تهران- ایرنا - نخستین نشان جشنواره تئاتر اكبر رادی به مناسبت 35 سال پایمردی به هادی مرزبان اهدا شد.

به گزارش شنبه شب خبرنگارفرهنگی ایرنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر اكبر رادی با حضور محمود عزیزی، قاسم زارع، مسعود دلخواه و هنرمندان دیگر در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد كه نخستین نشان ویژه اكبر رادی در اولین دوره برگزاری این جشنواره برای 35 سال همراهی و استمرار در اجرای آثار اكبر رادی در دستان هادی مرزبان قرار گرفت این نشان توسط حمیده بانو عنقا رییس بنیاد رادی و همسر وی به مرزبان داده شد.
دراین آیین دبیر نخستین جشنواره تئاتر اكبر رادی با بیان اینكه اینجا آمده ایم در مهمانی باشكوه بزرگ مرد نمایشنامه نویسی ایران كه این جشنواره به نام وی مزین شده است حضور یابیم تصریح كرد: با همكاری هنرمندان و همراهی جامعه رسانه به عنوان پشتیبان معنوی توانستیم رخدادی تاریخ ساز و با شكوه را رقم بزنیم.
بهزاد صدیقی اظهار امیدواری كرد: مسئولان سازمان های مردم نهاد و سازمان هایی كه بر اساس اساسنامه خود فعالیت های خود را در حیطه فرهنگ انجام می دهند، فعالیت های فرهنگی و هنری مهم و بزرگ را برای به وجود آمدن افرادی به وجود آورنده بهرام بیضایی و اكبر رادی باشد پیش ببرند.
صدیقی ضمن تقدیر از محمود دولت آبادی كه باعث دلگرمی و افتخار و اعتبار جشنواره شدند خاطر نشان كرد: از تمامی كسانی كه یار و همراه ما بدون هیچ پشتوانه مالی و مادی شدند نیز تشكر می كنیم و امید داریم این جشنواره در آینده نه چندان دور رخدادی بزرگ برای ایران و جهان باشد و بتواند همه هنرمندان را حمایت كنیم و عرصه را برای فعالیت نسل جدید و به ویژه نمایشنامه نویسان باز كنیم.
وی ابراز امیدواری كرد: نشان اكبر رادی در دست بزرگ مردان نمایشنامه نویس امروز و فردا قرار بگیرد.
دبیر نخستین جشنواره تئاتر از رونمایی «وبگاه تئاتر رادی» در آینده نزدیك خبرداد.
دبیر افتخاری نخستین جشنواره تئاتر اكبر رادی نیز با بیان اینكه جوانان كشور ما خواسته و می خواهند كه زندگی از تپش نایستد و به همین دلیل راه های را پیدا كرده اند كه آن را ممكن می كند.
محمود دولت آبادی افزود: خسته نباشید می گویم به جوانان كه در همین مكان با میل به فرهیختگی ذهن پیرامون حمیده بانو عنقا همسر اكبر رادی گرد آمده اند تا این مرد آرام و خاموش را پاس بدارند.
وی افزود: بر اساس شناختی كه من از رادی دارم تصور نمی كنم اگر زنده بود در چنین فضایی با رغبت حضور پیدا می كرد زیرا وی بی اهمیت به حواشی كار خود را پیش می برد اما مردمان امروز این حق را دارند كه اكبر رادی را پاس بدارند همانطور كه حق دارند تا همه افراد مجاز و غیر مجاز را ارج بنهند.
نمایشنامه نویس و كارگردان تئاتر نیز پیش از اجرای نمایشنامه خوانی مسافران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: برای مدیران فرهنگی تاسف می خورم كه سالن های نمایشی را خالی نگه داشته اند و تماشاگران ما امروز در این آیین باید سر پا بایستند.
محمد رحمانیان با بیان اینكه من برای دومین بار نمایشی رو اجرا كردم كه با مشكل مواجه شده است خاطر نشان كرد: ما مراسم ویژه ای را برنامه ریزی كرده بودیم كه در شان بزرگان باشد اما این به دلایلی امكان از دست ما گرفته شد و شرایط به گونه ای پیش رفت كه من قصد داشتم تا اجرا را تعطیل كنم اما شما بر من ببخشید كه با این امكانات این نمایشنامه خوانی اجرا می شود.
هادی مرزبان نیز در این آیین به ذكر خاطراتی از نخستین برخورد با اكبر رادی پرداخت.

