تهران- ايرنا- عباس غزالي بازيگر سريال «مينو» گفت: مميزي‌ها و سانسورهايي كه مسئولان صدا وسيما براي يك سريال به كار مي گيرند جزو مهم ترين دلايلي است كه باعث مي شود يك سريال نتواند موفق باشد، اين مشكل بايد حل شود.

عباس غزالي بازيگر نقش «رضا» در سريال مينو روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه يكي از دلايل موفقيت اين سريال داستان فيلمنامه اين كار بوده است، گفت: من اعتقاد دارم اصولا مخاطب ايراني داستان ريشه‌دار و بازي خوب را دوست دارد و كارگرداني خوب را مي فهمد و اگر ما خوراك خوبي به اين مخاطبان بدهيم آنها تلويزيون خودمان را كنار نگذاشته و مخاطب شبكه‌هاي ماهواره اي نخواهند شد.
وي افزود: سريال مينو به خاطر داستاني كه داشت مورد توجه مردم قرار گرفت و توانست موفق باشد.

**صداوسيما در چند سال اخير كار ارزنده اي نساخت
غزالي با تاكيد بر اينكه فيلم‌نامه مينو يكي از دلايلي بود كه باعث شد بازي در سريال مينو را قبول كند، اظهار داشت: مدت ها بود كه فيلم نامه‌هايي كه برايم ارسال مي شد را مي خواندم ولي كاري به دلم نمي نشست تا در آن بازي كنم اما زماني كه فيلمنامه مينو را خواندم با آن ارتباط گرفتم.
وي افزود: با خودم گفتم اگر اين داستان توانست نظر من را به خود جلب كند پس مي‌تواند نظر مخاطبان را نيز به خود جلب كند.
وي همچنين عنوان كرد: يكي از مشكلاتي كه اين روزها مخاطبان سيما با آن درگير هستند قوي نبودن فيلمنامه است، اگر يك داستان گيرا و جذاب نباشد هر چقدر بازيگر و كارگردان وقت و انرژي بگذارند نمي توانند مخاطب را راضي كنند.
غزالي افزود: در اصل اگر صدا و سيما مي خواهد سريال هايش پر مخاطب باشد بايد اجازه ساخت به فيلم نامه‌هاي سطحي كه داستان خوبي ندارند را ندهد همچنين مسئولان و سريال سازان بايد براي شان مخاطبان ارزش قائل باشند.
اين بازيگر گفت: در چند سال اخير صدا وسيما سريال‌هاي ارزنده توليد و پخش نكرده است، اين موضوع را هم من به عنوان يك بازيگر مي دانم و هم يك مخاطب كه تخصصي در زمينه بازيگري و كارگرداني و فيلمنامه‌نويسي ندارد، مي داند.
غزالي افزود: بايد قبول كرد كه مخاطبان صدا و سيما كار بد را از كار خوب تشخيص مي دهند و زماني كه متوجه شوند براي يك سريال وقت و انرژي گذاشته نشده است خيلي زود تصميم مي گيرند كه بيننده سريال هاي خارجي باشند.
وي گفت:اگر مسئولان به مخاطبان خود احترام بگذارند و سريالي قوي بسازند و به روي آنتن ببرند حتما مخاطبان متوجه اين وقت و انرژي گذاشتن مي شوند و از سريال توليدشده استقبال مي كنند.

