي است.
گذشته از مشخص شدن دليل مرگ مشكوك زهرا نويدپور، افكار عمومي خواستار بررسي اتهامات متوجه نماينده ملكان است. تاكنون عليرضا سليمي، عضو هيأت نظارت بر رفتار نمايندگان خواسته است هر كس مستنداني درخصوص سلمان خدادادي دارد به اين هيأت ارائه كند.
**پرونده نماينده ملكان بعد از گذشت يك دهه بسته ميشود؟
حالا هيأت نظارت بر رفتار نمايندگان در حالي قرار است به اين موضوع وارد شود كه زهرا نويدپور پيش از مرگش مدعي شده بود از سلمان خدادادي به اين هيأت شكايت برده، اما نتيجهاي نداشته است. علاوه بر اين، حواشي پيرامون نماينده ملكان از مجلس هشتم به اين سو هر از چندگاهي در رسانهها مطرح ميشد، اما مجالس هشتم و دهم لزومي نديدند به اين موضوع رسيدگي كنند؛ بهويژه آن كه اين نماينده مجلس براي انتخابات مجلس نهم ردصلاحيت شده بود و در انتخابات مجلس دهم هم در دقيقه 90 تأييد شد.
بايد منتظر ماند و ديد با مرگ مشكوك زهرا نويدپور و حساسيت افكار عمومي، بعد از گذشت بيش از يك دهه، به اتهاماتي كه پيرامون نماينده ملكان وجود دارد رسيدگي ميشود؟!
**اداره كل اخبار چندرسانهاي**ايرناپلاس**
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۹
تهران-ايرناپلاس- مرگ مشكوك زن 28 ساله كه دادستاني ملكان آن را خودكشي اعلام كرده، بار ديگر نام سلمان خدادادي، نماينده ملكان را بر سر زبانها انداخته است؛ نمايندهاي كه سالهاست پروندهاش با نام ز.ن يا همان زهرا نويدپور گره خورده است.