اراك - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري مركزي گفت: چرخه توليد نان و بهبود عملكرد از مزرعه تا سفره مردم در اين فرآورده خوراكي پرمصرف بايد با قوت و مي طلبد كه بخش هاي متولي به طور مستمر روند توليد آرد در كارخانه ها و كيفيت كار نانوايي ها را رصد كنند.

به گزارش ايرنا، «سعيد فرخي» روز پنجشنبه در كارگروه گندم، آرد و نان استان مركزي، افزود: تامين رضايت اقشار مردم از كيفيت نان امري ضروري است و نانواها نيز به تازگي از كيفيت گندم، كمبود آرد و افزايش قيمت ها ناراضي هستند كه اين مهم نشان از كافي نبودن اقدام هاي انجام شده در اين حوزه است.
وي ادامه داد: بخشي از مشكلات آرد و نان استاني و بخش ديگر متاثر از مسايل ملي است و بايد با افزايش نظارت در استان تلاش كرد كه بخش قابل جبران مشكلات در استان حل شود.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري مركزي خاطرنشان كرد: جلوگيري از افزودن تركيبات ناسالم و غير مجاز به نان از جمله وظايف ذاتي و اخلاقي دستگاه ها است و بايد با كنترل و كيفيت بيشتر كوشيد تا سلامت و رضايتمندي مردم از نان حاصل شود.
فرخي يادآور شد: با توجه به تخصيص ارز 42 هزار ريالي به كالاهاي اساسي مورد نياز جامعه و تلاش دولت براي تامين و جلوگيري از افزايش قيمت محصولات، توزيع آردا خارج از شبكه و با قيمت آزاد ظلم به مردم و كشور است و با خاطيان برخورد قاطع مي شود.
معاون نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي نيز در اين نشست گفت: 2 هزار و 254 مورد بازرسي در سال جاري از نانوايي هاي اين استان انجام شده و تاكنون 157 پرونده تخلف به ارزش يك ميليارد و 324 ميليون ريال براي اين واحدها تشكيل شده است.
«محمدجواد قربانيان» افزود: در اين مدت همچنين 2 هزار و 111 مورد بازرسي نيز توسط اتاق اصناف استان مركزي از نانوايي هاي استان انجام و 97 پرونده به ارزش 75 ميليون و 336 هزار ريال براي اين واحدها تشكيل شده است.
وي ادامه داد: 191 مورد گزارش نارضايتي مردمي از نانوايي هاي استان مركزي امسال به اين معاونت ارسال شده است كه 67 مورد تخلف در اين گزارش ها كشف و پيگيري شد.
معاون نظارت و بازرسي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي گفت: 26 مورد بازرسي در زمينه سبوس گندم و 242 مورد بازرسي در زمينه آرد نيز امسال در استان انجام شد و 2 پرونده به ارزش يك ميليارد و 175 ميليون ريال در زمينه توزيع آرد در استان تشكيل شده است.
قربانيان خاطرنشان كرد: چهار هزار و 790 مورد بازرسي در زمينه نظارت بر كيفيت توليد نان در استان مركزي انجام و 252 پرونده در اين زمينه تشكيل شده است.
مدير كل شركت غله و خدمات بازرگاني استان مركزي نيز در اين نشست گفت: 230 هزار تن گندم در سيلوهاي اين استان ذخيره سازي شده و روزانه 2 هزار تن گندم به ساير استان هاي كشور حمل مي شود.
«جواد حسني» افزود: 2 كارخانه آرد در اراك، يك كارخانه در ساوه، زرنديه و يك كارخانه نيز در محلات فعاليت دارد و با توجه به ظرفيت اين واحدها استان توان كافي را در زمينه توليد آرد مورد نياز دارا است.
وي گفت: تسهيلات 150 ميليون ريالي با كارمزد 15 درصد براي بازسازي و بروز رساني تجهيزات واحدهاي نانوايي استان مركزي اختصاص يافته و منابع مالي اعطاي اين تسهيلات به 300 واحد نانوايي به استان داده شده كه در صورت استقبال توليدكنندگان اين بخش امكان افزايش آن وجود دارد.
معاون بازرگاني شركت غله و خدمات بازرگاني استان مركزي نيز در اين نشست گفت: فروش گندم در كشور و استان به صورت دولتي با قيمت 6 هزار و 650 ريال و آزاد با قيمت 9 هزار ريال انجام مي شود و در سال جاري 105 هزار تن گندم با قيمت دولتي و 9 هزار تن گندم با قيمت آزاد در بين كارخانه هاي آرد استان توزيع شده است.
«غلامرضا ملكي» از آغاز به كار سامانه آرد ساير مصارف از ابتداي دي ماه در كشور خبر داد و افزود: 438 واحد شامل 323 واحد نانوايي آزاد پز و 115 واحد قنادي و ساير واحدهاي فعال در اين حوزه از استان مركزي در اين سامانه ثبت نام كرده اند.
استان مركزي چهارمين قطب صنعت كشور و دومين قطب صنايع مادر تخصصي كشور است كه در تنوع توليدات صنعتي در كشور رتبه نخست را دارد.
1955/6013/