يزد - ايرنا - اجراي طرح معلمان خريد خدمات آموزشي براي اولين بار در سال تحصيلي 93- 92 با هدف جبران كمبود معلم در استان ها از جمله يزد آغاز شد، آنطور انتظار مي رفت نه تنها به اهداف مورد نظرش نرسيد، بلكه به دردسري براي وزارت آموزش و پرورش و خانواده هاي دانش آموزان تبديل شد.

با اجراي اين طرح معلمان روزهايي كه در مدارس اشتغال دارند از حقوق حقوق پايه و پرداخت 2 روز حق بيمه برخوردار هستند .
آنها در 15 روز تعطيلات نوروزي و سه ماهه تابستان، بدون مزد و مواجب روزگار را طي و از محل اندوخته هاي شخصي و كمك هاي مالي خانواده هاي خود امرار معاش مي كنند.
هم اكنون تنها در شهر يزد 17 مدرسه با اجراي طرح معلمان خريد خدمات آموزشي اداره مي شود.
اگر به طور ميانگين در هر مدرسه 300 دانش آموز در حال تحصيل باشند، بيش از پنج هزار دانش آموز و همين تعداد خانواده ها در طول سال تحصيلي همواره با اعتراض، اعتصاب و شايد تعطيلي مدارس روبرو هستند.
از ابتداي اجراي اين طرح در مدت سه سال مشكلاتي در پرداخت بيمه و حقوق اين گروه از معلمان خريد خدمات آموزشي رخ نداد، اما در سال هاي 1395 و 1396، پرداخت حقوق و بيمه آنها با مشكل مواجه شد.
انگار معلمان اين مدارس ديماه را نشانه گرفته اند و سال تحصيلي 98 -97 همچون 2 سال قبل ، با حضور در جلوي استانداري و اداره كل آموزش و پرورش و نهادهاي تصميم گير درخواست رسيدگي به موضوع تعويق 10 ماهه حقوق و رفع مشكل بيمه 22 روزه خود را دارند.
اما چالش اصلي چيز ديگري است و آن مشكل روحي وارده به دانش آموزان و والدين آنهاست چون بلافاصله بعد از پايان امتحانات نوبت اول، اعتراض و تحصن معلمان شروع و كلاس هاي درس تعطيل مي شوند.
جالب اينكه معلمان مدارس ابتدايي براي همراهي والدين از آنها براي حضور در اعتراض هاي خود دعوت مي كنند و براي دانش آموزان هم موضوع انشايي با عنوان « شما اگر معلمي عاشق بوديد و 10 ماه حقوق نگرفته بوديد و بيمه 22 روزه داشتيد چه مي كرديد ؟ » تا به گونه اي زمينه گسترش دامنه اعتراض ها را فراهم كنند.
سئوال اساسي اينجاست، آموزش و پرورش كه توانايي اداره 17 مدرسه را در شهر يزد و پرداخت حقوق حدود 200 پرسنل را ندارد چگونه مي تواند آينده سازان را آنگونه كه شايسته است ، پرورش دهد؟!!
دوم اينكه مگر معلمان حمايتي از ابتداي سال تحصيلي، چند ماه حقوق دريافت نكرده بودند، پس چرا در كلاس ها حضور يافته و آن را داير كردند ؟!!
و نهايتا، وقتي وظيفه آموزش و حتي بخشي از تربيت و پرورش فكري و رفتاري كودكان و آينده سازان ايران اسلامي بر عهده معلمان است چرا نبايد دولت به وضعيت اين قشر به گونه اي رسيدگي كند تا آنها در تأمين حداقل هاي زندگي دچار مشكل نشوند ؟!
اينجا ديگر كارخانه و واحد توليدي نيست، اگر تعطيل شد فقط عده اي كارگر و خانواده هايشان و يك مدير و هيأت مديره متضرر شود ! بلكه چند هزار دانش آموز علاوه بر تحمل لطمه روحي، خانواده هاي آنها هم به نوعي دچار مشكلاتي مي شوند.
در مجموع، 250 هزار دانش آموز در يكهزار و 920 واحد آموزشي استان يزد در حال تحصيل هستند و آموزش و پرورش اگر بخواهد به راحتي مي تواند مشكل ايجاد شده را كه تنها براي حدود سه درصد دانش آموزان و در كمتر از يك درصد از مدارس استان وجود دارد ، حل كند و اين قدر زمينه بهانه براي خود و معلمان ايجاد نكند.
