كرمانشاه - ايرنا - رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه با اشاره به اينكه شرايط مناسب براي كار پرستاران در استان وجود ندارد، گفت: كمبود نيرو باعث شده كه پرستاران كشيك بيشتري دهند و اين موضوع از كيفيت كاري آنها مي كاهد.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ محمودرضا مرادي روز پنجشنبه در مراسم تجليل از پرستاران مراكز درماني استان كرمانشاه در سرسراي اجتماعات بيمارستان امام رضا (ع) با اشاره به آمار 2 هزار و 587 نفري پرستاران استان افزود: با توجه به 2 هزار و 680 تخت بيمارستاني كه در استان داريم با كمبود پرستار مواجه هستيم.
او گفت: محدوديت هايي در استخدام و تامين منابع مالي براي جذب پرستاران داريم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه سخنان خود فعاليت اولين آموزشگاه پرستاري در كرمانشاه را مربوط به سال 1344 دانست و گفت: اكنون در استان 2 دانشكده پرستاري در شهرهاي كرمانشاه و سنقر وجود دارد و 929 دانشجوي پرستاري، اتاق عمل و هوشبري مشغول به تحصيل مي باشند.
مرادي ، تلاش در راستاي ارتقاي دانش و مهارت پرستاران را در اولويت برنامه هاي دانشگاه علوم پزشكي دانست و گفت: اكنون 36 پرستار عضو هيات علمي دانشگاه هستند و در آينده اي نزديك مقطع دكتراي تخصصي پرستاري در دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه راه اندازي مي شود.
وي افزايش جذب نيرو را يكي از نيازهاي دانشگاه در گروه پرستاري دانست و گفت: در گرانيهاي اخير، دانشگاه علوم پزشكي با كمبودهاي مالي روبرو شد و اين موضوع بر درآمد دانشگاه و بيمارستان ها تاثير زيادي گذاشت.
وي تصريح كرد كه درآمد دانشگاه نه تنها افزايش نيافته بلكه با سقفي كه در نظر گرفته اند كاهش هم يافته است و از سوي ديگر ما با افزايش هزينه ها و افزايش انتظارات به جاي مردم هم مواجه هستيم.
مرادي افزود: با تمام مشكلاتي كه در حوزه مالي در دانشگاه وجود دارد اما توجه به وضعيت معيشتي و درآمدي پرسنل جزو اولويت هاي اصلي دانشگاه عوم پزشكي كرمانشاه است.
او رضايت مندي پرسنل را براي مسئولان دانشگاه بسيار مهم دانست و افزود: اگرچه در پرداختي ها به پرسنل مقداري عقب هستيم اما به نسبت ساير دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور در وضعيت خوبي قرار داريم.
او تاكيد كرد كه براي ارتقاي سطح درآمدي و بهبود وضعيت زندگي پرسنل هر كاري از دستمان بر بيايد انجام مي دهيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه سخنان خود با قدرداني از تلاش همه پرستاران و كادر درماني در استان گفت: بهترين تعبير در مورد كار پرستاران مربوط به رهبر معظم انقلاب است كه 'پرستار را فرشته رحمت براي بيمار مي داند در جايي كه كسي از بستگان بيمار در كنار او نيست اين پرستار است كه نقش يك مهربان و دلسوز را براي بيمار ايفا مي كند'.
مرادي افزود: تاريخ پرستاري در طول تاريخ همواره با تاريخ پزشكي رقم خورده است و نوشته هاي خطي 1750 سال قبل ميلاد حاكي از اين موضوع است و نيز اولين پرستار در صدر اسلام ' رفيده الاسلميه' است.
وي اضافه كرد: منشور اخلاقي پرستاري در سال 1953 توسط شوراي بين المللي پرستاران بنا نهاده شد و اشاعه سلامت، پيشگيري از بيماري ها، بازسازي و حفظ سلامت ، كاهش درد و حراست از زندگي و كرامت انساني از اصول اخلاقي پرستاري است.
وي وجدان كاري ، همدلي با بيمار، امانت و راز داري، صداقت و عدالت، معنويت و دقت و درستي در كار را از ارزش هاي اخلاقي پرستاري از نظر قرآن و متون اسلامي دانست.
مرادي تصريح كرد: پرستاران همواره ثابت كرده اند كه هميشه همراه مردم بوده اند چه در زمان جنگ تحميلي كه دوشا دوش رزمندگان به درمان مجروحين مي پرداختند و چه در زمان زلزله كه شاهد شكوه ايثار پرستاران بوديم كه اغلب آنان با وجود اينكه خانوادهايشان دچار آسيب شده بود اما در كمال دلسوزي به مصدومان امداد رساني مي كردند.
او يادآوري كرد كه درك سختي و دشواري كار پرستاري ، درك جايگاه علمي و معنوي پرستاران در جامعه و توجه و احترام به پرستاران از وظايف مردم در قبال اين قشر زحمتكش مي باشد.
در استان 2 ميليون نفري كرمانشاه 18 بيمارستان دولتي دانشگاه علوم پزشكي، 2 هزار و 680 تخت بيمارستاني، 2 بيمارستان خصوصي، سه بيمارستان نظامي و 2 بيمارستان تامين اجتماعي فعال است.
اكنون 2 هزار و 587 پرستار در مراكز درماني استان مشغول به كار هستند كه به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشكي استان با كمبود 600 پرستار روبرو است.
در مراسم روز پرستار در مجموع از 280 پرستار تجليل شد كه 35 نفر به صورت نمادين لوح تقدير و هداياي خود را از دست مسئولان استان دريافت كردند.
3033/8066