تهران- ايرنا- رئيس هيات مديره انجمن صرع ايران گفت: ميزان ابتلا به صرع در زنان و مردان برابر است و بر اساس تحقيقي كه دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي انجام داده است، نيم تا يك درصد جامعه حدود يك ميليون ايراني مبتلا به اين بيماري هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، كوروش قره گزلي روز دوشنبه درخصوص تاثير صرع در فرزندآوري اظهار داشت: صرع عامل ناباروري در زنان و مردان نيست؛ بنابراين بيماران مبتلا به صرع براي آغاز زندگي مشترك بايد صداقت داشته باشند و به همسر آينده خود، مبتلا بودن به اين بيماري را اطلاع دهند.
وي با اشاره به اينكه قطع درمان در بيماري‌هاي مزمن سبب اختلال در سلامت مي‌شود، اظهار داشت: بيماران مبتلا به صرع و افرادي كه گرفتار ساير بيماري‌هاي مزمن هستند، بايد اين مساله را مدنظر قرار دهند و قبل از ازدواج اعلام كنند كه بيمار بوده و بايد دارو مصرف كنند.
قره گزلي با اشاره به اينكه خطر اختلال مغزي در جنيني كه مادر مبتلا به صرع دارد، 5 تا 20 درصد است،‌ افزود: در صورتي كه براي مادر تمهيدات دارويي درنظرگرفته شود و داروها به موقع مصرف شود، احتمال آسيب به جنين بسيار اندك خواهد شد كه اين موضوع با مديريت پزشك امكان پذير است و با مخفي نگه داشتن بيماري از همسر، به جنين آسيب وارد مي‌شود.
وي تاكيد كرد: حين بارداري در صورت درنظرنگرفتن تمهيدات لازم، اين بيماري مي‌تواند سبب آسيب به جنين و با تاثير در بافت مغزي باعث متولد شدن نوزادي ناقص شود.
اين متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: كتمان بيماري سبب اخلال در زندگي مشترك پس از ازدواج مي‌شود، در گذشته امكان تقاضاي فسخ نكاح در صورت كتمان اين قضيه و درخواست همسر وجود داشت ولي اكنون اين فسخ نكاح يك روند طولاني پيدا كرده و بايد ثابت شود كه صرع مخل زندگي زناشويي است و اين مساله تنها با تصميم قاضي محقق مي‌شود.
قره‌گزلي گفت: صرع يك بيماري مزمن است ولي اگر پزشك اعلام كند كه صرع مخل زندگي زناشويي نيست، قاضي نيز حكم را بر همين اساس داده و فرد به راحتي نمي‌تواند از زندگي مشترك خود جدا شود. بنابراين قبل از ازدواج فرد بايد همسر آينده خود را نسبت به بيماريش آگاه كند.
قره‌گزلي به برگزاري پانزدهمين كنگره بين المللي صرع در ارتباط با موضوع ازدواج و بارداري در بيماراني كه صرع دارند، اشاره كرد و گفت: موضوع ازدواج چالش دائمي براي اين بيماران و افرادي است كه دچار بيماري‌هاي مزمن هستند و در اين همايش به آن پرداخته مي شود.
پانزدهمين كنگره بين المللي صرع سوم تا پنجم بهمن در كتابخانه ملي برگزار مي شود.
صرع يك بيماري مزمن و تكرار شونده در طول زمان است كه در تمام افراد و در سنين مختلف اتفاق مي‌افتد. در سلول‌هاي مغز امواج الكتريكي طبيعي وجود دارد، هر گاه اين امواج به صورت طوفان الكتريكي، قسمتي يا همه مغز را به صورت ناگهاني دربرگيرد، مي‌تواند منجر به علايم حركتي (تشنج)، حسي، روحي و رواني شود.
اجتمام*9022*1834