به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره كل دامپزشكي قزوين، مهدي جلوخاني روز پنجشنبه افزود: آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان يك بيماري مسري و حاد است كه مي تواند گونه هاي مختلف پرندگان را در هر زمان از سال درگير خود كند.
وي اظهار داشت: ويروس هاي آنفلوانزاي پرندگان به دو گروه بسيار بيماري زا و كمتر بيماري زا تقسيم مي شوند كه از سال 1990 تاكنون گزارش هاي زيادي مبني بر درگيري گله هاي طيور با تحت تيپهاي آنفلوانزا وجود داشته و در اثر آن خسارات اقتصادي زيادي به صنعت مرغداري وارد شده است.
وي اظهار داشت: همچنين گزارش هايي مبني بر آلودگي انسان نيز با اين ويروس وجود دارد كه اهميت اين تحت تيپ را از نظر بهداشت عمومي بيشتر كرده كه علاوه بر مخاطرات بهداشتي و خسارات اقتصادي منجر به بيكارشدن صدها تن از كاركنان شاغل در واحدهاي مربوطه مي شود و جلوگيري از بروز و شيوع اين بيماري يكي از اهداف اصلي دامپزشكي است.
اين مسئول با بيان اينكه رعايت نكات بهداشتي تاثير بسزايي در جلوگيري از بروز و شيوع بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان دارد، افزود: با عنايت به اين كه درگيري واحدهاي پرورش طيور به آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان محدود به فصل خاصي از سال نمي باشد ، رعايت نكات بهداشتي در نگهداري طيور صنعتي و طيور بومي روستايي و همچنين رعايت بهداشت فردي توسط صاحبان پرندگان زينتي مانند شستن دست ها و دفع بهداشتي فضولات پرندگان مذكور گامي موثر در پيشگيري از شيوع بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان و گسترش متعاقب آن به جمعيت انساني محسوب مي شود.
اين مسئول با اشاره به اين نكته كه همكاري مناسب مديران واحدهاي پرورش طيور با دامپزشكي، نتايج موفقيت آميزي را در پي داشته است، از مردم خواست توصيه هاي بهداشتي دامپزشكي كه منتج به ارتقاي سطح سلامت افراد جامعه مي شود، را جدي بگيرند.
3013
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
قزوين - ايرنا - رئيس اداره دامپزشكي قزوين گفت: آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان مربوط به فصل خاصي نبوده و مراقبت هاي بهداشتي مربوط به آن بايد در همه ايام سال رعايت شود.