به گزارش ایرنا، سردار باقری در ادامه سفر های منطقه ای به كشورهای روسیه ، تركیه ، سوریه و پاكستان ، كه طی 40 سال گذشته در این سطح بی سابقه بوده است، چهارشنبه این هفته در راس یك هیات نظامی عالیرتبه وارد به باكو پایتخت جمهوری آذربایجان سفر كرد.
رییس ستاد كل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، طی دو روز اقامت در باكو با رئیس جمهوری ، نخست وزیر ، رئیس مجلس و وزیر دفاع جمهوری آذربایجان دیدار و مذاكره كرد و عصر دیروز پنجشنبه سفر خود را با موفقیت به پایان برد.
** امضای پروتكل همكاری دفاعی - نظامی
سردار باقری در این سفر دو بار با وزیر دفاع آذربایجان دیدار كرد كه حاصل آن امضای پروتكل تقویت همكاری های دفاعی - نظامی بود.
این پروتكل كه در زمینه تقویت همكاری در حوزه های مختلف نظامی و نظامی - فنی بود از سوی سردار باقری به باكو و ذاكر حسن اف امضا شد.
سردار باقری پس از امضای این پروتكل ،با بیان اینكه توافقات ارزشمندی در این دیدار انجام گرفت ، اظهار امیدواری كرد كه این سفر گام بلندی برای توسعه روابط دفاعی و نظامی بین دو كشور باشد.
وی افزود: افق های بسیار روشنی برای آینده روابط دفاعی و امنیتی دو كشور نمایان است .
وزیر دفاع جمهوری آذربایجان نیز ، گفت: در این دیدار مسائل مهمی بررسی شد و ما امیدهای زیادی به این سفر داریم .
حسن اف با اشاره به توسعه همكاری ایران و جمهوری آذربایجان در همه حوزه ها ، اظهار داشت: اطمینان دارم پس از این سفر همكاری های نظامی دو كشور به بالاترین سطح برسد.
وزیر دفاع جمهوری آذربایجان افزود: این دیدار فرصتی برای بررسی فعالیت كمیسیون مشترك نظامی ایران و آذربایجان بود.
** دیدار با رئیس جمهوری آذربایجان
هیات نظامی جمهوری اسلامی ایران به ریاست سردار باقری ، در بدو ورود به باكو ، با الهام علی اف رئیس جمهوری دیدار كرد.
علی اف در این دیدار گفت كه روابط دوجانبه بین آذربایجان و ایران طی سال های اخیر در تمامی عرصه ها، از جمله ارتش، به طور موفقیت آمیز توسعه یافته است.
وی با بیان اینكه روابط سیاسی دو كشور هم اكنون در بالاترین سطح قرار دارد ، افزود: در سال های اخیر بیش از 10 دیدار در سطح روسای جمهوری دو كشور انجام شده كه نقش مهمی در ارتقا روابط داشته است .
علی اف گفت كه مردم ما قرن ها در همسایگی هم زندگی كرده اند و ابراز اطمینان كرده اند كه دوستی و برادری آذربایجان-ایران نیز در سال های آینده با موفقیت رو به رشد خواهد بود.
سردار باقری نیز در مورد دیدارش با رئیس جمهوری آذربایجان ، اظهار داشت: ملاقات گرم و صمیمی با وزیر دفاع این كشور داشتیم كه طی آن راهكارهای توسعه همكاری های آتی بررسی شد.
وی افزود: در این دیدار حمایت جمهوری اسلامی ایران را از تمامیت ارضی كشور آذربایجان اعلام و بر ضرورت توسعه همكاری ها در زمینه های مختلف لجستیكی، آموزشی و انتقال تجارب عملیاتی تاكید كردیم.
**دیدار با رئیس مجلس جمهوری آذربایجان
سردار باقری در دیدار با 'اكتای اسداف' رئیس مجلس ملی جمهوری آذربایجان، عزم ایران برای تعمیق روابط سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و نظامی با جمهوری آذربایجان را مورد تاكید قرار داد .
وی با اشاره به ضرورت حل مسالمت آمیز مناقشات منطقه ای ، بار دیگر حمایت ایران از تمامیت ارضی و مصونیت مرزهای جمهوری آذربایجان را یاد آور شد .
اسداف نیز در این دیدار، جمهوری آذربایجان و ایران را كشورهای دوست خواند و با اشاره به مشتركات تاریخی ، فرهنگی و دینی دو كشور، گفت : برای تعمیق روابط بر مبنای حسن تفاهم و با تكیه بر این ارزش ها شرایط خوبی وجود دارد .
** دیدار با نخست وزیر
رییس ستاد كل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در دومین روز سفر به جمهوری آذربایجان، روز پنجشنبه با نوروز محمد اف نخست وزیر این كشور دیدار كرد .
محمد اف، در این دیدار، بر توسعه روابط نظامی و دفاعی دو كشور تاكید كرد.
وی ضمن ابراز رضایت از همكاری های نظامی و دفاعی و توافقات بعمل آمده میان ایران و جمهوری آذربایجان ، افزود: دولت ما از هر گونه اقدامی كه موجب تحكیم روابط نظامی و دفاعی دو كشور شود، حمایت می كند.
