تهران- ايرنا- نايب رئيس انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران گفت: ادعاهاي مطرح شده در مورد تاثير قرص هاي لاغري در كاهش وزن، هيچ پايه و اساس علمي ندارد. اين قرص ها نه تنها كاهش وزن دائمي ايجاد نمي كنند، بلكه عوارض ناشي از مصرف آنها جبران ناپذير و حتي با خطر مرگ همراه است.

ضياءالدين مظهري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ايرنا افزود: امروزه چاقي در جامعه رو به افزايش است و افراد به ويژه زنان ايراني به دنبال تمايل به داشتن تناسب اندام و كاهش وزن، به علت نداشتن آگاهي لازم در مورد عوارض قرص هاي لاغري، به دام تبليغات فريبنده در مورد مصرف اين قرص ها مي افتند در حالي كه مصرف اين قرص ها براي سلامتي بسيار مضر است.
وي ادامه داد: بسياري از افرادي كه به مصرف قرص‌هاي لاغري روي مي‌آورند، بر اثر تبليغات فريبنده فكر مي‌كنند راه حل چاقي خود را پيدا كرده اند، ولي علاوه بر اينكه دچار عوارض زيادي با مصرف اين قرص ها مي شوند، به محض اينكه مصرف قرص را متوقف كنند به شرايط قبلي برمي‌گردند.
مظهري تاكيد كرد: باندهايي در تهيه، عرضه و تبليغات گسترده قرص هاي لاغري در كشور فعاليت مي كنند كه سلامت افراد را تحت الشعاع قرار مي دهند، اما تاثير اين قرص ها در كاهش وزن هيچ پايه و اساس علمي ثابت شده اي ندارد.
وي اظهار داشت: قرص هاي لاغري نه تنها به كاهش وزن كمك نمي كنند، بلكه مصرف آنها حتي عوارض جانبي جدي و خطرناكي نيز به دنبال دارد كه افزايش ضربان قلب، بي خوابي، تحريك پذيري معده، عصبانيت از شايعترين عوارض آن است و باعث مي شود بافت هاي بدن از بين بروند.
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني ادامه داد: مكانيسم اين قرص ها به‌ منظور سوزاندن چربي‌ها نيست و ممكن است مركز اشتها و سيري را در مغز تحريك كنند تا فرد به طور كاذب اشتها براي غذا خوردن را از دست بدهد يا با تغيير برخي هورمون‌ها و عملكرد آنها‌، تغييراتي در بدن ايجاد شود كه تمايل فرد به خوردن ازبين برود.
مظهري اظهار داشت: تا زماني كه اين قرص مصرف مي‌شود، به‌ دليل تغييراتي كه به ‌صورت غيرطبيعي در بدن به ‌وجود آمده است، دريافت كالري مختل مي شود و در مدت طولاني كه فرد غذا نمي‌خورد و كالري دريافت نمي‌ كند، بافت‌هاي ماهيچه ‌اي او درگير مي‌شوند و تا حدود لاغري و كاهش وزن مشاهده مي شود، اما اين فعل و انفعالات غيرطبيعي در بدن، براي سلامت بسيار خطرناك است.
وي اضافه كرد: در هيچ كجاي دنيا كاهش وزن سريع، راحت و بدون دردسر حاصل نمي‌ شود؛ زيرا اضافه‌ وزن در درون انسان و به تدريج شكل گرفته و بايد انگيزه كم‌ كردن وزن نيز از درون افراد آغاز و به صورت تدريجي حاصل شود.
نايب رئيس انجمن تغذيه ايران تصريح كرد: براي لاغر شدن بايد اشتها را كنترل كرد و وعده هاي غذايي با حجم كنترل شده را افزايش داد؛ در اين حالت، فرصت گرسنگي شديد براي بدن ايجاد نمي شود و فرد راحت تر مي تواند مسير كاهش وزن را طي كند.
به گفته مظهري، براي كاهش وزن و داشتن تناسب اندام بايد تغذيه سالم شامل ميوه ها، سبزي ها، پروتئين ها و ساير اقلام غذايي مفيد داشت و فعاليت بدني روزانه نيز براي مبارزه با چاقي كمك مي كند.
گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نشان مي دهد در ايران از سال 1980 (1359) تا 2015 (1394)، شيوع اضافه وزن در زنان بالغ از 31٫7 درصد به 32٫3 درصد و شيوع اضافه وزن در مردان بالغ از 23٫9 درصد به 35٫3 درصد رسيده است. همچنين در همين فاصله زماني، شيوع چاقي در زنان از 16٫6 درصد به 24٫1 درصد و شيوع چاقي در مردان از 5٫8 به 13٫8 درصد افزايش پيدا كرده است. شيوع اضافه وزن در دختران زير 20 سال نيز از 6٫4 درصد به 10٫3 درصد و شيوع اضافه وزن در پسران زير 20 سال از 4٫1 درصد به 8٫9 درصد رسيده است.
شيوع چاقي در دختران زير 20 سال، از 1٫7 درصد به 4٫5 درصد و شيوع چاقي در پسران زير 20 سال از 1٫2 درصد به 4٫3 درصد افزايش يافته است.
در مجموع، شيوع استاندارد شده سني اضافه وزن و چاقي در زنان و مردان بالغ از 39٫2 درصد در سال 1980 به 53٫1 درصد در سال 2015 رسيده و شيوع استاندارد شده اضافه وزن و چاقي در كودكان دختر و پسر در مجموع ، از 6٫7 درصد به 13٫9 درصد افزايش پيدا كرده است.
اجتمام*9022*1834