به گزارش ایرنا به نقل از اعلام روز یكشنبه روزنامه 'الثورة' سوریه، وزارت حمل نقل این كشور با اعلام این كه مجموع حجم واردات بندرهای طرطوس و لاذقیه در سال گذشته میلادی 36 میلیارد لیره سوریه (هر دلار آمریكا معادل 436 لیره سوریه) بوده است، افزود كه از این میزان 23 میلیارد لیره به بندر لاذقیه و 13 میلیارد به بندر طرطوس اختصاص داشته است.
سوریه در بخش غربی و در كنار دریای مدیترانه دارای پنج بندر است كه سه بندر آن شامل لاذقیه ، طرطوس و بانیاس مهم تر از دو بندر دیگر شامل جبله و ارواد است.
بر اساس این گزارش مجموع واردات 'پایانه بین المللی كانتینرهای لاذقیه' در سال 2018 از مرز 18 میلیار لیره گذشت و درآمد 'پایانه كانتینرهای طرطوس' حدود یك میلیارد لیره بوده است.
وزارت حمل و نقل سوریه افزود: در سال 2018 میلادی 4.1 میلیون تن كالا ، 520 كشتی و 232 هزار كانتینر(بارگنج) وارد بندر لاذقیه و 4.3 میلیون تن كالا ، 550 كشتی ، 14.439 كانتینر وارد بندر طرطوس شده اند.
بندر بانیاس سوریه مخصوص صادرات نفت و مشتقات نفتی است.
این در حالی این است كه مجموع واردات دو بندر لاذقیه و طرطوس در نیمه نخست سال 2017 میلادی 16.5 میلیارد لیره و در سال 2016 میلادی 14.5 میلیارد لیره بوده است.
سوریه از هشت سال پیش شاهد بحران ناشی از اقدامات برخی از كشورهای غربی و عربی و رژیم صهیونیستی بوده است و از شش ماه قبل این كشور با اشراف بر بیش از 80 درصد از خاك این كشور موفق شد تا به موفقیت هایی در ارتباط با این بحران دست یابد.
شركت سهامی عام بندر لاذقیه در سال 1950 تاسیس شد و بندر لاذقیه وابسته به وزارت حمل و نقل سوریه هم در سال 1974 آغاز به كار كرد و در سال 1982 تمام سهام بخش خصوصی به دولت منتقل شد.
شركت سهامی عام بندر طرطوس هم در سال 1969 تاسیس شد.
سوریه از سال 2011 درگیر بحران ورود 360 هزار تروریست از 120 كشور خارجی در قالب بیش از یكصد گروه تروریستی بوده است. اما اكنون و در مرحله پسا بحران شاهد بازگشت رونق به اقتصاد سوریه هستیم و كشورهای مختلفی برای حضور در این كشور با شیوه های گوناگون به صورت مستقیم و غیرمستقیم، سرمایه گذاری و یا مشاركت در بازسازی سوریه اعلام آمادگی كرده اند.
سوریه در این مرحله، شاهد رفت و آمدهای زیاد مسئولان شركت های مختلف و مقامات خارجی است كه این امر سبب شده، حتی كشورهایی كه در بحران سوریه نقش مخرب داشتند نیز در مرحله بازسازی تمایل به حضور داشته باشند.
شماری از شركت های خارجی به دنبال عادی شدن تدریجی شرایط در سوریه و شكست سنگین تروریست ها در صدد از سرگیری و حضور در اجرای طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری در این كشور هستند و اكنون شماری از سفارتخانه های خارجی در دمشق بازگشایی شده یا در مرحله بازسازی برای بازگشایی است.
خاورم*3224*1436*
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰
تهران - ایرنا - وزارت حمل و نقل سوریه اعلام كرد ، حجم واردات دو بندر طرطوس و لاذقیه در سال گذشته میلادی (2018) 36 میلیارد لیره سوریه بوده است كه این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (2017 )افزایش داشته و نشان از رونق بنادر این كشور در سال گذشته بوده است.