خهبات قمري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه سامانه بارشي كه از روز گذشته وارد استان شده است اظهار داشت: در اين مدت بيشتر نقاط استان شاهدبارش برف و باران بود كه مريوان با 23 ميلي متر، سقز با 13.7 و بانه با 13.3 ميلي متر بيشترين بارش استان را داشتند.
وي افزود: همچنين در اين مدت سردترين دماي هواي استان در ايستگاه هزاركانيان ديواندره با هشت درجه سانتي گرا زير صفر و گرمترين دماي هوا نيز با 14.8 درجه سانتي گراد بالاي صفر در كامياران به ثبت رسيده است.
وي اضافه كرد: طبق بررسي نقشه ها و مدل هاي هواشناسي، اين سامانه بارشي تا اويل وقت روز جمعه فعاليت خود را به صورت بارش برف و باران، وزش باد گاهي شديد و در ارتفاعات و گردنه ها بارش و كولاك برف ادامه مي دهد.
پيش بين مسئول اداره كل هواشناسي كردستان افزود: ميزان بارش هاي يك روز آينده در نواحي غربي و جنوبي استان نسبت به ساير نقاط بيشتر برآورد شده است و با توجه به وزش باد، كاهش دما و بارش برف در ارتفاعات، احتمال مي رود در روز آينده كولاك برف، كندي تردد و مشكلات لغزندگي در مسيرهاي مواصلاتي وجود داشته باشد.
قمري اضافه كرد: بعد از عبور سامانه بارشي هوا پايدار بوده و همراه با نفوذ پرفشار از عرض هاي شمالي از صبح جمعه شاهد كاهش دما خواهيم بود كه براي صبح شنبه اين كاهش دما تشديد و تا اواسط هفته آينده تداوم سرما ادامه دارد.
وي گفت: به دليل سرعت زياد وزش باد بر روي كانون هاي غبار در عراق و سوريه توده گردو خاك تشكيل شده كه در هنگام پخش و گسترش، امكان انتقال بخشي از آن و كاهش ديد و كيفيت هوا طي امشب و فردا جمعه در نواحي غربي و مركزي استان وجود دارد.
به گزارش ايرنا، استان كردستان در يك منطقه سرد و كوهستاني واقع شده و هر سال بارش باران در اين استان از اوايل پاييز شروع مي شود.
ميانگين بارش باران در استان كردستان در آمار 30 ساله بيش از 540 ميلي متر است كه اين مقدار 2 برابر ميانگين كشوري است.
در سال زراعي 97 - 96 نيز تراز بارندگي در همه ايستگاه هاي استان كردستان به نسبت سال گذشته كاملا مثبت بود و به صورت ميانگين 555 ميلي متر بارندگي داشت.
3034/
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۹
سنندج - ايرنا - پيش بين مسئول اداره كل هواشناسي كردستان گفت: با ورود امواج ناپايدار به منطقه، بارش ها در مناطق مختلف استان آغاز شده و مريوان پربارش ترين شهر كردستان در شبانه روز گذشته بود.