ساري – ايرنا – دومين جشنواره ميانكاله به مناسبت بزرگداشت روز ميانكاله، پنجشنبه با حضور رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور، استاندار مازندران و جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني در پناهگاه حيات وحش ميانكاله برپا شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين جشنواره روز پنجشنبه با هدف نشان دادن پتانسيل ها و قابليت هاي گردشگري، زيست محيطي و زيستگاهي شبه جزيره و تالاب ميانكاله و افزايش نشاط در بين مردم برگزار شد.
رييس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان بهشهر با برشمردن تنوع زيستي در شبه جزيره و تالاب ميانكاله گفت: ميانكاله داراي 250 گونه پرنده اعم از آبزي و خشك زي و 180 گونه گياهي در استان است.
زمان رضااحمدي افزود: وسعت پناهگاه حيات وحش ميانكاله 68 هزار و 800 هكتار است كه 45 هزار هكتار آن شامل خليج و تالاب ميانكاله است و حفاظت از تالاب ميانكاله مشمول قوانين موجود در خصوص مناطق چهارگانه است از جمله اينكه شكار و صيد در محور پناهگاه حيات وحش ميانكاله ممنوع است و بايد همگان در حفاظت از اين شبه جزيره و تالاب تلاش كنند.
وي اظهار كرد: يكي از مشكلات مهم ما در شرايط فعلي خشكي بخشي از تالاب ميانكاله است كه ادامه اين روند، زمنيه وجود ريزگردها را افزايش مي دهد و محيط زيست تلاش دارد تا با جلوگيري از احداث آب بندان و استخرهاي پرورش ماهي جديد و كنترل آب بندان هاي گذشته و بستن آب بندان هاي بدون مجوز، مقدار ورودي آب شيرين به تالاب را افزايش داده و براي نجات تالاب تلاش كند.
رضا احمدي با اشاره به برنامه هاي در نظر گرفته شده براي اين جشنواره بيان داشت: سخنراني مسئولان، اجراي موسيقي سنتي، برگزاري نمايشگاههاي طبيعت گردي، عرضه مستقيم ماهي دريايي، محصولات دامي منطقه ، صنايع دستي و محيط زيست به همراه تور گردشگري از جمله برنامه هاي روز ميانكاله است.
دومين جشنواره ميانكاله، به همت فرمانداري ،شهرداري و شوراي شهر بهشهر ،خليل شهر و رستمكلا و باهمكاري اداره كل حفاظت محيط زيست مازندران برگزار مي شود.
شبه جزيره ميانكاله در شرق مازندران و در محدوده جغرافيايي شهرستان بهشهر واقع شده و تالاب ميانكاله بخشي از شبه جزيره ميانكاله است كه 44 هزار هكتار از مساحت 68 هزار و 800 هكتاري شبه جزيره را تشكيل مي دهد.
تالاب ميانكاله اولين تالاب بين‌المللي ثبت شده در فهرست تالاب‌هاي كنوانسيون رامسر است كه برابر آمارهاي رسمي زيستگاه حدود 200 گونه پرنده مهاجر زمستان و تابستان گذران است.
/7332/1899