يزد - ايرنا - ميزگرد بررسي راهكارهاي ترويج فرهنگ مطالعه و كتاب‌خواني ‌در ابركوه با حضور تعدادي از مسئولان و كارشناسان فرهنگي برگزار شد و شركت‌كنندگان بر ضرورت ترويج فرهنگ كتاب‌خواني از سوي نهاد‌هاي متصدي فرهنگي، تبليغي، آموزشي و رسانه‌اي با همكاري خانواده‌ها تأكيد كردند.

به گزارش ايرنا، در اين نشست با اشاره به تأثير ترويج فرهنگ كتاب و كتاب‌خواني در رشد و ارتقاي فرهنگ عمومي، از همكاري دستگاه‌هاي اجرايي و خانواده‌ها به‌عنوان لازمه اين كار ياد شد.
آن‌ها تأكيد كردند، اصولاً انواع مطالعه در فرآيند توسعه فرهنگي، اجتماعي ، سياسي و اقتصادي جامعه اهميت خاصي دارد و در شرايط كنوني با توجه به جنگ نرم و تهاجم گسترده فرهنگي دشمنان نظام نقش مطالعه در مقابله و مبارزه با دشمن بسيار مؤثر است.

** فراهم بودن زمينه‌هاي مطالعه در ابركوه
به گفته رئيس شوراي فرهنگ عمومي ابركوه ، زمينه‌ها و ظرفيت‌هاي بسيار خوبي براي كتاب‌خواني در اين شهرستان وجود دارد، مردم و نهادها آماده هرگونه همكاري در بحث كتاب‌خواني هستند، زيرا، كتاب مهمترين و صادق‌ترين دوست انسان است.
حجت‌الاسلام سيد ابراهيم حسيني تأكيد كرد: فرد كتاب‌خوان نه‌تنها به رشد علمي و عملي خود كمك مي‌كند بلكه در رونق اجتماعي اين كار فرهنگي نيز مؤثر است.

** لزوم راه‌اندازي كتابخانه مدرسه
وي يادآور شد: اگر مدارس فضاي مناسبي را براي ارائه كتاب و نشريه ويژه كتابخانه مدرسه اختصاص دهند، اين كار به حضور بيشتر دانش آموزان، نوجوانان و جوانان در كتابخانه‌ها كمك خواهد كرد.
وي تأكيد كرد: در اين صورت از چنين فضاهاي فرهنگي استقبال بيشتري خواهد شد كه اين امر مسلماً پيش‌درآمد مناسبي براي شكوفايي استعدادهاي دانش آموزان خواهد شد.
امام‌جمعه ابركوه در ادامه بابيان اهميت مطالعه كتاب و كتاب‌خواني در توسعه پايدار جامعه يادآور شد: ميزگردهاي ايرنا زمينهٔ ساز توسعه فعاليت‌هاي فرهنگي، ورزشي، اجتماعي ،سياسي و اقتصادي است و تشكيل ميزگردها آثار و نتايجي پر باري نه‌تنها براي شهرستان بلكه استان يزد دارد.
وي ادامه داد: اصولاً سازمان خبرگزاري جمهوري اسلامي در بخش اطلاع‌رساني و آگاهي بخشي به مردم در چهار دهه انقلاب ، فعاليت‌هاي بسيار چشمگيري داشته و دارد .
رئيس حوزه علميه وليعصر(ع) ابركوه در ادامه تأكيد كرد: ايرنا با توليد فراورده‌هاي خبري فاخر خصوصاً در حوزه فرهنگ مطالعه كتاب و ترويج فرهنگ كتاب‌خواني كه مردم و جوانان شهرستان عرق و علاقه خاصي به مطالعه دارند، را مسلماً مضاعف خواهد كرد.
وي از خبرگزاري جمهوري اسلامي با 85 سال سابقه فعاليت رسانه‌اي به‌عنوان تنها خبرگزاري رسمي كشور يادكرد و تشكيل ميزگردها را زمينه‌ساز توسعه و گسترش فعاليت‌هاي هنري و مذهبي ، امور خيريه و مشاركت‌هاي مردمي و اجتماعي در منطقه ذكر كرد.

** استقبال از مسابقه كتاب‌خوان
همچنين رئيس اداره تبليغات اسلامي ابركوه كه در ميزگرد يادشده شركت كرده بود، افزود: يكي از برنامه‌هاي ترويج فرهنگ كتاب‌خواني كه با استقبال گروه‌هاي مختلف جمعيتي روبرو شده، برگزاري مسابقه كتاب‌خوان است.
حجت‌الاسلام سيد كاظم فاطمي نسب گفت: هم‌اكنون براي برگزاري مسابقه كتاب نهج‌البلاغه 800 جلد اين اثر نفيس و ماندگار مذهبي در اختيار علاقه‌مندان گذاشته ‌شد.
وي اظهار كرد: اين مسابقه با مشاركت افراد خير برگزاري خواهد شد كه براي تشويق علاقه‌مندان به شركت در مسابقه ، جوايز متعددي ازجمله سفر مشهد مقدس در نظر گرفته ‌شد.

