تهران - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: ایران یك درصد جمعیت دنیا را تشكیل می دهد اما 2 درصد مقالات و 3 درصد استنادات مقالات دنیا را تولید می كند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر رضا ملك زاده امروز دوشنبه در مراسم گشایش بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی در سالن همایش امام جواد(ع) در وزارت بهداشت اظهار داشت: ایران از نظر كیفی در تولید مقالات رشد خوبی داشته است.
وی به تعداد دانشگاه های برتر دنیا در ایران در رشته های پزشكی و غیرپزشكی اشاره كرد و گفت: 29 دانشگاه برتر دنیا در ایران قرار دارد و از این لحاظ كشور ما از تركیه كه 23 دانشگاه برتر دارد جلوتر و رتبه اول منطقه را دارد.
ملك زاده با انتقاد از بودجه تخصیصی پژوهشی كشور افزود: قرار بود كه 3 درصد تولید ناخالص ملی صرف تولید علم و فناوری شود كه فقط 3 دهم درصد محقق شده است.
معاون وزیر بهداشت افزود: محققان فعال در ایران 2 تا 3 برابر كشورهای منطقه است بنابر این اگر سرمایه لازم به آنان اختصاص یابد شاهد رشد چشمگیر كشور خواهیم بود.

** تعداد پزشكان متخصص در كشور به 36 هزار نفر رسیده است
وی به تربیت نیروهای انسانی در سال های بعد از انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: تعداد پزشكان متخصص پنج هزار و 800 نفر بودند كه به 36 هزار نفر رسیده است.
ملك زاده به رشد 15 برابری نیروهای پزشكی هم اشاره كرد و گفت: تعداد پزشكان در بعد از انقلاب اسلامی در كشور به حدود 110 هزار نفر رسیده كه نشان دهنده رشد خوبی در این زمینه است.
وی اظهار داشت: 30 هزار نفر مشغول تحصیل در این حوزه هستند و 10 هزار نفر نیز در حال گرفتن تخصص در رشته های مختلف پزشكی هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اظهار داشت: علوم پزشكی حدود 10 درصد اعضای هیات علمی كشور را به خود اختصاص داده اما 30 درصد تولیدات علمی كشور در این حوزه محقق می شود.
وی از افزایش تعداد مجلات علمی در حوزه علوم پزشكی سخن گفت و اظهار داشت: تعداد مجلات 13 عنوان بود كه در حال حاضر به 412 عنوان رسیده است؛ همچنین 800 مركز تحقیقات در حوزه علوم پزشكی داریم كه 53 مركز ردیف بودجه دارند.
همچنین به گفته ملك زاده، امید به زندگی در كشور از حدود 57 سال به حدود 77 سال رسیده است كه نشان دهند افزایش حدود 20 سال است.
وی به ریشه كنی برخی از بیماری ها از جمله فلج اطفال و مالاریا اشاره كرد و گفت: در خیلی از رشته های پزشكی پیشرفته دنیا از جمله سلول های بنیادی، پیوندكلیه، فناوری نانو و ناباروری پیشرفت كرده ایم و در این حوزه ها جزو 10 كشور برتر دنیا هستیم.
وی پیوند كلیه را از جمله دشوارترین جراحی ها اعلام كرد و گفت: در حال حاضر این عمل در 9 استان انجام می شود.

** تولید دارو در كشور از 30 درصد به 95 درصد رسیده است
ملك زاده همچنین با بیان این كه تولید دارو در كشور از 30 درصد به 95 درصد رسیده است، كیفیت مناسب تولیدات دارویی كشور را از دستاوردهای بزرگ است و گفت: پیشرفته ترین داروها با كیفیت عالی داخل تولید می شود.
معاون وزیر بهداشت فعالیت خوب شركت های دانش بنبان حوزه علوم پزشكی را از دیگر دستاوردها ذكر كرد و گفت: در حال حاضر 1100 شركت دانش بنیان در این حوزه فعالیت می كنند كه 300 شركت هم در حال دانش بنیان شدن هستند.
بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشكی رازی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید نمكی سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و محمدباقر لاریجانی و رضا ملك زاده معاونین این وزارتخانه آغاز شد.
این جشنواره همه ساله به منظور تجلیل از محققین برجسته ایرانی و جهت معرفی فعالیت های تحقیقاتی برتر علوم پزشكی با تاكید بر جنبه های نوآوری در دو بخش افراد حقیقی و نهادهای حقوقی حوزه علوم پزشكی برگزار می‌شود.
1201**1440