كرمان - ايرنا - رئيس اتاق تجارت و صنايع ولايت پَكتيا افغانستان گفت: فعاليت هاي حوزه اقتصادي و تجاري بايد افزايش يابد لذا در نظر داريم روابط اقتصادي افغانستان را در نقاط مختلف ايران گسترش دهيم.

به گزارش ايرنا، عبدالنصير علميار شامگاه سه شنبه در نشست كميسيون بازرگاني اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي كرمان با موضوع بررسي راهكارهاي توسعه تجارت كرمان و افغانستان با حضور هيات تجاري از اين كشور افزود: 250 فعال اقتصادي را به سفارت ايران در كابل معرفي كرديم كه روابط تجاري 2 كشور گسترش يابد.
وي عنوان كرد: آمادگي داريم روابط تجاري افغانستان را با ايران گسترش دهيم و در اين زمينه بنا داشتيم هيات بيش از 30 نفره با حضور استانداران 6 استان جنوب شرق اين كشور در ايران حضور يابند و تفاهم نامه تجاري دولتي در كرمان منعقد شود اما متاسفانه ويزاي اين افراد صادر نشده است.
رئيس اتاق تجارت و صنايع ولايت پَكتيا افغانستان گفت: پيش از اين به استان بيرجند سفر كرديم و 17 ميليون دلار داد و ستد تجاري با اين استان داشتيم كه رقمي بزرگ است.
وي اظهار داشت: منطقه جنوب شرق افغانستان محصولاتي با كيفيت و كالاهاي افغانستان و پاكستان را صادر مي كند.
علميار افزود: تاجران ايراني را براي گسترش صادرات در افغانستان تشويق مي كنيم و آمادگي داريم تجار ايراني را براي عرضه مواد معدني، انرژي و كشاورزي به شركاي تجاري خود معرفي كنيم.
وي ادامه داد: مي توانيم كالاهاي كرمان را با وجود برخورداري از ظرفيت هاي بسيار اين استان، در كشور افغانستان و پاكستان معرفي كنيم.
رئيس اتاق تجارت و صنايع ولايت پَكتيا افغانستان اضافه كرد: مشكل جدي روابط تجاري با ايران مغايرات زبان پشتو و فارسي است و در اين زمينه با اتحاديه خبرنگاران قرارداد بستيم كه مي توانيم محصولات اتاق بازرگاني كرمان را براي صادرات معرفي كنيم.
**تقويت روابط تجاري با ايران راهگشاي اقتصاد افغانستان است
عضو هيات مديره اتاق تجارت و صنايع افغانستان نيز در اين نشست گفت: ظرفيت هاي اقتصادي و بالقوه 2 كشور مي تواند راهگشاي مشكلات اقتصادي كشور ما شود.
كابل حاجي محمد گرديزي افزود: از سال 72 واردات فولاد، ميلگرد و محصولات ديگر را از ايران به كشور افغانستان انجام مي دهيم و اميدواريم روابط تجاري با ديگر استان هاي ايران ازجمله كرمان و افغانستان تقويت شود.
7420/ 5054