جواد اسلامی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال و امسال بازآفرینی 31 محله از مجموع 117 شناسایی در خراسان رضوی در دستور كار قرار گرفته است. در این چارچوب 56 پروژه در قالب ساخت واحد مسكونی، آب و فاضلاب، توزیع برق، ساخت كتابخانه عمومی، پایگاه سلامت اجتماعی، مدرسه، فضای سبز و كلانتری در دست اجرا قرار دارد.
وی ادامه داد: 27 محله از این تعداد مربوط به شهر مشهد بوده و بقیه محلات در شهرهای سبزوار، نیشابور، گناباد و كاشمر قرار دارند. تاكنون یك میلیارد و 530 میلیون ریال برای اجرای پروژه های بازآفرینی در این مناطق هزینه شده است.
معاون اداره كل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: همچنین تاكنون پروژه هایی به ارزش 260 میلیارد ریال پروژه در این چارچوب به بهره برداری رسیده و برای دهه مبارك فجر امسال 10 پروژه با هزینه 180 میلیارد ریال آماده افتتاح شده اند.
وی هدف سیاستهای بازآفرینی شهری و برنامه های تجدید حیات شهری را كه از زمان فعالیت دولت یازدهم كلید خورد 'ارتقا شرایط كیفی زندگی در سكونتگاهها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمانها، توسعه و بهبود زیرساختهای شهری، تأمین خدمات شهری مورد نیاز، آموزش ساكنان، ایجاد فرصتهای شغلی، تقویت نهادهای مدیریت محلی و دفاتر خدمات محله ای مردم نهاد، الگوسازی و ترویج قواعد و دستورالعملهای كیفی ساخت و ساز' برشمرد.
معاون بازآفرینی شهری و مسكن اداره كل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: در این چارچوب علاوه بر پروژه های تعریف شده برای این اداره كل بخشی از پروژه های بازآفرینی محلات در حوزه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در قالب 'برنامه اقدام مشترك' در دست انجام است.
وی ادامه داد: برنامه اقدام مشترك می بایست تا افق 1404 در قالب دو هزار و 513 پروژه در محلات 31 شهر خراسان رضوی اجرا شود كه از این تعداد هزار و 855 پروژه مربوط به هشت پهنه از محلات مشهد است.
اسلامی محمدی كل اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای 'برنامه اقدام مشترك' را 16 هزار و 190 میلیارد ریال اعلام و بیان كرد: از این میزان سهم پرداختی دستگاههای اجرایی 15 درصد، سهم پرداختی شركت بازآفرینی شهری ایران 15 درصد، سهم پرداختی بخش خصوصی 40 درصد و سهم پرداختی شهرداریها 30 درصد است.
وی گفت: در قالب برنامه اقدام مشترك در محلات مورد هدف بازآفرینی شهری 901 پروژه با اعتبار چهار هزار و 760 میلیارد ریال در دست اجرا است. این پروژه ها تا اواخر سال آتی آماده بهره برداری می شوند.
معاون بازآفرینی شهری و مسكن اداره كل راه و شهرسازی خراسان رضوی همچنین 'ایجاد نهاد توسعه محله، فرهنگ سازی با مشاركت رسانه ها، شناسایی 120 تشكل مردم نهاد، تدوین آیین نامه شورای محلات و تصویب آن و نیز ،انعقاد تفاهمنامه با تشكلهای مردم نهاد' را از برنامه های اجرا شده فرهنگی و اجتماعی در محلات مورد هدف بازآفرینی شهری در قالب برنامه اقدام مشترك برشمرد.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
مشهد- ایرنا- معاون بازآفرینی شهری و مسكن اداره كل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: 117 محله در 31 شهر این استان در اقدام برای بازآفرینی شهری و برنامه های تجدید حیات شهری قرار گرفتند كه باید اصلاحات ساختاری لازم تا سال 1405 در آنها انجام شود.