به گزارش خبرنگار ايرنا، شاهرخ يوسف زاده چابك روز شنبه در نشست خبري تشريح دستاوردهاي چهل ساله انقلاب اسلامي در حوزه سلامت در رشت با تاكيد بر اين مطلب كه بايستي همواره پيشگيري را مورد توجه قرار دهيم، افزود: امروزه بيماري هاي غيرواگير از جمله فشارخون، سرطان ها و تروما مطرح است؛ در اين باره هر ميزان تجهيزات و امكانات بيمارستاني را افزايش دهيم باز هم اين بيماري ها بروز مي كند بنابراين بايستي براي پيشگيري از اين بيماري ها تلاش شود.
وي تغيير در سبك زندگي را براي پيشگيري از بيماري هاي ياد شده حائز اهميت دانست و اظهار داشت: تغييرات به وجود آمده طي سال هاي اخير در سبك زندگي مردم و گرايش به سمت رژيم هاي غذايي پرچرب، پركالري و فست فودها زمينه بروز بيماري هاي غيرواگير را به وجود آورده است.
وي در ادامه سخنانش در اين نشست خبري با اشاره به برنامه دانشگاه علوم پزشكي گيلان در راه اندازي تصفيه خانه فاضلاب هاي بيمارستاني بيان داشت: قبل از انجام مسئوليتم در اين دانشگاه از 26 بيمارستان استان هيچ كدام تصفيه خانه فاضلاب بيمارستاني نداشتند اما در زمان حاضر بيش از نيمي از بيمارستان هاي گيلان تصفيه خانه بيمارستاني دارند و ساير بيمارستان ها شامل ولايت، رازي، پورسينا و 17 شهريور تا پايان سال از تصفيه خانه برخوردار مي شوند، ضمن اين كه در زمان حاضر زباله عفوني از هيچ بيمارستاني در اين استان خارج نمي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان با بيان اين كه راه اندازي مركز جامع سرطان را در راس برنامه ها قرار داده ايم، خاطر نشان كرد: مركز جامع سرطان بندرانزلي را ماه آينده راه اندازي مي كنيم كه از دستگاه هاي غربالگري سرطان هاي مختلف برخوردار خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به پيشرفت هاي دانشگاه علوم پزشكي گيلان در طول 40 سال از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي بيان داشت: راه اندازي نظام شبكه بهداشت از جمله مهمترين دستاوردهاي حوزه بهداشت و درمان در اين استان است.
يوسف زاده با بيان اينكه در سال هاي 53 و 54 براي اولين بار خانه هاي بهداشت در گيلان راه اندازي شد، خاطر نشان كرد: در زمان حاضر، 969 خانه بهداشت در اين استان فعال است در حاليكه اين آمار در سال 57، 60 مورد بود.
وي تعداد مراكز بهداشتي گيلان را 194 و آمار پايگاه هاي بهداشتي شهري و روستايي استان را 42 پايگاه عنوان و اظهار كرد: در سال 57 مراكز بهداشتي و پايگاه هاي بهداشتي شهري و روستايي در گيلان فعال نبود.
يوسف زاده طرح تحول نظام سلامت را از ديگر دستاوردهاي حوزه بهداشت و درمان عنوان و خاطر نشان كرد: اين طرح از سال 93 با هدف كاهش پرداخت از جيب مردم به اجرا درآمد و جزو مهمترين و كم نظيرترين طرح هايست كه مردم بعد از انقلاب اسلامي ثمرات آن را لمس كردند.
وي با بيان اين كه دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان در زمان حاضر در سه رشته فوق تخصصي رزيدنت تربيت مي كند و مجوز آموزش سه رشته ديگر را گرفته، اضافه كرد: در 17 رشته تخصص مي دهيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درمان گيلان بيان داشت: در اين دانشگاه هيچ برنامه اي نداريم كه شفاف نباشد، حق جامعه است كه نسبت به تك تك مسوليت هايمان پاسخگو باشيم.
وي با اشاره به تدوين برنامه راهبردي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان از سال 95، خاطر نشان كرد: دقيقا بر اساس نقشه راه حركت مي كنيم، قدمي بر نمي داريم كه قبلا به آن فكر نكرده باشيم.
در زمان حاضر استان گيلان داراي 26 بيمارستان دانشگاهي، دو بيمارستان غيردانشگاهي و 9 بيمارستان خصوصي است.
7286 / 2007
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۸
رشت - ايرنا - رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان با بيان اينكه در زمان حاضر سه هزار و 700 تخت بيمارستاني در اين استان فعال است، گفت: پنج هزار و 700 تخت بيمارستاني نياز گيلان است بنابراين دو هزار تخت بيمارستاني كم داريم.