شهركرد - ايرنا - رئيس شوراي اسلامي شهركرد گفت : احياي بافت فرسوده شهركرد بايد همراه با حفظ آثار تاريخي و فرهنگي باشد تا به اين بافت آسيب نرسد.

به گزارش ايرنا، حيدر عليپور دهكردي شامگاه يكشنبه در جلسه علني شوراي اسلامي شهركرد كه با حضور سرپرست ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري برگزار شد، تاكيد كرد: در احياي بافت هاي فرسوده، بهسازي و مقاوم سازي آثار فرهنگي و تاريخي مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: احياي بافت هاي فرسوده شهركرد با همكاري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري، اداره كل راه و شهرسازي استان و شهرداري انجام شود.
عليپور دهكردي تصريح كرد: توجه ويژه به احياي بافت فرسوده اطراف امامزادگان دو خاتون (س) شهركرد و بهبود وضعيت سيما و منظر شهري در اين منطقه ضرورت دارد.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهركرد نيز گفت: طرح جامع فرهنگي و گردشگري مركز چهارمحال و بختياري تهيه، تدوين و اجرايي هر چه سريعتر شود.
فرهاد رئيسي دهكردي تاكيد كرد: توجه به ميراث فرهنگي براساس اسناد بالادستي برنامه ششم توسعه مورد توجه جدي قرار گيرد.
وي يادآور شد: شناسايي، بازسازي و حفظ خانه هاي تاريخي شهركرد به ويژه در ناحيه غرب (چالشتر، مهديه و اشكفتك) مورد توجه اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري باشد.
رئيسي دهكردي تصريح كرد: اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري نسبت به حفظ تنها دالان موجود در شهركرد واقع در پشت اتاق آئينه اين شهر اقدام كند.
وي اظهار داشت: متاسفانه اين دالان هم اينك به محلي براي تجمع و كاسبي ميوه فروشان تبديل شده است.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهركرد توجه به خرده فرهنگ هاي تمامي اقوام چهارمحال و بختياري شامل فارس، قشقايي و بختياري را ضروري دانست و گفت: در اين راستا نبايد با دامن زدن به برخي مسايل قوميتي در مركز استان حساسيت ايجاد شود.
وي تاكيد كرد: بهنگام سازي حريم اطراف بناهاي تاريخي و رفع دوگانگي در اين حوزه از سوي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري انجام شود.
رئيسي دهكردي احياي محور فرهنگي شهركرد را ضروري دانست و افزود: اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري نسبت به تقويت درآمدزايي در بافت تاريخي زنده چالشتر اقدام كند.
وي بازاريابي در رشته هاي مختلف صنايع دستي توليدي را ضروري اعلام و تصريح كرد: متاسفانه به علت برخي مشكلات اقتصادي و اشكال در بازاريابي ، برخي مشاغل سنتي شهركرد مانند گيوه دوزي، مسگري، آهنگري، كلاه مالي و نمدمالي در حال نابودي است.
يكي ديگر از اعضاي شوراي اسلامي شهركرد نيز گفت: در سال هاي گذشته چهارمحال و بختياري به عنوان قطب دامپروري، كشاورزي، صنعت و گردشگري معرفي شده است.
مصطفي حيدري دهكردي تاكيد كرد: متاسفانه اين در حالي است تاكنون هيچ اقدامي براي سرمايه گذاري و اشتغالزايي در حوزه هاي مختلف مرتبط با برنامه هاي اعلام شده صورت نگرفته است.
وي يادآور شد: انتظار مي رود تا اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري نسبت به اجرايي كردن طرح جامع گردشگري استان به ويزه در شهركرد اقدامات لازم را در سريع ترين زمان ممكن انجام دهد.
حيدري دهكردي، فاصله ميدان فردوسي تا ميدان ابوعلي سينا شهركرد را محل عرضه صنايع دستي توليدي اين شهر اعلام و تصريح كرد: احياي بازارچه صنايع دستي در اين محل در دستور كار قرار گيرد.
