اراك - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري مركزي گفت: چهار هزار و 298 ميليارد ريال تسهيلات در سال جاري به واحدهاي توليدي صنعتي و كشاورزي اين استان پرداخت شد.

«سعيد فرخي» عصر سه شنبه در نشست كارگروه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد استان مركزي در اراك، افزود: بخشي از اين تسهيلات در قالب رونق توليد و بخشي نيز به صورت مستقيم به 193 واحد توليدي كشاورزي و صنعتي تزريق شده است.
وي ادامه داد: پرداخت تسهيلات رونق توليد اين استان از مرداد ماه امسال ابلاغ شد و تاكنون 490 واحد صنعتي، كشاورزي و گردشگري براي بهره مندي از مزاياي آن در سامانه بهين ياب سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي نام نويسي كرده اند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري مركزي بيان كرد: تسهيلات رونق توليد در بخش هاي سرمايه در گردش، سرمايه ثابت و بازسازي و نوسازي واحدهاي توليدي به بانك هاي عامل ابلاغ شده اما، بانك ها تمايل چنداني براي پرداخت تسهيلات نوسازي و بازسازي ندارند كه اين مهم بايد اصلاح شود.
فرخي بيان كرد: ميزان استقبال فعالان بخش معدن براي دريافت تسهيلات رونق توليد استان مركزي بسيار اندك است كه اين مهم بايد از سوي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بررسي و نتيجه آن به ستاد تسهيل و رفع موانع توليد ارايه شود.
وي ادامه داد: با وجود اينكه طرح هاي گردشگري نيز مشمول دريافت تسيهلات رونق توليد هستند اما، امسال تنها 2 طرح گردشگري متقاضي دريافت تسهيلات شدند كه رقم ريالي آن ها نيز تا كنون پرداخت نشده است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري مركزي اظهار داشت: بر اساس ابلاغ بانك مركزي به مديران بانك هاي دولتي و غير دولتي، واحدهاي توليدي معرفي شده به بانك ها از شرط نداشتن بدهي غيرجاري و چك برگشتي مستثني هستند.
فرخي اضافه كرد: توسعه و رونق توليد و استفاده از توانمندي‌ها و كالاهاي داخلي سياست كلان كشور است و بايد سعي شود تا مسير آن هموار و مسايل و مشكلات پيش پاي آن را برداشته شود و در اين ميان نقش موثر بانك ها بسيار تاثيرگذار است.
هشت هزار و 590 ميليارد ريال تسهيلات در سال گذشته به 991 واحد صنعتي و كشاورزي استان مركزي داده شد.
استان مركزي به عنوان دومين قطب صنايع مادر تخصصي و چهارمين قطب صنعت كشور مطرح است و در زمينه تنوع توليدات صنعتي رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
3017/6013/