** نقش خانواده در تربيت فرزندان كتاب‌خوان
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي فرمانداري ابركوه هم گفت: فرزندان بايد از ابتدا فرهنگ مطالعه كتاب را از والدين ياد بگيرند و در اصل، والدين هستند كه بايد به فرهنگ كتاب‌خواني اهميت بدهند.
علي‌اكبر اسحاقي خاطرنشان كرد: والدين در منازل كتاب را در دسترس فرزندان خود قرار دهند،طوري كه مثل ديگر نيازها كه در منزل در دسترس است ، كتاب ‌هم در دسترس همه باشد.
وي بابيان اينكه سرلوحه كارها در زندگي نظم است، افزود: سازمان‌هاي مردم‌نهاد (سمن‌ها) بايد در ترويج فرهنگ كتاب‌خواني نقش بسيار تأثيرگذاري داشته باشند.
معاون فرمانداري ابركوه گفت: با ايجاد كتابخانه‌ در مكان‌هاي عمومي بايد فرهنگ كتاب‌خواني را تسهيل كرد و با اين كار مي‌توان افكار جامعه را هدايت كرد تا زمينه فرهنگ كتاب‌خواني رشد پيدا كند.

** فضاي مكان‌هاي عمومي مناسب مطالعه است
اسحاقي با اشاره به اينكه در بوستان‌ها و مكان‌هاي عمومي براي مطالعه كتاب فضاي مناسبي وجود دارد، از شهرداري‌ها و اعضاي شوراي شهر براي تشويق مردم به مطالعه در بوستان‌ها و پارك‌ها تلاش كنند .

** تأمين كتاب‌هاي روز لازمه ترويج فرهنگ مطالعه است
همچنين معاون پرورشي و تربيت‌بدني اداره آموزش‌وپرورش ابركوه افزود: افزون بر 100 مدرسه اين شهرستان كتابخانه دارد ، اما به‌روز نيست و بايد كتاب‌هاي موردنياز دانش آموزان به‌روز باشد.
محمدعلي شكيبا افزود: لازمه ترويج فرهنگ كتاب براي دانش آموزان ، تأمين كتاب با نيازهاي روز است كه در اين زمينه مسئولان هم همكاري كنند.

** شركت سه هزار نفر در مسابقات
وي ادامه داد: براي ترويج فرهنگ كتاب‌خواني، در طول سال تحصيلي افزون بر سه هزار نفر در مسابقات به مناسبت‌هاي مختلف شركت مي‌كنند.

** توزيع صفحه كتاب در مدارس ابركوه
اين مسئول تصريح كرد: هم‌اكنون براي تشويق دانش آموزان در 2 مدرسه دخترانه صدرا و پسرانه امام علي (ع) كتاب يك‌صفحه‌اي توزيع مي‌شود و دانش آموزان از آن استقبال خوبي كردند.

** لزوم افزايش سرانه مطالعه
همچنين رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي ابركوه با اشاره به اهميت اجراي طرح كتاب‌خوان يادآور شد: با شركت در بزرگ‌ترين طرح‌هاي كتاب‌خوان كشور يعني پايتخت كتاب ايران و جشنواره روستاها و عشاير دوستدار كتاب ، اميدواريم فعاليت‌هاي فرهنگي هنري شهرستان پيوست كتاب‌خواني داشته باشد و از اين رهگذر به جايگاه واقعي خود در افزايش سرانه مطالعه دست‌يابيم.

** فعاليت 150 باشگاه كتاب‌خواني در ابركوه
حميدرضا بصيري افزود: بهترين راهكار براي دستيابي به مطالعه بيشتر در ميان كودكان و نوجوانان راه‌اندازي باشگاه‌ كتاب‌خواني است كه تاكنون افزون بر 150 باشگاه ايجاد شد.
وي تعداد كتاب‌هاي عرضه‌شده در باشگاه‌هاي كتاب‌خواني را 800 عنوان با سه هزار نسخه عنوان كرد و يادآور شد: يكي از مهم‌ترين جاهايي كه مي‌توان فرهنگ كتاب‌خواني را به ميان مردم برد از طريق كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد است كه با اجراي طرح شنبه‌هاي كتاب‌خواني مي‌توانيم تا حدي به اين مهم دست‌يافت.

** لزوم تقويت احساس نياز به مطالعه
همچنين يكي از فعالان حوزه فرهنگي و ناشر كتاب شهرستان افزود: براي ترويج مطالعه و فرهنگ كتاب‌خواني كودكان و نوجوانان به مراكز فرهنگي هدايت شوند.
وحيده عظيمي بابيان اينكه احساس نياز به مطالعه مهم‌تر از انگيزه كتاب‌خواني است، اظهار كرد: احساس نياز از طريق چاپ آثار دانش آموزان به وجود مي‌آيد.
اين فعال حوزه كتاب ادامه داد: در برنامه‌هاي فرهنگي شهرداري‌ها ، اداره‌ها و سازمان‌ها در ارائه طرح‌هاي جذاب و جديد همكاري كنند.
وي همچنين از ارسال طرح‌هاي متعددي به پايتخت كتاب ايران خبر داد و يادآور شد: طرح‌هاي جامع و جديدي به جشنواره ارسال ‌شد، اميدواريم امسال ابركوه خوش بدرخشد.

