نوشهر- ايرنا - سرپرست اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران - نوشهر گفت: با اجراي طرح خروج دام در 2 دهه پيش تاكنون 250 هزار هكتار از اراضي جنگلي غرب استان آزاد شد.

عبدالرضا سنگاري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: عمليات اجرايي طرح تشويقي خروج دام از جنگل با هدف ساماندهي دام و صيانت ازجنگل ها از دو دهه پيش دراين مناطق آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وي افزود: در اين مدت 2 هزار و 800 دامدار با 370 هزار دام از مناطق جنگلي حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر از جنگل خارج شده اند.
حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر با 313 هزار هكتار جنگل و 197 هزار هكتار مرتع از رُويان تا رامسر را پوشش مي دهد.
وي يكي از مشكلات و عوامل تخريب جنگل هاي شمال را وجود دام در داخل جنگل عنوان كرد و اظهار داشت: دام ها با خوردن و چراي نهال درختان، از تبديل آنها به درخت و ادامه روند به حفظ و احياي جنگل ها آسيب جدي وارد مي كنند.
سرپرست اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران - نوشهر گفت: براساس قانون براي خروج دام از جنگل، مابه ازا آن به دامداران 480 هكتار اراضي ملي براي اسكان دام‌داران در مناطق غير جنگلي منطقه واگذار شد.
وي ادامه داد: در اين راستا نيز 300 هكتار مستثنيات نيز از دامداران خريداري و به اراضي ملي اضافه شده است.
سرپرست اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران - نوشهر بر لزوم خروج بقيه دام ها از جنگل تاكيد كرد و اظهار داشت: در خروج دام از جنگل به دنبال تعامل با دامداران هستيم.
وي تاكيد كرد: با دامداراني كه بدون پروانه چرا و يا به رغم توافق صورت گرفته بعد از دريافت امكانات و وجه نقد اقدام به ورود دام به جنگل مي كنند برخورد خواهد شد.
سرپرست اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران منطقه - نوشهرگفت: به دنبال فراهم كردن شرايط لازم براي خروج هر چه زودتر 20 درصد دامداران باقي مانده از جنگل مي باشيم.
افزايش جمعيت و تنوع تقاضا در آبادي‌ها و تسهيل دسترسي به منابع طبيعي نسبت به ساير امكانات و افزايش شديد قيمت اراضي و عرضه خدمات رفاهي به خانوارهاي پراكنده در جنگل بدون توجه به ضرورت جابه‌جايي آنها و افزايش قيمت فراورده‌هاي چوبي از ديگر تبعات تعلل در اجراي طرح خروج دام است.
1295/ 1602/1899