كرمانشاه - ايرنا - استاندار كرمانشاه با تاكيد براينكه بايد توقف رشد بيكاري را اطلاع رساني كنيم از تدوين يك سند اشتغال كه داراي هفت برنامه است براي ممانعت از رشد بيكاري در استان خبر داد.

به گزارش ايرنا، هوشنگ بازوند روز يكشنبه در جلسه كارگروه اشتغال و سرمايه گذاري استان در سرسراي تدبير استانداري كرمانشاه، در رابطه با آمار اخير اشتغال اظهار داشت: هنگامي كه به عنوان استاندار خدمت خود را در اين استان آغاز كردم با 169هزار بيكار مواجه شديم كه دنبال كاهش آن بوديم.
وي با تاكيد براينكه بايد پاسخگوي منتقدان وضعيت اشتغال باشيم، ادامه داد: هفت هزار و 500 نفر ورودي سالانه است كه ريزش اشتغال نزديك به هزار نفر است كه 169هزار نفر نيز بيكار داشته ايم كه در يك سير به سمت بالا مي رفته است.
او ادامه داد: در نهايت در پايان سال گذشته نرخ بيكاري استان در 21.6 درصد توقف كرد.
وي ادامه داد: مركزي كه اعلام كرده نرخ بيكاري استان 22درصد به صورت فصلي است ما نيستيم و از سوي مركز آمار كشور اعلام شده است.
بازوند در ادامه با اشاره به تدوين سند اشتغال استان، افزود: قرار است اين سند جلوي رشد بيكاري را بگيرد البته طبيعي است يكساله نمي توان براي اشتغال 169هزار بيكاري كاري كرد و آن را به ميانگين كشوري رساند.
استاندار كرمانشاه با بيان اينكه هنوز رتبه بالاي بيكاري كشور به اين استان اختصاص دارد، افزود: نرخ بيكاري بالا به معناي فرار سرمايه گذاران است كه براي كنترل آن تلاش كرده و خواهيم كرد.
وي ادامه داد: شايد سليقه ها متفاوت باشد ولي وحدت و هم انديشي خوبي بين ما و نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي وجود دارد.
بازوند در خصوص وضعيت كمك رساني دولت به كرمانشاه، ادامه داد: به عنوان نماينده عالي دولت در اين منطقه، بي توجهي از سوي دولت به استان نديده ام.
بازوند ادامه داد: در سال گذشته در بين 31 استان، نخستين استاني بوديم كه اعتبارات به صورت 100درصدي آنهم به شكل نقدي به ما اختصاص يافت كه نشان از توجه ويژه دولت به اين استان است.
استاندار كرمانشاه ادامه داد: امسال بودجه نيز توسط دولت به مجلس داده مي شود اينكه رتبه دوم هزينه اي و پنجم عمراني كشور را در اين بودجه داريم لايحه اي است كه دولت داشته و پيگيري هاي نمايندگان استان و ديگر مسوولان مربوطه نيز مناسب و تاثيرگذار بوده و ماحصل اين وحدت نتيجه بخش بود.
وي با تاكيد براينكه دولت در مقايسه با زلزله هاي ديگر استان ها، در زلزله كرمانشاه نيز سنگ تمام گذاشته، ادامه داد: بعد از اين حادثه كه مي توان از آن به عنوان بحران ملي ياد كرد در مدت 36 ساعت پس از بحران، اعتبار دولتي به مناطق زلزله زده استان تعلق گرفت.
بازوند ادامه داد: پس از 36 ساعت نقدينگي از سوي آقاي نوبخت به استان ابلاغ شد كه امر فوق العاده اي بود چرا كه ساير زلزله ها در ديگر استان ها تا يك ماه طول مي كشيد تا اعتبار تعلق گيرد.

**جلوي پرداخت تسهيلات براي خريد سنتي دام گرفته شود
استاندار كرمانشاه در ادامه در خصوص پرداخت تسهيلات براي خريد دام و گوسفند به شيوه سنتي مخالفت خود را اعلام كرد و افزود: اين پيشنهاد مددجويان كميته امداد را شامل نمي شود.
بازوند علت مخالفت خود با اين امر را انحراف بالا عنوان كرد كه گاه براي خريد تعداد اندك گوسفند چندين خانواده وام دريافت مي كنند.
وي همچنين به ابلاغ 11ميليارد توماني اعتبارات تبصره 18 از سهم 57 ميليارد توماني كرمانشاه اشاره كرد.
اين مدير ارشد استان به اعلام سازمان برنامه و بودجه براي برگشت اعتبار در همه استان ها نيز اشاره كرد و افزود: اين كار به دليل توزيع توسط وزارتخانه است كه موجب فرصت سوزي است.
استان كرمانشاه با 2 ميليون نفر جمعيت ساكن در 33 شهر و 2 هزار و 932 روستا حدود 150 هزار بيكار دارد كه از اين نظر در رتبه اول كشور قرار گرفته است.
مركز آمار نرخ بيكاري كرمانشاه در پاييز امسال را 18/2 درصد اعلام كرد كه با 6.9 درصد كاهش نسبت به پاييز سال قبل، رتبه نخست بيشترين كاهش نرخ بيكاري بين استان هاي كشور را در يك سال (پاييز 1396 تا پاييز 1397) به خود اختصاص داد.
7460/3033