وي با اشاره به فراهم بودن زيرساخت لازم براي تبديل اين محل به گذر صنايع دستي اظهار داشت: اين مهم را مي توان در تجديد نظر طرج جامع شهركرد بررسي و اجرايي كرد.
شهردار شهركرد نيز گفت: اين شهرداري آمادگي دارد تا خانه هاي تاريخي در مالكيت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري را تحويل بگيرد و نسبت به مرمت و نگهداري از آن ها اقدام كند.
نورالله غلاميان دهكردي تاكيد كرد: راه اندازي و فعال كردن مركز دائمي اطلاع رساني به مسافران و گردشگران داخلي و خارجي ورودي به چهارمحال و بختياري در ورودي شهركرد از مهمترين نيازهاي حوزه گردشگري شهركرد است.
وي افزود: تسريع در راه اندازي كمپ مسافران در بوستان تهليجان شهركرد با مشاركت شهرداري و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري ضرورت دارد.
غلاميان دهكردي تصريح كرد: كميته اي تخصصي شامل مديران و كارشناسان اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري، اداره كل راه و شهرسازي استان و شهرداري شهركرد نسبت به بومي سازي و يكسان سازي ضوابط نماي ساختماني اطراف قلعه چالشتر اقدام كند.
وي يادآور شد: شهرداري شهركرد براي برگزاري جشنواره هاي ملي مرتبط با آداب و رسوم چهارمحال و بختياري به ميزباني شهركرد با اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همكاري خواهد كرد.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري نيز گفت: هماهنگي مسئولان مديريت شهري با اين اداره كل باعث موفقيت هاي مطلوب در حوزه حفاظت از ميراث فرهنگي مي شود.
مهرداد جوادي ، اعتبارات دولتي در حوزه ميراث فرهنگي را بسيار ناكافي اعلام و تاكيد كرد: اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري براي تملك بناهاي تاريخي استان با مشكلات مالي و اعتباري رو به رو است.
وي افزود: استفاده از توان مشاوران ذي صلاح براي مطالعه طرح جامع براي بازآفريني شهري در شهركرد مي تواند در حفاظت از ميراث فرهنگي مركز چهارمحال و بختياري مؤثر باشد.
جوادي تصريح كرد: متاسفانه بسياري بناهاي تاريخي ثبت شده در چهارمحال و بختياري تعيين حريم نشده و همين موضوع باعث ساخت و سازهايي در اطراف اين بناها شده است.
وي يادآور شد: در همين راستا جبران حقوق تضييع شده مالكان ساختمان ها و زمين هاي محدوده حريم بناهاي تاريخي چهارمحال و بختياري در دستور كار اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قرار گرفته است.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري اظهار داشت: توجه به مسايل اجتماعي در كنار كالبد فضاهاي تاريخي شهري بايد مورد توجه مسئولان مرتبطزباشد.
وي با اشاره به لزوم برنامه ريزي علمي در حوزه توليد تا فروش صنايع دستي چهارمحال و بختياري گفت: متاسفانه هم اينك بخشي از صنايع دستي اين استان مانند خاتم شيخ شبان شهرستان بن به صورت خام در بازار عرضه و فروخته مي شود.
جوادي تاكيد كرد: برندسازي و تجاري سازي توليدات و محصولات صنايع دستي چهارمحال و بختياري جزو دستور كار اولويت دار اين اداره كل قرار گرفته است.
وي افزود: برگزاري جشن 'شهركرد شهر ملي نمد' با حضور مسئولان كشوري و استاني، صنعتگران صنايع دستي و فعالان اين حوزه در مركز چهارمحال و بختياري مي تواند زمينه تبديل شهركرد به 'شهر جهاني نمد' را فراهم كند.
به گزارش ايرنا، در نشست شوراي راهبردي انتخاب شهرها و روستاهاي ملي و با توجه به قابليت ها و ظرفيت هاي هنر دستي نمدمالي و قدمت ديرينه اين هنر در چهارمحال و بختياري، پرونده شهركرد به عنوان شهر ملي نمد در معاونت صنايع دستي بررسي و تاييد شد.
شهركرد مركز چهارمحال و بختياري بيش از 190هزار نفر جمعيت دارد.
7362/2097