به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس، اين ربات كه Robot Activity Support System يا (RAS) نام دارد از حسگرهايي كه در قالب فناوري خانه هوشمند درون منزل افراد تعبيه شده است، براي تشخيص موقعيت مكاني ساكنين منزل، فعاليت ها و نياز احتمالي آن ها به كمك در انجام فعاليت هاي روزانه بهره مي برد.
اين ربات قادر است در محيط خانه حركت كرده و از موانع عبور كند و افراد بيمار را بيابد. سپس با نمايش دستورالعمل هاي ويديويي نحوه انجام امور ساده را به اين افراد نشان داده و آن ها را به سوي داروها يا مواد غذايي هدايت كند.
در حال حاضر حدود 50 درصد از افراد بالاي 85 سال براي انجام امور روزمره خود از جمله پخت و پز و مصرف داروها، نيازمند كمك سايرين هستند و هزينه كمك رساني به اين افراد تنها در آمريكا به دو تريليون دلار مي رسد. اين در حالي است كه بيش از 90 درصد افراد مسن ترجيح مي دهند به جاي انتقال به مراكز نگهداري، در منزل خود زندگي كنند.
با توجه به اين كه انتظار مي رود تعداد افراد بالاي 85 سال تا سال 2050 ميلادي به سه برابر افزايش يابد، محققان اميدوارند با توسعه فناوري هايي مانند RAS و خانه هوشمند، ياري رساني به اين افراد را تسهيل كرده و موجب كاهش هزينه هاي مالي اين امر شوند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Cognitive Systems Research منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۲
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه ايالتي واشنگتن يك سيستم رباتيك ساختند كه افراد سالمند مبتلا به زوال عقل و ساير اختلالات را براي زندگي مستقل ياري مي كند.