** لزوم راه‌اندازي تاكسي رايگان براي انتقال افراد به كتابخانه‌ها
رئيس اداره كتابخانه‌هاي عمومي ابركوه هم در اين نشست ضمن قدرداني از برگزاري ميزگردهاي خبري گفت: براي ترويج فرهنگ كتاب‌خواني، اين شهر به‌عنوان پايتخت كتاب مطرح است و برندي در فرايند ترويج فرهنگ كتاب‌خواني است و همكاري دستگاه‌هاي فرهنگي را مي‌طلبد.
قاسم برزگر با اشاره به نقش كودكان و نوجوانان در فرهنگ كتاب‌خواني افزود: 60 درصد اعضاي كتابخانه‌ها از اين 2 گروه جمعيتي است.
وي پيشنهاد كرد: هر هفته يك دستگاه تاكسي افراد علاقه‌مند را رايگان به كتابخانه‌هاي عمومي جابه‌جا كند.
رئيس اداره كتابخانه‌هاي عمومي ابركوه ادامه داد : هم‌اكنون 11درصد جمعيت شهرستان در كتابخانه‌هاي عمومي عضو هستند و اين تعداد در افق سال 1404 به 35 درصد خواهد رسيد.
برزگر بابيان اينكه 65 درصد اعضاي كتابخانه‌هاي عمومي خانم‌ هستند، افزود: امسال افزون بر 50 هزار نسخه كتاب به اعضاي كتابخانه‌ها از طريق هفت كتابخانه با عناوين و موضوعات مختلف ، امانت‌داده شده است.
وي اضافه كرد: از ابتداي سال 1397 تاكنون افزون بر 35 هزار نفر از علاقه‌مندان به مطالعه به كتابخانه‌ها مراجعه كردند و از خدمات آن مانند سالن مطالعه، عضويت و اينترنت بهره‌مند شده‌اند.
شهرستان ابركوه هفت باب كتابخانه عمومي با 95 هزار و 200 نسخه كتاب دارد.
گفتني است،ايرنا به‌عنوان تنها خبرگزاري رسمي ايران همواره بر پايه رسالتي كه بر عهده دارد نسبت به برگزاري ميزگردهاي مختلفي باهدف ارتقاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، ورزشي و سياسي جامعه اقدام مي‌كند.
خبرگزاري جمهوري اسلامي (IRNA) در سال 1313 خورشيدي بانام «آژانس خبري پارس» به‌عنوان ششمين خبرگزاري جهاني تأسيس شد و در بيش از هشت دهه فعاليت، علاوه بر جريان سازي خبري يكي از منابع مهم خبري رسانه‌هاي داخلي و خارجي است.
اين رسانه ملي در هشتم دي 1360 با تصويب مجلس شوراي اسلامي به خبرگزاري جمهوري اسلامي تغيير نام داد و هم‌اكنون 84 سال از فعاليت آن مي‌گذرد و قديمي‌ترين خبرگزاري ايران است.
ايرنا داراي شبكه‌اي گسترده از دفاتر و خبرنگاران در داخل و خارج از كشور است به‌گونه‌اي كه علاوه بر 54 دفتر در مراكز استان‌ها و شهرهاي مهم، شبكه گسترده از خبرنگاران محلي در نقاط مختلف دارد.
ايرنا همچنين در حال حاضر با بهره‌گيري از 22 دفتر خارجي، تحولات و رويدادهاي جهان را از نزديك پوشش مي‌دهد و علاوه بر آن، اخبار تحولات ايران را علاوه بر فارسي به 8 زبان زنده و مهم دنيا در اختيار مخاطبان مي‌گذارد.
خبرگزاري جمهوري اسلامي همچنين صاحب‌امتيازي روزنامه‌هاي ايران، ايران ورزشي، روزنامه عربي زبان الوفاق، انگليسي‌زبان ايران ديلي و روزنامه ويژه نابينايان - «ايران سپيد»- را در اختيار دارد و دانشكده خبر به‌عنوان يكي از مهمترين مراكز تربيت خبرنگاران و متصديان حوزه اطلاع‌رساني كشور نيز وابسته به آن است.
هم‌اكنون فراورده‌هاي ايرنا به زبان‌هاي فارسي، انگليسي، عربي، تركي، اسپانيولي، روسي، اردو، آلماني و فرانسوي توليد و در اختيار مخاطبان گذاشته مي‌شود.
مركز شهرستان 53 هزارنفري ابركوه در 140 كيلومتري جنوب غربي شهر يزد قرار دارد.
7540/ 2047/