نوشهر- ايرنا- معاون معدني اداره كل صنعت، معدن و تجارت مازندران از اعتراضات مردمي به عنوان تازه ترين مشكلات جدي معاون جديد استان ياد كرد و گفت: 20 درصد از 50 مجوز معدني جديدي كه در استان صادر شد، به خاطر اعتراضات مردمي به نتيجه نرسيده است.

يزدان برسان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بخش زيادي از معارضات مردمي را غيرواقعي و بهانه جويي توصيف كرد و افزود: تمامي مجوزهاي معدني استان پس از استعلام از منابع طبيعي و آبخيزداري و ساير مراجع قانوني صادر مي شود.
وي ادامه داد: از مجموع 50 فقره مجوز معدن جديد كه از سوي اين اداره در مازندران صادر شده 10 فقره يعني 20 درصد آن با مشكل معارض محلي رو به رو هستند.
برسان توضيح داد: در حال حاضر اين معادن به خاطر خواسته هاي غير واقعي معارضان از جمله درخواست تغيير در نحوه فعاليت و مكان معدن به بهانه نزديكي به روستا، مرتع و برخي موارد هم دريافت كمك مالي به فعاليت نرسيده اند.
معاون اداره كل صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: اين مجموعه رفتارها و كارشكني كه در برخي موارد نيز با شكايت به دستگاه قضايي و نظارتي همراه است، علاوه بر ايجاد وقفه در روند كار معادن، موجب دلسردي سرمايه گذاران و به تبع آن غير فعال شدن فعاليت معدني مي شود.
وي با اشاره به واقع بودن بيشتر اين معادن در مناطق خوش نشين، افزود: بيشتر اين معارضان برهم خوردن آرامش منطقه را مطرح مي كنند.
برسان بر ضرورت نظارت بر فعاليت معادن براي پيشگيري از تخلف هاي احتمالي تاكيد كرد و اظهار داشت: بايد با معارضان غيرواقعي معادن هم برخورد صورت گيرد تا مانع فعاليت اقتصادي و سرمايه گذاري در استان نشوند.
وي افزود: تاكنون 254 فقره پروانه بهره برداري از معدن در مازندران صادر شده كه 144 معدن فعال و 110 معدن ديگر نيز غير فعال هستند.
برسان همچنين فرسوده بودن ماشين آلات و ناوگان بهره برداري معادن و ماليات بر ارزش افزوده را مهم ترين مشكلات اين حوزه اعلام كرد.
وي گفت: يكي از مشكلات هم اين است كه با توجه به دير بازده بودن معادن، صاحبان معادن انگيزه اي براي دريافت تسهيلات با سود بالا ندارند و از سوي ديگر بانك ها، اخذ پروانه بهره برداري معادن را به عنوان وثيقه بانكي قبول ندارند و به همين دليل در 2 سال اخير 21 درخواست واحدهاي معدني معرفي شده موفق به دريافت تسهيلات بانكي نشوند.
اين مسئول از صادرات 6 ميليون و 590 هزار تني مواد معدني شامل زغال سنگ، واريزه كوهي، سنگ آهك و لاشه، فلورين و باريت، پوكه معدني، گچ، سرب و روي از معادن مازندران به كشورهاي تركيه، آذربايجان و ارمنستان در 9 ماهه سال جاري خبر داد و گفت كه اين مقدار با توجه به مشكلات واحدهاي معدني 17 درصد نسبت به سال گذشته كاهش يافت.
سال گذشته 22 درصد از مجموع صادرات كشور به محصولات معدن و صنايع معدني با 10 ميليارد دلار اختصاص يافت كه يك ركورد تاريخي بود.
مازندران 144 معدن فعال با 820 ميليون تن ذخيره معدني دارد و سالانه حدود 19 ميليون تن ذخاير معدني از اين معادن برداشت مي شود و 2هزار و 783 نفر نيز در اين واحدهاي معدني اشتغال دارند.
1295/1654