به گزارش ايرنا «جك ما» موسس و بنيانگذار اين شركت كه قصد داشت سال گذشته از سمت خود كناره گيري كند براي تحقق فقرزدايي در چين همراه با دولت اين كشور برنامه هاي مختلفي را به اجرا در آورده است كه يكي از آنها آموزش روستائيان براي فروش اينترنتي محصولات كشاورزي و صنايع دستي خود در اينترنت از طريق پلت فرم 'تائوبائو' است.
اين شركت در همين راستا جوايز سالانه اي به نام جوايز «معلم روستا» ايجاد كرده است اين جايزه به افرادي اهدا مي شود كه بيشترين نقش را در كاهش فقر و ايجاد اشتغال در ميان روستائيان چين ايجاد كرده باشد.
شركت علي بابا، آيين اهداي جوايز معلم روستايي سال 2018 را چند روز پيش در جزيره سانيا واقع در جنوب چين برگزار كرد اين جوايز سالانه به 100 معلمي كه توانسته بودند در راستاي كاهش فقر و ايجاد اشتغالزايي در روستاها اقدام كرده باشند اعطا شد اين جايزه از سال 2015 تا كنون توسط شركت علي بابا در چين پرداخت شده است.
روستاهاي تائوبائويي روستاهايي هستند كه با پشتيباني و آموزش اين شركت ، كشاورزان آن توليدات خود را به صورت اينترنتي و از طريق نرم افزار تائوبائو به فروش ميرسانند.
تائوبائو يكي از نرم افزارهاي معروف خريدهاي اينترنتي در چين است كه توسط شركت علي بابا راه اندازي شده است.
Alibaba بزرگترين شركت تجارت الكترونيكي چين است كه سبد محصولات متنوعي از فروش آنلاين كالا تا خدمات ابري و تحويل غذا را شامل ميشود بر اساس آخرين گزارشها، اين شركت سالانه بيش از 30 ميليارد دلار درامد دارد.
'جك ما' موسس علي بابا، در سال ۲۰۱۴ يك سال پس از آنكه از منصب مديرعاملي 'علي بابا' كنارهگيري كرد، بنياد خود با نام بنياد 'جك ما' با هدف كمك به بهبود آموزش در چين بخصوص در روستاها را پايهگذاري كرد.
اين بنياد سال گذشته گذشته اعلام كرد قصد دارد ۳۰۰ ميليون يوآن معادل ۴۵ ميليون دلار را صرف آموزش معلمان كند تا ضمن رفع بيسوادي در مناطق روستايي، در اين روستاها اشتغالزايي ايجاد كند.
جك ما روستاهايي را روستاهاي تائوبائو مي داند كه سالانه بيش از 100 فروشگاه آنلاين با مجموع بيش از 10 ميليون يوان معادل 1.5 ميليون دلار تراكنش مالي آنلاين داشته باشند اين كمپين بخشي از تلاش هاي شركت علي بابا براي كاهش فقر در روستاهاي چين است.
اين شركت پيشتر اعلام كرده بود سال گذشته با كمك نرم افزارهاي اين شركت، حجم فروش آنلاين در شهرستان هاي فقير چين به بيش از 63 ميليارد يوآن رسيده است.
با آموزش روستائيان توسط شركت علي بابا، ديگر كشاورزان اين روستاها مجبور نيستند محصولات خود را به واسطه ها به صورت نيم بها بفروشند و يا با كاميون به شهرها حمل كنند و آن را به عمده فروشان عرضه كنند بلكه خود اين محصولات را از طريق اينترنت و با همكاري نرم افزار تائوبائو و شركت پست با قيمت مناسب به فروش مي رسانند.
اين نوع كالاها چون باقيمت مناسب و كمتري از بازار عرضه مي شوند هميشه مورد استقبال مردم هستند به طوري كه شركت علي بابا دارنده نرم افزارهاي 'تي مال' و 'تائوبائو' سالانه مبالغ كلاني را از اين طريق به فروش مي رسانند.
قرار است شركت علي بابا در پنج سال آينده نيز 10 ميليارد يوان در حوزه برنامههاي فقرزدايي در روستاهاي محروم چين سرمايهگذاري كند.
'شائو شيائوفنگ' دبيركل صندوق فقر زدايي علي بابا در اين مراسم گفت: در حال حاضر بيش از هزار كارمند شركت علي بابا در 100 روستاي اين كشور مشغول آموزش برنامه هاي فقرزدايي و فروش اينترنتي محصولات كشاورزان و روستائيان هستند.
اين صندوق سال 2017 ميلادي توسط علي بابا و با تعهد سرمايه گذاري 10 ميليارد يوان در پنج سال آينده در حوزه برنامه هاي كاهش فقر در زمينه هاي آموزش و پرورش، تجارت الكترونيك، بهداشت، توانمندسازي زنان و حفاظت از محيط زيست تاسيس شد.
دولت چين هم متعهد شده است تا سال 2020 تمام روستاهاي محروم اين كشور را از فقر نجات دهد براي اين منظور از سال 2015 بيش از 60 هزار بنگاه اقتصادي خصوصي به طرح فقرزدايي موسوم به «10 هزار بنگاه در خدمت 10 هزار روستا» پيوستهاند.
با اين حال 'ليو يونگفو ' رئيس دفتر مبارزه با فقر شوراي دولتي چين پيشبيني كرده است تا سال 2020 همه جمعيت فقير روستايي چين از فقر نجات پيدا كنند و ديگر شاهد فقر در كشور نباشيم.
او تاكيد كرد در 40 سال گذشته نرخ فقر در روستاهاي چين از 97.5 درصد كاهش يافته و به كمتر از 2 درصد در حال حاضر رسيده است.
ليو با بيان اينكه در حال حاضر حدود 30 ميليون نفر از جمعيت چين در فقر به سر ميبرند تاكيد كرد براي تحقق هدف فقرزدايي كامل تا سال 2020 هنوز دو سال مانده است.
به گفته وي ساخت منازل جديد براي جمعيت فقير بي خانمان كه در سيزدهمين برنامه پنج ساله (2020-2016) چين تعهد شده است، بايد تا سال 2019 خاتمه يابد.
وي از تلفيق راهبرد بازسازي حومه شهر و كاهش فقر خبر داد تا توانايي بهبود و توسعه معيشت جمعيت فقير ارتقا يابد و از بازگشت اين جمعيت به فقر مجدد جلوگيري شود.
افزايش درامد سرانه جمعيت فقير به چهار هزار يوان، نداشتن نگراني در مورد خوراك و پوشاك، برخورداري از آموزش همگاني، خدمات درماني پايه و مسكن امن از جمله شاخص هاي مبارزه با فقر در چين است.
**آساق**1904**1663**
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۴
پكن- ايرنا- يك شركت تجاري الكترونيك چين كه به واسطه خريدهاي اينترنتي شهرت جهاني دارد دست بكار شده است تا سهمي در كاهش جمعيت فقير روستايي چين داشته باشد اين شركت سال 2018 در راستاي ايجاد اشتغال براي روستائيان، 600 روستاي فقير را به دهكده هاي 'تائوبائويي' تبديل كرد.