** اهدای جوایز مقالات
در این بخش هیات داوران هیچ مقاله ای را شایسته جایزه ندانسته و تنها از دو مقاله به نویسندگی بهروز قیاسی و محسن صادقی اصفهانی تقدیر كرد.

** جوایز نمایشنامه خوانی
لوح سپاس سینوره كفاش طلب برای نمایشنامه خوانی پایین گذر سقاخانه
جایزه ویژه به گروه نمایشنامه خوانی «كاكتوس» (تهران) به كارگردانی زهرا كولیوند و نقش خوانی رضا عمرانی، علی زرینی، نازنین مهیمنی و زهره شهناز تعلق گرفت.
لوح سپاس بهترین نقش خوان زن به یگانه رجبی برای نمایشنامه خوانی پایین گذر سقاخانه و پریا طاهری برای نمایشنامه خوانی ارثیه ایرانی تعلق گرفت.
برگزیده این بخش نیز معصوم احمد زاده برای نقش خوان ارثیه ایرانی معرفی شد.
لوح سپاس بهترین نقش خوان مرد به سیامك زین الدینی برای نمایشنامه خوانی پایین گذر سقاخانه اهدا شد و كریم بیانی برای نمایشنامه خوانی ارثیه ایرانی جایزه هیات داوران را دریافت كرد.
لوح سپاس بهترین كارگردانی به فرزاد آیتی برای نمایشنامه خوانی پایین گذر سقاخانه برگزیده این بخش شناخته شد.
ارثیه ایرانی اثر برگزیده بخش نمایشنامه خوانی نخستین جشنواره تئاتر اكبر رادی به كارگردانی پریا طاهری شناخته شد.

** نمایشنامه نویسی
هیچ اثری را برای تقدیر، برگزیده و نامزدی ندارد و تنها از هفت اثر نام می برد.
نمایشنامه هایی به نویسندگی ارژنگ طالبی نژاد، شهرام احمد زاده شیرین بدرلو اصغر نوری محسن عظیمی امیرحسن طاهری محمد رضا رادمند
برگزیده بخش موسیقی چهلمین امید یا بیست و هشتمین زن به احمد رضا رجبی اهدا شد
طراحی صحنه هیات داوران هیچ برگزیده و انتخابی ندارد
لوح سپاس بخش بازیگری به سهیل بابایی برای نمایش چهلمین امید یا بیست و هشتمین زن و برگزیده بازیگری به سیمین بهفر برای نمایش ناگهان عباس تعلق گرفت
جایزه بهترین نویسندگی به پویا شهرابی به ناگهان عباس اهدا شد
بهترین كارگردانی و برگزیده بخش مونولوگ به همزه زارعی برای نمایش ناگهان عباس اهدا شد و این نمایش به اداره كل هنرهای نمایشی برای اجرای عمومی معرفی می شود.

** برخی حاشیه های جشنواره
اختتامیه جشنواره تئاتر اكبر رادی در اوج آشفتگی برگزار شد.
این آیین كه قرار بود در ساعت 19 برگزار شود پس از یك ساعت تاخیر آغاز شد و تعداد زیاد حاضرین و كوچك بودن سالن باعث شد تا كسانی كه به این جشنواره دعوت شده باشند در دو سوی سالن سر پا بایستند و حتی در زمان سخنرانی حمیده بانو عنقا نور كافی برای خواندن متن سخنرانی وجود نداشت.
شهرام كرمی مدیركل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز لحظاتی پیش به جمع مهمانان و حاضران این مراسم پیوست.
فراهنگ ** 7561** 1355 **