سردار باقری نیز در این دیدار، ضمن استقبال از گسترش همكاری های سیاسی ، اقتصادی و نظامی میان دو كشور ،گفت: سطح كنونی روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذرربایجان با ظرفیت های موجود دو كشور تناسب ندارد و لذا باید با تلاش های طرفین این روابط توسعه یابد .
** كنفرانس خبری و تشریح نتایج سفرمرزهای ایران و آذربایجان از امن ترین مرزهاست
سردار باقری سفر دو روزه خود را با یك كنفرانس خبری با حضور خبرنگاران ایرانی و آذربایجانی و تشریح نتایج این سفر به پایان برد.
وی افزود: در این سفر كه به دعوت وزیر دفاع انجام شد، مذاكرات مفصل و سودمندی بین هیات های نظامی دو طرف صورت گرفت و به توافقات مهمی دست پیدا كرد كه امیدواریم روابط نظامی و دفاعی دو كشور به نحوه چشمگیری افزایش یابد.
سردار باقری گفت : امیدواریم با سفر هیات عالیرتبه نظامی ایران به آذربایجان كه برای نخستین بار در این سطح از ابتدای انقلاب و استقلال جمهوری آذربایجان انجام می شود، روابط دو كشور در زمینه دفاعی نظامی نیز گسترش چشم گیری پیدا كند.
وی افزود: كشور آذربایجان برای دولت و ملت ایران كشور دوست، بردار و همسایه محسوب می شود كه این میزان از روابط به هیچوجه كفایت نمی كند و روابط دو كشور باید چندین برابر وضعیت فعلی توسعه یابد.
رییس ستاد كل نیروهای مسلح كشورمان گفت: برای جمهوری اسلامی ایران تمامیت ارضی كشور آذربایجان امری قطعی است و مسئله قره باغ و مسایل مربوط به اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان باید با گفت و گوهای دو طرح حل شود ، در هر صورت اشغال و ادامه اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان و آواره شدن مردم این سرزمین برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست.
وی با اشاره به امضای ژریم حقوقی دریای خزر بین كشورهای ساحلی این دریا و ایران و آذربایجان، گفت:هیچ مسئله حقوقی در دریای خزر نداریم و در بخش نظامی هم نیروهای دریایی دو كشور رفت و آمد و تمرینات مشترك بیشتری را با هم برگزار خواهند كرد.
** سفرهای پیشین سرلشكر باقری به كشورهای منطقه
سرلشكر باقری رییس ستاد كل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ، قبلا نیز در راستای توسعه 'دیپلماسی دفاعی'، به روسیه، تركیه و سوریه نیز سفر كرده است.
مردادماه 96 بود كه ایران و تركیه در جریان سفر سرلشكر باقری، در خصوص چهار موضوع مهم با یكدیگر مذاكره كردند.
' همهپرسی استقلال كردستان عراق، مبارزه با تروریسم در منطقه - تحولات سوریه، تامین امنیت مرزی و مبارزه با اقدامات تروریستها و گسترش همكاریهای دفاعی' از محورهای سفر سرلشكر باقری به تركیه بود.
رییس ستاد كل نیروهای مسلح كشورمان همچنین مهرماه سال گذشته در سفر به سوریه، در جمع رزمندگان جبهه مقاومت و مدافعان حرم با اشاره به دستیابی به موفقیتهای چشمگیر جبهه مقاومت و رزمندگان مدافع حرم علیه گروهكهای تروریستی، تاكید كرد: پایان عمر گروهكهای تروریستی فرا رسیده است.
وی در آن سفر، در مناطق عملیاتی استانهای حلب و دیگر مناطق عملیاتی این كشور حضور یافت.
سرلشكر باقری رئیس ستاد كل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همچنین 29 آبانماه سال گذشته در راس هیات عالی رتبه نظامی به منظور شركت در اجلاس سه جانبه رؤسای ستاد كل ارتش های روسیه و تركیه و ایران وارد سوچی روسیه شد.
اجلاس سوچی به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون آخرین وضعیت مقابله با تروریسم در سوریه و اتخاذ راهكار مشترك برای ادامه روند پاكسازی گروهكهای تروریستی و تكفیری و بازگشت مجدد امنیت وثبات پایدار به كشور سوریه در شهر سوچی برگزار شد.
سفر چندی پیش سردار باقری و هیات نظامی عالیرتبه ایران به پاكستان ، گام بلند دیگری در تحرك بخشی به دیپلماسی دفاعی منطقه ای ایران بود.
كنشگری كشورها در سطح بین المللی، از وظایف دیپلماسی دفاعی است.
دیپلماسی دفاعی شباهت بسیاری با دیپلماسی سیاسی دارد، اما محتوای اصلی دیپلماسی به جای مسائل سیاسی، دربرگیرنده مسائل نظامی، دفاعی و امنیتی است.
دیپلماسی دفاعی با روش هایی چون گسترش،بهبود روابط و ارتقاء سطح همكاری ها میتواند موجب كنشگری دستگاه دیپلماسی كشور می شود.
خاورم ** 337** 1579
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵
باكو – ایرنا - فصل جدیدی از دیپلماسی دفاعی فعال با انتصاب سردار سرلشكر پاسدار محمد باقری به ریاست ستاد كل نیروهای مسلح از سال 1395 آغاز شده است،سفر هیات های نظامی جمهوری اسلامی ایران به كشورهای منطقه از مصادیق تحرك بخشی و كنشگری در دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران است.