حدود 200 نفر از فرهنگيان خريد خدمات آموزشي يزد سه شنبه هفته جاري براي چهارمين بار در مقابل ساختمان استانداري حاضر شدند و خواستار احقاق حقوق هاي خود شدند.
پرداخت بيمه كامل، امنيت شغلي و پرداخت به موقع حقوق از جمله خواسته‌هاي اين گروه از معلمان بود.
آن‌ها از مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش، استان يزد و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي درخواست كردند مشكلاتشان را پيگيري و نسبت به رفع آن اقدام كنند و رديف بودجه‌اي هم براي اين گروه از فرهنگيان در نظر گرفته شود.
به گفته يكي معلمان خريد خدمات آموزشي مشكل اصلي پرداخت نكردن حق بيمه ماهانه 30 روز است كه در حال حاضر 22 روز بيمه منظور مي‌شود.
وي از تامين امنيت شغلي و پرداخت به موقع حقوق از ديگر خواسته‌هاي معلمان خريد خدمات آموزشي عنوان كرد.
به گفته شماري از معلمان در صورت بي‌توجهي به خواسته‌هاي آن‌ها تا پنجم بهمن 97 و با توجه به قول‌هاي مسئولان استان يزد از ششم بهمن بار ديگر از حضور در كلاس‌هاي درس خودداري خواهند كرد.
همچنين نمايندگان معلمان در نشستي كه در دفتر نماينده ولي‌فقيه و امام‌جمعه يزد با حضور مسئول دفتر نماينده ولي‌فقيه در استان ، نماينده آموزش پرورش و نماينده استانداري برگزار شد، شركت كردند و در اين نشست جهت پيگيري خواسته‌هاي آن‌ها قول مساعد داده شد.
همچنين والدين تعدادي از دانش‌آموزان مدارس يادشده شهر يزد با حضور در اداره كل آموزش‌وپرورش و دفتر امام‌جمعه خواهان اتخاذ تدابير لازم براي پيشگيري از تعطيلي كلاس‌هاي درس شدند.
آنها تاكيد كردند: حقوق معلمان بايد به موقع پرداخت شود تا وقفه‌اي در آموزش فرزندان آنها ايجاد نشود.
سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش عصر يكشنبه هفته جاري در شوراي آموزش‌وپرورش يزد با اشاره به تجمع و تحصن تعدادي از معلمان خريد خدمات آموزشي در چند روز اخير در برخي استان‌ها، گفته بود: پرداخت مطالبات اين گروه از معلمان به دليل مشكلي كه در خزانه به وجود آمد به تأخير افتاده است ،اميدواريم تا پايان هفته جاري اين مشكل رفع شود.
عبدالرسول عمادي اظهار داشت: بايد به تنوع روش‌هاي تعليم و تربيت و خريد خدمات فكر كنيم و تا مي‌توانيم هزينه‌هاي دولت را در اين بخش كاهش دهيم.
همچنين نماينده ولي‌فقيه و امام‌جمعه يزد روز دوشنبه در ديدار با معلمان خريد خدمات آموزشي گفته بود: مسئولان با جديت براي حل مشكل معلمان طرح خريد خدمت آموزش‌وپرورش اقدام كنند.
آيت‌الله محمدرضا ناصري يزدي افزود: پيگيري مشكل معلمان توسط مسئولان امر حياتي است .
امام‌جمعه يزد همچنين، اهميت امنيت شغلي و بيمه معلمان را به‌عنوان يك ضرورت مورد تأكيد قرارداد و بيان داشت: براي رفع نيازها بايد مسئولان، راهكارهاي قانوني را اجرا كنند.
محمدعلي طالبي استاندار يزد نيز در شوراي آموزش و پرورش استان بر رسيدگي به خواسته معلمان تاكيد كرد و خواستار اتخاذ تدابير لازم در اين ارتباط از سوي مسئولان آموزش و پرورش شد.
در سال تحصيلي 98- 97 حدود 700 معلم طرح حمايتي با آموزش‌وپرورش استان يزد همكاري دارند.
هم‌اكنون حدود 250 هزار دانش‌آموز در يك هزار و 920 باب واحد آموزشي استان مشغول به تحصيل هستند كه حدود 16 هزار نفر فرزند مهاجران افغان ، عراقي و ساير مليت‌ها هستند.
تعداد فرهنگيان شاغل استان حدود 18 هزار نفر و بازنشسته نيز حدود 15 هزار نفر است.
جمعيت استان يزد بر اساس سرشماري آبان ماه سال 1395، يك‌ميليون و 138هزار نفر است كه 85 درصد در 21 شهر و بقيه در روستاها زندگي مي‌كنند.
1968/ 2047