تهران - ایرنا - مدیر برنامه ریزی پارك علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف زمینه و فرصتی مناسب برای فعالیت شركت های با فناوری برتر یا تكنولوژی پیشرفته یا به اصطلاح های تك (high-tech) است.

احسان عظیم زاده روز یكشنبه در گفت و گو با گروه دانشگاه ایرنا اظهار كرد: ناحیه نوآوری در بسیاری از كشورهای دنیا در قسمتی از شهر برای فعالیت شركت های پیشرفته در نوآوری و فناوری ایجاد شده است.
وی با بیان اینكه در تمامی كشورها محل استقرار شركت های دانش بنیان را منطقه ویژه فناری می دانند، ادامه داد: مسئولین كشور، شهرداری و بازرگانان منطقه نیز خدمات ویژه ای درراستای رشد شركت ها در اختیار آن ها قرار می دهند.
مدیر برنامه ریزی پارك علم و فناوری دانشگاه شریف اظهار كرد: به عنوان مثال منطقه 'سیلیكون ولی' از قدیمی ترین و بزگترین ناحیه های نوآوری در كشور امریكا است. همچنین همانند این ناحیه ها در شهرهای پكن، مونترآل، بارسلون و مسكو نیز چنین مناطقی وجود دارد.
عظیم زاده در خصوص ناحیه فناوری شریف توضیح داد: در محله ها و خیابان های اطراف دانشگاه شریف، فضایی برای تعامل هرچه بیشتر شركت های دانش بنیان با این دانشگاه ایجاد شده است.
مدیر برنامه ریزی پارك علم و فناوری دانشگاه شریف گفت: از دیگر اهداف ایجاد ناحیه نوآوری شریف تعامل و همكاری بیشتر دانشجویان با این شركت ها و در نهایت جذب آنها است.
وی با اشاره به نقشه جغرافیایی قرارگیری ناحیه نوآوری شریف، ادامه داد: در اطراف این مجموعه یا كلنی شركت های دانش بنیان مرز جغرافیایی ایجاد شده و دانشگاه شریف در وسط آن قرار دارد و در كل منطقه نوآوری شریف را تشكیل می دهد.
عظیم زاده اظهار كرد: براساس نقشه جغرافیایی این ناحیه از شمال به بزرگراه جناح، شیخ فضل الله و یادگار امام(ره) و از جنوب به خیابان آزادی منتهی می شود و تقریبا به شكل ذوزنقه است.
مدیر برنامه ریزی پارك فناوری شریف ادامه داد: برنامه ریزی شده تا تعداد شركت های فعال و فضای محیطی نیز در این منطقه افزایش پیدا كند و تعداد این شركت ها از 400 شركت نوآور بیشتر شود.
این مسئول با بیان اینكه دانشگاه صنعتی شریف در صدد گسترش ناحیه نوآوری است، یادآورشد: در این خصوص با نهاد های مختلف از جمله معاونت علمی ریاست جمهوری، شهرداری منطقه و شركت های خصوصی مذاكراتی انجام شده است.
وی افزود: هر كدام از این نهاد ها با كمك های مختلف باعث رشد منطقه می شوند كه در نهایت موجب بهره برداری و سودآوری برای آنها می شود.
عظیم زاده با اشاره به اینكه بافت این منطقه مسكونی است، عنوان كرد: برای استقرار شركت ها نیاز به ساخت ساختمان های استاندارد با ماهیت اداری وجود دارد كه این موضوع همكاری شهرداری، پیمانكاران و مخابرات را می طلبد. در حال حاضر اكثر شركت ها در آپارتمان های مسكونی استیجاری اقامت دارند.
این مسئول همچنین یادآور شد: 25 دی ماه رویداد یك روزه ی «ناحیه نوآوری شریف» با نظارت پارك علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود.
این رویداد با ارائه برنامه‌های توسعه ناحیه نوآوری شریف سعی در اثرگذاری بیشتر در حوزه كارآفرینی و نوآوری دارد و تسهیل رشد شركت‌های دانش بنیان را دنبال می كند.
9465 ** 1200