یزد - ایرنا - نماینده بنیاد مستضعفان یزد روز چهارشنبه با حكم دادستانی و اخراج كاركنان میراث فرهنگی استان مستقر در موزه قصر آیینه، مدیریت این مجموعه تاریخی و فرهنگی را به دست گرفت.

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید این موضوع اظهار داشت: موزه قصر آیینه به عنوان نخستین گنجینه یزد با دستور شهید محراب آیت الله محمد صدوقی نماینده حضرت امام(ره) و امام جمعه فقید مركز استان راه اندازی شد.
مصطفی فاطمی افزود: این شهید گرانقدر تعدادی از اشیا متعلق به خود از جمله مجموعه تسبیح را به موزه قصر آیینه اهدا كرد.
وی تاكید كرد: قرار بود موزه به صورت دائمی در اختیار میراث فرهنگی باشد، حتی پس از اینكه مالكیت املاك مصادره ای به بنیاد مستضعفان واگذار شد، موزه همچنان با همین كاربری فعالیت می كرد، طوریكه این روند در چهار دهه گذشته تداوم داشت.
وی با بیان اینكه بنیاد از چندی قبل پرداخت اجاره مجموعه را خواستار شد، ادامه داد: با توجه به بالابودن اجاره و تجمیع مبلغ مربوط به سال های قبل، امكان پرداخت وجود نداشت و مكاتبه هایی با بنیاد انجام و پیشنهادهایی نیز ارائه شد.
فاطمی اضافه كرد: با این وجود، چندی قبل نمایندگان بنیاد همراه نماینده دادستان با حضور در موزه ، مهلتی را تعیین كردند كه از سوی میراث فرهنگی سه پیشنهاد ارائه شد.
مدیركل میراث فرهنگی یزد با تاكید بر ادامه فعالیت این مجموعه نفیس یادآور شد: پیشنهادها شامل واگذاری ملك معوض، در اختیار گذاشتن محوطه موزه برای فعالیت های بنیاد و تداوم كار موزه با مالكیت بنیاد بود.
وی تصریح كرد: ساختمان مجموعه گچ بری های بی نظیری دارد و معرف هنر مناطقی از ایران است كه از بابت به خطر افتادن این آثار هنری و تاریخی نگران هستیم.
مدیركل میراث فرهنگی استان با بیان اینكه پیشنهادات ما از روی زیاده خواهی نیست، اظهار داشت: درباره موزه قصر آیینه بارها با مدیركل امور استانها و نماینده بنیاد در یزد مذاكراتی انجام شد.
فاطمی افزود: تنها خواسته مسئولان این اداره كل ادامه فعالیت موزه به عنوان یكی از مكان های پر بازدید محور گردشگری یزد است كه تنها سرمایه كنونی میراث فرهنگی در بخش موزه محسوب می شود.
مجموعه ساختمان موزه قصر آیینه با زیر بنای ۸۳۷ متر مربع در باغی مصفا به وسعت هشت هزار و 174 متر مربع در خیابان كاشانی‌ مقابل‌ پارك هفت‌ تیر یزد قرار دارد و ساختمان آن كوشكی در میان باغ است.
حیاط وسیع با استخری در وسط، اتاق های گچ بری و آینه كاری رو به استخر، راهروهای تو در تو و حوضخانه از جاذبه های چشم نواز این بنا دوره پهلوی اول است.
7532/ 2047