مشهد - ایرنا - سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در تاریخ 40 ساله انقلاب دولت ها همواره از كارآفرینان حمایت كرده اند و به همین دلیل در 20 سال گذشته كشور ما 2 هزار درصد رشد صادراتی را تجربه كرده است ازاین رو در شرایط تحریم كارآفرینان و صادركنندگان باید از دولت حمایت كنند.

محمد رضا مودودی چهارشنبه شب در مراسم تجلیل از صادركنندگان استان خراسان رضوی در مشهد افزود: ارز های صادراتی به چرخه تولید كمك می كند لذا حتما باید به كشور بازگردد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: خطرناكترین بخش تحریم ایجاد خطر برای اشتغال كشور است لذا صادركنندگان باید سعی كنند با صادرات، چرخه تولید تكمیل شود و ارز صادراتی از طریق تامین مواد اولیه و تجهیزات به كشور بازگردد.
وی اظهار داشت: در طول تاریخ 40 ساله انقلاب دولتها همواره از كارآفرینان حمایت كرده اند و به همین خاطر در 20 سال گذشته كشور ما دو هزار درصد رشد صادراتی را تجربه كرده است و در شرایط تحریم نیز كارآفرینان و صادركنندگان باید از دولت حمایت كنند.
مودودی با بیان اینكه صادركنندگان باید از نگاه دولت به صادرات نگاه كنند گفت: مشكلات زیر ساختی عمیق در كشور وجود دارد به عنوان مثال اقلام صادراتی كشور بسیار محدود است و وظیفه ذاتی سازمان توسعه تجارت ایران توانمند كردن و بین المللی نمودن شركتهای داخلی كشور است.
مودودی افزود: طی سالهای گذشته در بخش پتروشیمی سرمایه گذاری خوبی انجام شده كه در نتیجه آن امروز 12 درصد صادرات كشور را پتروشیمی تشكیل می دهد، همچنین در بخش فولاد سرمایه گذاری مناسب صورت گرفته و امروز 6 درصد صادرات كشور را فولاد تشكیل می دهد و این روند باید در بخش خصوصی ادامه یابد كه در این راستا 10 مگاپروژه در بخش خصوصی شناسایی شده است.
وی ادامه داد: اینكه دولت 25 هزار میلیارد تومان در رونق تولید هزینه كرده است باید اثر خود را در صادرات نشان دهد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تحریم ها 2 هدف افزایش مصارف ارزی و كاهش درآمدهای ارزی كشور را دنبال می كند اما ایران در همسایگی 15 كشور قرار دارد كه سالانه هزار و 200 میلیارد دلار واردات و بیش از این مبلغ صادرات دارند و كنترل هزاران كیلومتر مرز زمینی و دریایی ایران توسط آمریكائی ها ممكن نیست.
مودودی افزود: به همین دلیل در جنگ اقتصادی با ایران همان بلایی سر آمریكا در خواهد آمد كه در جنگ نظامی با ویتنام بر سرش آمد.
وی ادامه داد: یكی از مشكلات صادرات ما این است كه باید به خاطر حفظ امنیت غذایی مردم كالاهایی با ارز 4200 تومان هم وارد كنیم اما این امر نباید مبنایی شود كه همین كالا هم صادر شود.

* راهی موثرتر از صادرات برای حمایت از كالای ایرانی وجود ندارد
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران نیز در این مراسم گفت: هیچ راهی موثرتر از صادرات برای حمایت از كالای ایرانی وجود ندارد.
افروز بهرامی افزود: صندوق ضمانت صادرات ایران ریسك های سیاسی و تجاری صادركنندگان را پوشش می دهد و در شرایط تحریم بسته های ویژه ای را برای آنان طراحی كرده است كه از آن جمله بیمه نامه های خاص صادراتی است.
وی اظهار داشت: صادركنندگان ایرانی در شرایط تحریم به دنبال فروش نقدی هستند و در واقع بازار را به رقبایی كه به شكل اعتباری كالاهای خود را می فروشند واگذار می كنند و در این شرایط صندوق ضمانت صادرات ایران خدمت جدیدی را ارائه داده است كه آن خرید دین اسناد صادراتی است تا این نقیصه برطرف شود.
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: این صندوق همچنین تسهیلات سرمایه در گردش به صادركنندگان تخصیص می دهد كه بهره آن در بخش ریالی 2 درصد و در بخش ارزی یك درصد كمتر از حد معمول است.
بهرامی افزود: 90 درصد صادركنندگان خراسان رضوی صندوق ضمانت صادرات ایران را نمی شناسند و امیدواریم صادركنندگان نمونه استانی دست كم یك بار به این صندوق مراجعه كنند و مطمئن هستیم كه ناراضی و دست خالی بر نخواهند گشت.
در این مراسم از 27 صادر كننده نمونه استانی و سه صادركننده نمونه كشوری خراسان رضوی قدردانی شد.
1922 / 6053