تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت طراحی مهندسی صنایع پتروشیمی گفت: با بومی سازی كاتالیست های پالایشی و افزایش تولید بنزین نه تنها گزینه تحریم بنزین از روی میز آمریكا برداشته شده، بلكه امكان صادرات بنزین به كشورهای همسایه نیز فراهم آمد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، قرارداد همكاری پژوهشگاه صنعت نفت و شركت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با شركت اكسیر نوین فرآیند آسیا با هدف بومی‎سازی تولید صنعتی كاتالیست‎های RCD و هیدروكراكینگ امروز (چهارشنبه) در پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.
جلیل سبحانی توفیقی در مراسم امضای قرارداد «بومی سازی و تولید كاتالیست های هیدروكراكینگ و تصفیه هیدروژنی ته مانده های نفتی-RCD» افزود: امروز در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی شاهد دستاوردهای بزرگی در صنعت نفت كشور هستیم.
وی اضافه كرد: بومی سازی كاتالیست های پالایشی نقش بسیار مهمی در تولید روزانه 105 میلیون لیتر بنزین در كشور داشته است.
سبحانی پیرامون حمایت وزیر نفت از بومی سازی كاتالیست ها توضیح داد: امروز، تولیدكنندگان كاتالیست در ایران به رقیب تولیدكنندگان مهم كاتالیست در جهان مانند اكسنس فرانسه و یو.او.پی آمریكا تبدیل شده اند.
مدیرعامل شركت طراحی مهندسی و تامین قطعات و مواد شیمیایی صنایع پتروشیمی افزود: ایران اكنون به دانش ساخت و تولید كاتالیست ها دست یافته است و از سال آینده نیز به موضوع دانش فنی (لایسنس) كاتالیست ها وارد خواهیم شد.
وی گفت: تولید كاتالیست هایی كه قرارداد آنها امروز امضا شد، سالانه از خروج 50 میلیون یورو ارز از كشور جلوگیری می كند.
به گزارش ایرنا، میزان مصرف كاتالیست ها در صنعت پتروشیمی و پالایشگاه ها به حدی است كه بدون آنها امكان تولید بسیاری از محصولات وجود ندارد.
كاتالیزورها به مواد شیمیایی گفته می شود كه در فرایندهای مربوط به این بخش كاربرد داشته و سبب كاهش مصرف انرژی و بسترسازی برای تولید محصولات متنوع پتروشیمی و پالایشی می شوند.
آمریكا در دور پیشین تحریم ها، اقدام به تحریم صادرات بنزین به ایران كرد كه باعث بروز مشكلاتی در روند تامین این فرآورده شد، اما با برنامه ریزی دولت های یازدهم و دوازدهم و راه اندازی واحدهای جدید پالایشگاهی مانند ستاره خلیج فارس، ركورد تولید روزانه 105 میلیون لیتر بنزین به ثبت رسیده كه كشور را از واردات بنزین بی نیاز كرده است.
اقتصام**2022**1559