**مسئولان بايد براي مخاطب سريال ارزش قائل شوند
اين بازيگر همچنين با مورد انتقاد قراردادن افزايش كمي و كاهش سطح كيفيت سريال ها گفت: اين روزها صداوسيما سعي دارد سريال سازي را بيشتر كند اما بايد به اين موضوع دقت كند كه كيفيت مهم تر از كميت است.
وي گفت: نيازي نيست ده ها سريال سطح پايين ساخت آن هم فقط براي پر كردن آنتن شبكه ها بلكه بهتر است چندين سريال فاخر توليد كرد كه سالها در ياد مخاطب بماند.
اين بازيگر جوان مميزي ها و سانسورهاي زياد را جزو مواردي دانست كه به سريال سازي در صدا و سيما آسيب مي زند و گفت: به نظر من مميزي ها و سانسورها يكي از دلايل مهمي است كه باعث مي شود يك سريال نتواند موفق باشد.
وي افزود: سريال سازي خيلي مي تواند موفق تر عمل كند اگر صدا و سيما به گروه سريال سازي اعتماد كند مطمئنا سريال سازها خط قرمزها را مي دانند و چارچوب ها را مي شناسند.
غزالي با اشاره به اينكه مخاطب صدا و سيما همه مردماني هستند كه در اين جامعه زندگي مي كنند، گفت: بايد به اين موضوع توجه داشته باشيم كه مخاطب مي خواهد در سريال واقعيت جامعه اش را هم ببيند، اگر متوجه شود كه داستان سريال از واقعيت به دور است از رسانه صدا و سيما فاصله خواهد گرفت.
بازيگر جوان سريال مينو عدم استفاده از افراد حرفه اي را نيز يكي ديگر از ضعف هاي صدا و سيما در عرصه سريال سازي دانست و افزود: كار را بايد به فرد كاربلد و حرفه اي سپرد كسي كه تلويزيون و مخاطبانش را بشناسد، اينكه فلان فرد در جشنواره فيلم فجر سيمرغ گرفته است دليل نمي شود كه بتواند در ارتباط با مخاطب تلويزيون خوب قدم بردارد.
وي افزود: سريال سازي سخت و كاري بسيار حساس است بايد در نظر داشت كه بازيگري كه در سينما فيلمي را پر مخاطب مي كند شايد نتواند به موفقيت يك سريال كمك كند، بايد سريال سازي را به افراد مطمئن سپرد، منظورمن كساني هستند كه براي تلويزيون ارزش قائل هستند و ميدانند كه قدر مخاطب تلويزيون ارزشمند است.

** توليد فصل جديد يك سريال موفق مخاطب را جذب مي كند
غزالي گفت: بارها ديده شده افراد حرفه اي در حيطه سريال سازي از همكاري با تلويزيون سرباز زده اند، يك ارتباط بايد دوطرف باشد تا موفق شود، صدا وسيما بايد براي توليد سريال خوب و پربيننده از فيلمنامه نويس و كارگردان و بازيگران خوب و حرفه اي دعوت به عمل بياورد و تعامل خوبي با اين افراد داشته باشد.
وي افزود: اگر امروز كارگرداني ترجيح مي دهد براي تلويزيون كاري نسازد صد درصد به خاطر مشكلاتي بوده كه پيش آمده و حل نشده است، صدا و سيما بايد اين ارتباط ها را احيا كند تا بتواند مخاطبان خود را افزايش دهد.
اين هنرپيشه، كوتاه بودن داستان هاي سريال هاي ايراني را مورد نقد قرار داد و گفت: 24 دي ماه آخرين قسمت از مجموعه مينو به روي آنتن رفت و من از چند روزپيش از پخش آخرين قسمت اين سريال پيام هايي از مخاطبان دريافت كردم كه از 27 قسمت بودن سريال گله‌مند بودند و مي گفتند كه تا آمده اند با شخصيت ها آشنا شوند سريال تمام شده است.
او دراين باره ادامه داد: وقتي يك سريال موفق است بهتر است مسئولان به فكر ساخت فصل بعدي آن به صورت حرفه اي تر باشند، مخاطبان سريال ايراني علاقه خاصي به داستان دارند و اگر صدا و سيما بتواند داستان هاي جذاب را در چندين فصل توليد كند مخاطب را درگير خود خواهد كرد.
وي افزود: بارها ديده شده است كه مخاطبي كه فصل اول يك سريال را دنبال كرده از فصل دوم آن هم استقبال كرده است البته بايد بگويم هميشه فصل دوم بايد گيراتر از فصل اول باشد، يكي از دلايل پر مخاطب بودن سريال هاي موفق دنيا داستان هاي بلند و دنباله دار آنها است.
غزالي در پايان نيز با اشاره به اينكه اين روزها برخي مسئولان به جاي اينكه براي مخاطب ارزش قائل باشند بيشتربه فكر منافع خود هستند گفت: اگر براي مخاطب ارزش قائل باشيم و فقط منافع خود را نبينيم مردم اين صداقت را متوجه خواهند شد.
فراهنگ**9210**3009