قم - ایرنا - مدیرعامل شركت آب و فاضلاب قم با بیان این كه تعداد مشتركین آب در قم بیش از 316 هزار و تعداد مشتركین فاضلاب بیش از 92 هزار فقره است گفت: درحال حاضر صد درصد جمعیت شهری تحت پوشش آب سالم و بهداشتی قرار دارند.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی شركت آب و فاضلاب استان قم روز دوشنبه اعلام كرد كه علی جان صادق پور در دیدار با استاندار قم اظهار داشت: در حال حاضر آب مورد نیاز شهر قم به وسیله 236 كیلومتر خط انتقال و بیش از 2 هزار و 100 كیلومتر شبكه توزیع، تامین می‌شود.
وی با اشاره به اینكه بیش از 350 هزار مترمكعب مخزن ذخیره و 64 حلقه چاه در قم در مدار بهره‌برداری است، خاطرنشان كرد: ظرفیت تصفیه‌خانه‌های آب قم در حال حاضر 271 هزار مترمكعب در شبانه ‌روز است كه وظیفه تصفیه آب انتقالی از سدكوچری را بر عهده دارد.
وی همچنین طول خطوط انتقال فاضلاب قم را 15 كیلومتر و طول شبكه جمع‌آوری فاضلاب شهر را بیش از 100 كیلومتر دانست و ابراز داشت: تصفیه‌خانه‌های فاضلاب قم نیز در حال حاضر ظرفیت تصفیه 64 هزار مترمكعب فاضلاب را در شبانه ‌روز دارد كه با بازسازی و راه‌اندازی تصفیه‌خانه شماره 2، این رقم به 120 هزار مترمكعب در شبانه‌ روز می‌رسد.
صادق پور، میزان آب بدون درآمد را در قم حدود 17.63 درصد عنوان كرد و یادآور شد: این رقم پایین‌تر از متوسط كشوری است و شركت آب و فاضلاب قم را در بین سه رتبه برتر كشور قرار داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به زیان‌ده بودن شركت‌های آب و فاضلاب گفت: شركت آب و فاضلاب قم سالانه حدود 404 میلیارد ریال زیان جاری متحمل می‌شود و با توجه به اینكه منبعی برای جبران این زیان در اختیار ندارد زیان انباشته این شركت تا پایان سال گذشته به بیش از 2 هزار و 366 میلیارد رسیده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان در بخش دیگری از سخنان خود به قابلیت‌ها و توانمندی‌های این شركت پرداخت و اظهار داشت: اجرای طرح تله‌متری و تله كنترل تاسیسات تامین و شبكه توزیع آب در شعاعی بالغ بر 85 كیلومتر از مركز شهر، ایجاد سامانه 122 و ارتباط آن با كلیه واحدهای شركت با هدف برآورده كردن تمام درخواست‌های مشتركین به صورت تلفنی و استقرار سامانه GIS در شركت با پوشش كامل تمام تاسیسات و وجود 180 كیلومتر شبكه مجزای توزیع آب شیرین با یك هزار و 200 فقره انشعاب و 280 ایستگاه از جمله این قابلیت‌هاست.
وی عدم یكپارچگی در مدیریت آب انتقالی به قم، كاهش اعتبارات استانی و عدم تخصیص اعتبار برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب مسكن مهر قم را از چالش‌های پیش روی شركت آب و فاضلاب قم برشمرد و خاطرنشان كرد: معافیت مندرج در قانون برای برخی از اماكن با توجه به فراوانی زیاد آن‌ها در شهر قم كه نسبت به بقیه شهرهای كشور استثناء است، فشار مالی زیادی به شركت وارد می‌كند.
صادق پور، فرسودگی حدود 300 كیلومتر از شبكه فاضلاب و نیاز به اصلاح آن، عدم وجود مدیریت یكپارچه و متمركز برای استفاده پساب تصفیه شده فاضلاب و عدم تخصیص كافی آب سرشاخه‌های دز به شهر قم را از دیگر مشكلات آبفای استان برشمرد و ابراز داشت: تخصیص در نظر گرفته شده برای شرب قم از مصرف حال حاضر شهر نیز كمتر است و در آینده‌ای بسیار نزدیك شهر قم را مجددا با كمبود آب شرب مواجه می‌كند.
وی احداث نیروگاه برق‌آبی بر روی خط انتقال سد 15 خرداد با ظرفیت 3 مگاوات، احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 45 كیلووات، احداث نیروگاه 100 كیلوواتی در تاسیسات سالاریه و احداث تصفیه‌خانه فاضلاب منطقه‌ای (پكیج) در محلات پردیسان با ظرفیت 400 مترمكعب در شبانه ‌روز را از جمله طرح های شاخص شركت آب و فاضلاب قم برشمرد.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم همچنین بر لزوم احداث تصفیه‌خانه فاضلاب پردیسان و خطوط انتقال آن به مبلغ 280 میلیارد تومان، تكمیل باقیمانده تاسیسات فاضلاب شهر قم به ویژه در مناطق با تراكم بالا و نفوذپذیری پایین خاك، بازسازی خط انتقال آب قدیم 15 خرداد به قم، اجرای خط رینگ آب شمال قم با هدف تعدیل فشار در پیك مصرف و غیره تاكید كرد.
وی در پایان خواستار مساعدت و دستور استاندار برای افزایش سهم استان قم جهت تخصیص آب شرب از سد كوچری، تحویل بهره‌برداری از خط انتقال آب كوچری به قم به شركت آب و فاضلاب، تخصیص اعتبار استانی برای اصلاح شبكه‌های فاضلاب، تعیین سیاست كلی استان در خصوص تداوم اجرای تاسیسات فاضلاب در سایر نقاط شهر، احداث تصفیه‌خانه‌های محلی و مدیریت آب خاكستری در مناطق مختلف شهر و غیره شد.
استاندار قم نیز در این دیدار بر ضرورت تكمیل طرح های نیمه‌ تمام و آماده كردن طرح های موثر جهت افتتاح در40سالگی انقلاب تاكید كرد.
بهرام سرمست همچنین از مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان خواست تا موضوع های مطرح شده به ویژه در بخش آب خاكستری و پساب را پیگیری كند.
1175 /