به گزارش روز شنبه ایرنا، این موضع دولت مالزی با واكنش هایی از سوی صهیونیست ها و همچنین حمایت های گسترده گروههای فلسطینی و حامیان مردم فلسطین در جهان روبه رو شده است.
«سیف الدین عبدالله» وزیر امور خارجه مالزی پس از موضع گیری ماهاتیر محمد دراین زمینه هفته گذشته اعلام كرد كه كابینه دولت این كشور تایید كرده كه مجوز ورود برای هیچ هیات از رژیم صهیونیستی به منظور شركت در مسابقات ورزشی و یا رویدادهای دیگر در مالزی صادر نخواهد شد.
به گفته وی،دولت مالزی همچنین تصمیم گرفته است كه براساس موضع قوی حمایت از فلسطین در آینده هیچ رویدادی را كه رژیم صهیونیستی در آن شركت داشته باشد، میزبانی نكند.
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در گفت وگو با رسانه ها نیز دراین زمینه گفت كه این كشور در تصمیم خود قاطع است و ممكن است حتی میزبانی این مسابقات از مالزی گرفته شود و آنها می توانند این كار را انجام دهند.
وی تاكید كرد: مالزی با ورود اسرائیلیها به این كشورموافق نیست و اگر كمیته برگزار كننده مسابقات بخواهد حق میزبانی را از ما بگیرد، پس این كار را بكند.
این موضع گیری محكم مالزی در واقع تاكیدی براین موضوع بود كه جهت گیری ضد صهیونیستی مالزی با عقب نشینی روبه رو نخواهد شد.
قرار است مسابقات قهرمانی پاراشنای جهان 2019 با حضور ورزشكاران 70 كشور در روزهای سوم تا 14 مرداد 1398 ( 25 جولای تا 4 آگوست 2019) در شهر كوچین ایالت ساراوك مالزی برگزار شود.
این مسابقات یكی از اصلی ترین مسابقات انتخابی ورودی بازیهای پارالمپیك 2020 توكیو است.
این اقدام درحالی صورت گرفت كه ورزشكاران صهیونیست در رویدادهای مشابه دربرخی كشورهای عربی شركت كرده بودند و موضع مالزی در واقع این گونه اقدامات را كاملا زیر سوال برد.
اما یك روز پس از اعلام موضع مالزی ،رژیم صهیونیستی ماهاتیر محمد و دولت وی را هدف حملات تبلیغاتی گسترده خود قرار داد.
صهیونیست ها كه پس از این موضع گیری دوباره انگشت اتهام علیه آنها در جهان نشانه رفته است، با ادبیاتی تند و سخیف ، اقدام ماهاتیر محمد را 'شرم آور' خواندند.
صهیونیست ها ممنوعیت حضور ورزشكاران اسرائیلی در یك رشته مسابقات ورزشی بین المللی در مالزی را اقدامی تحت تاثیر' اقدامات ضد یهود' نخست وزیر ماهاتیر دانستند.
رژیم صهیونیستی همچنین اعلام كرده كه از كمیته برگزار كننده مسابقات پارالمپیك خواسته است تا یا تصمیم دولت مالزی را ملغی كند و یا اینكه میزبانی را به كشور دیگری منتقل كند.
این درحالی است كه این موضع ، با استقبال گسترده فلسطینی ها و همچنین هواداران واقعی مردم فلسطین روبه رو شده است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین 'حماس' در واكنش به این موضع گیری با انتشار پیامی از نخست وزیر مالزی، برای مخالفت قاطع این كشور با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و ورود ورزشكاران اسرائیلی به این كشور تقدیر كرد.
هنیه موضع اصولی و قاطع مالزی در مخالفت با صدور روادید برای ورزشكاران رژیم صهیونیستی برای شركت در مسابقات جهانی شنا در این كشور را مایه فخر و مباهات دانست و گفت:این حركت بیانگر موضع حقیقی و تاریخی مالزی در حمایت از ملت فلسطین است كه روزانه در معرض انواع و اقسام جنایات رژیم صهیونیستی قرار دارد.
هنیه تصریح كرد كه موضع ارزشمند مالزی، بیانگر موضع حقیقی و تاریخی این كشور در حمایت از ملت فلسطین است كه روزانه در معرض انواع و اقسام جنایات رژیم صهیونیستی قرار دارد.
روزنامه رای الیوم در تحلیلی دراین زمینه نوشت: تاثیر موضع اخیر ماهاتیر محمد از آن روست كه نخستوزیر مالزی سیلی محكمی به تلاش های كشورهای عربی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی وارد كرد.
سیف الدین عبدالله وزیر امورخارجه مالزی با صدور بیانیه ای روز جمعه اعلام كرد كه 'بیش از نیم قرن است كه اسرائیل همچنان به نقض حقوق غیرقابل قبول مردم فلسطین ادامه می دهد و سیاست های غیر انسانی و شیوه هایی كه نقض قوانین بین المللی هستند، ادامه می دهد.
وی تاكید كرد : اسرائیل حق ندارد در مورد ارزش های اخلاقی صحبت كند وقتی كه خودش دقیقا مخالف آن است.
دراین بیانیه تاكید شده كه اقدام مالزی با انگیزه های 'بشردوستانه' و مقابله با ستمگران بوده است.
ماهاتیر محمد در سخنرانی امسال خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت این یك واقعیت است كه بحران فلسطین با ایجاد اسرائیل ، بروز كرد.
دولت مالزی به هدایت ماهاتیر تاكنون همچنین علیه تصمیم آمریكا واسترالیا برای انتقال سفارت خود در اراضی اشغالی موضع گیری كاملا محكمی داشته است.
ماهاتیر پیشتر نیز با تصمیم دولت اسكات موریسون مبنی بر انتقال سفارت استرالیا در اراضی اشغالی به بیت المقدس به شدت مخالفت كرده بود.
وی در اظهاراتی با انتقاد از اقدام استرالیا در به رسمیت شناختن قدس غربی به عنوان 'پایتخت' رژیم صهیونیستی گفت، دولتها 'هیچ حقی' ندارند كه چنین كاری را انجام دهند. قدس باید همانطور كه هست باقی بماند، نه اینكه پایتخت رژیم صهیونیستی شود. قدس همواره برای فلسطینیان بوده است، بنابراین چرا آنها قدسی را كه به آنان تعلق ندارد، تقسیم می كنند؟ آنها چنین حقی ندارند.
دولت و مردم مالزی همواره یكی از حامیان مردم فلسطین در جهان بوده اند و تاكنون تظاهرات مختلفی در حمایت از مظلومان فلسطینی برگزار كرده اند.
در ماه دسامبر 2018 ( آخرین ماه سال) پس از آنكه دولت استرالیا در پیروی كوركورانه موضعش را در اراضی اشغالی تغییر داد ، هزار ان نفر از مردم در مالزی و اندونزی با شركت در تظاهرات گسترده ای مخالفت خود را با تغییر مكان سفارت خانه های واشنگتن و كانبرا در مناطق اشغالی ابراز كردند.
آساق**1599**1600
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۶
كوالالامپور- ایرنا- دولت مالزی در اقدامی كم سابقه مانع از ورود ورزشكاران رژیم صهیونیستی به این كشور برای شركت در یك مسابقات بین المللی شد كه این امر باردیگر بر استقلال سیاست خارجی دولت ماهاتیر محمد درقبال بحران فلسطین ، مبنی بر اینكه تحت فشار صهیونیست ها درجهان قرارنمی گیرد و نیز مخالفت با عادی سازی روابط با اسرائیل، تاكید داشت.